Henrik Jönsson har lika säkert som ett urverk…

…publicerat en video om ett aktuellt samhällsfenomen – idag om om pengar, moral och media, och som vanligt talar det för sig själv:

Som jag även gjorde förra lördagen, tog jag mig friheten att reflektera och extrahera (utveckla) och kanske också förankra Henriks resonemang – hur onödigt det förstås egentligen är – men ändå! 😀

Tack igen, Henrik – för allt du gör för folket!
Här följer en reflektion och för några kanske också en utvidgning och förankring av ämnet, vilken jag hoppas att ingen tar illa upp av!
Det finns en universell mening med att tidevarv komma och tidevarv försvinna, och filosofen Herakleitos redan under antiken befäste detta med ett för evigt sant imperativ: Allt flyter! På tal om imperativ formulerade Immanuel Kant en obestridlig moralsanning, vilken – om den efterlydits – hade omöjliggjort anklagelser om korruption mot t ex dina publikationer eftersom de anklagande själva tar emot ALLA medel från folket – vare sig detta vill eller inte. Kant menade nämligen med sitt s k kategoriska imperativ att något – för att kunna upphöjas till allmän lag (eller i detta fall moralregel) – måste gälla alla!
Dock får vi, precis som du säger – ändå förstå deras besvikelse och mänskliga (om än inte professionella och objektiva) reaktion på den, genom medvetandeutvecklingen, organiska utvecklingen – hur mycket Parasitmedias ägare än försöker bromsa den. Gårdagens hjältar, t ex lögn- och tjuvstatens journalister och den gammelmedia de verkar i, rullas ut ur tiden nu och ersätts med det nya paradigmets journalistiska fenomen – s k alternativmedia, bloggar, poddar mm. Det är klart att de avgående horderna är besvikna över att inte ens bli belönade med evigt liv för sin ignorans, medvetna osanningar och skeva vinklar… 😉

Jag ser nu att jag glömde nämna den sk sokratiska dialektiken, vilken Henrik nämner som praktisk verksamhet när han konstaterar att det inte finns någon fastställd sanning som media kan hjälpa sina konsumenter att komma fram till genom lotsning. Sokrates samtalskonst innebär just den som ska bildas själv har svaret inom sig och det gäller bara att resonera fram det – men han syftade nog inte på Parasitmedias lögner och halvsanningar, utan på mer eviga sanningar… 🙂

<3C

Det här inlägget postades i Filmtips, Filosofi, Folkbildning, Korruption, Paradigmskiftet, Samhällsförtryck, Samhällsutveckling. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.