Spindelns nät; det andra brittiska imperiet…

…är namnet på dagens söndagsmatinédokumentär. När kolonierna krävde självständighet förlorade imperiet i fysisk mening eftersom landmassorna med naturtillgångar och billig arbetskraft avhändades kolonisatörerna till förmån för folken i respektive nation.

Istället mötte microstaten tillika det extremt framångsrika företaget The city of London, varifrån finansmarknaden styrs, upp med ekonomiska trix och finanstrollerier – t ex stiftelser med förmånstagare ”någon annan stans”.

En mycket intressant dokumentär med vittnesmål som borde räcka för att fängsla etablissemanget i tusentals år, men problemet är att de har sett till hålla sig hala som ålar.

Med förhoppning om en trivsam och bekväm folkbildningskväll i soffan för er med HDMI-kabel… 😉

<3C

Det här inlägget postades i Filmtips, Folkbildning, Korruption, Penningsystemet, Scola Autenticum. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.