Synteser och hypoteser…

…måste vi förstås kalla alla förslag att koppla samman fenomen. I förra inlägget avhandlade youtubekanalen Observation Deck ett antal olika ämnen i samma produktion – Mandelaeffekten, Mud Flood-fenomenet, historieförfalskningen och Tesla-teknologin, vilka enligt bildbevis, annan dokumentation, indiciekedjor och logisk slutledningsförmåga tycks höra samman efter att de varit föremål för forskning var för sig och efter varandra.

En av världens skarpaste hjärnor tillhör Clif High (youtubekanal) (hemsida), och det finns nästan inget beträffande aktuella ämnen som han inte avhandlat, men han gör det mera fysiskt/teoretiskt än explicit observationsmässigt – även om krossade glas är väl så explicita! 🙂 Häromdagen livestreamade han en produktion som förklarade fenomenet som vi kan kalla ”glaskrossande genom ljudvågor”, och det passar ju bra eftersom jag skrev några rader om just detta fenomen som introduktion till ett inlägg jag publicerade för några veckor sedan.

Jag lämnar åt läsaren att själv ta del av innehållet i filmen, men Clif presenterar  mycket intressanta illustrationer en bit in i filmen – bl a en atom i färd med skapande. Clif har gett den blå färg och ”taggarna” får man föreställa sig kraftigt reducerade i antal för illustrationens klarhets skull:

Bildtexten lyder, citat: ”Atom visualized as a nexus of overlapping energy pulse lines. Lines of energy pulse intersecting to become matter (atom) as an energy condensate. Needs to be imagined as 22 trillion intersecting lines rather than the few in this illustraion.”

Illustrationen fick mig att minnas en särskild film av esoterikern Phil Langdons många intressanta dito vilken jag därför repriserar från ett tidigare inlägg, där fimen är inkluderad och i vilken PL refererar till illustrationer av gnostikernas Demiurg:

Enligt min mening så är sannolikheten för att den fysiska illustrationen av en ”skaparatom” och den esoteriska illustrationen av en ”skaparpseudogud” skulle kunna framställas på så liknande sätt utan att ha ett samband, ytterst liten och därför inte troligen en produkt av slumpen.

Detta får bli denna vackra januarisöndags folkbildningsmatiné, och uppmaningen lyder som vanligt: ”Tänk själv – annars gör någon mindre vetande det åt dig!” 🙂

<3C

Det här inlägget postades i Ande och själ, Filmtips, Folkbildning, Korruption, Medvetandet, Naturvetenskap, Paradigmskiftet, Vetenskap. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.