C60 och intermittent fasta…

…är två av de många avslutande ämnena som jag vill lyfta på bloggen för mitt eget minnes skull innan den övergår i en ny fas, d v s att enbart fokusera på visionen och lösningen, (syntesen) Autentopia – 2061 samt de två föregående formerna i tankeprocessen enligt Hegelsk dialektik, d v s problemet (tesen) och reaktionen (antitesen).

Ni som följt bloggen under många år minns kanske att jag vårvintern 2015 fick en intuitiv insikt i det s k hypnagoga tillståndet mellan sömn och vakenhet, d v s att Autentopia skulle formuleras som en trilogi. Jag tolkade detta då som om jag skulle skriva två separata texter utöver huvudboken, en om historieförfalskningen och en om vetenskapsförbryllningen. Det verkade inte särskilt intressant för mig som snarast vill beröra dessa ämnen i förbigående för att det ska bli lättare att ta till sig versionen, men jag lät saken bero.

I sommar  dök en klargörande insikt upp beträffande trilogin, och just att trilogiformatet var riktigt ifrågasatte jag däremot aldrig. I denna hallucination – som Wikipedia kallar fenomenet – såg jag tillrättaläggandet klart. Trilogin skulle, enligt samma metod som etablissemanget använder mot världens folk för att leda mänskligheten in i fällan (väl beskriven i Orwelles text 1984 och Huxleys text Brave new world, vilka också finns filmatiserade i uppdaterade versioner), vända agendan från medvetandedestruktion, förgiftning, fördumning och totalt slaveri till medvetandeutveckling och en fri och skapande tillvaro för alla människor.

Det blir inte så mycket arbete som man kanske kan tro eftersom det till stora delar handlar om att bryta ut delar av visionen Autentopia – 2061 som innehåller lösningen (syntesen) och istället lägga dem i den första delen (tesen), d v s att kommunicera mänsklighetens övergripande och därför egentliga problem med föreliggande kollektivistiska (marxistfascistiska) system, vilken jag kallat Avkunnelsen, vilket betyder vittnesmål. Reaktionen (antitesen) blir då förstås den juridiska produkten som följer på problembeskrivningen – texten som samtidigt är ett skadeståndsmål. Beträffande det sistnämnda skulle jag behöva ytterligare två verifikat för att texten ska nå sin fulla potential som folkbildningsmaterial och därför har jag valt att invänta dem.

Mera om allt detta framöver således, och nu över till ämnena enligt rubriken – C60 och intermittent fasta:

C60 kallas Buckminsterfullerenen beroende på sin struktur, och C står förstås för kol. Det har blommat upp en intresse för att inta C60 i ekologisk oliv-, cocos- eller avocadoolja. Det tillverkas av flera laboratiorier i åtminstone USA och var från början extremt dyrt. En större dos rekommenderas startdagen, och sedan någon matsked per dag i underhållsdos. Det anses ha enorma fördelar för kroppen, särskilt i avseende på biologiskt åldrande – senescens.

Sarah Westalls gäst pratar i nedanstående film bl a om hur människor som använt sig av C60 under några år förbättrar sin produktion av stamceller, alltså sådana som kan fungera till att bygga upp vad som helst i kroppen – inte bara till specifika organ. Vidare anges att Telomererna (kromosomändarna) har förlängts, till förmån för hälsa och välbefinnande:

Efter hand har produkterna sjunkit i pris, och ett sätt att hålla kostnaden nere är att tillverka C60 själv. Det kräver en liten investering i laboratorieutrustning men den är verkligen liten om man slår ut den på några månader.

En som varit mycket hjälpsam beträffande priser och tillverkning är K Elmer som har en Youtubekanal med analytiska och pedagogiska filmer. Här är den första som redogör för råttstudien som hela C60-hypen bygger på genom råttornas mirakulöst förlängda liv, och resten av filmerna hittar du där:

KElmer har också fördjupat sig i kolvarianten C70 (film finns), vilket tydligen ska vara än mer bättre för hälsan, men jag har inte undersökt detta närmare. Däremot tänkte jag anskaffa C60 framöver och kanske sätta upp ett laboratorium i tvättstugan… 😉

Ett annat ämne som Sarah Westall lyfter i filmen ovan är detta med s k intermittent fasta, alltså periodvis fasta. De flesta har hört talas om 5:2-fastan där man under två valfria dagar i veckan äter mycket lite och övriga dagar kan äta vad som helst i valfria mängder. En annan variant är fastställda ätfönster varje dygn. Här hittade jag en svensk artikel med källhänvisningar om saken.

Sarah tycker att det är ett enkelt sätt, och jag håller med! Det enda man behöver bry sig om är att hålla reda på tiden. Ätfönstret kan vara vilka 4-6-8 timmar som helst under dygnet, och idag börjar jag med fastan, och tror mig kunna fixa ett ätfönster på åtta timmar mellan 11 och 19. Kaffe, the och vatten utan något i går bra att dricka, men helst ska man avhålla sig även från det enligt videon ovan. Det kan jag för egen del säga inte skulle funka. Utan min kopp kaffe direkt när jag vaknar vid 6-snåret, så skulle jag inte fungera. Hittills idag har det blivit tre koppar, och i skrivande stund är det 25 minuter kvar innan ätfönstret öppnas. Jag är hungrig, men inte tokhungrig – det är bara en fråga om att bestämma sig och sedan vänja sig.

Planen är att köra 8/16 tills kroppen vant sig, och sedan köra 6/18. 4/20 känns lite väl asketiskt, men tids nog kanske… 🙂

Då känner jag mig nöjd med att ha levererat några nya idéer och filmer att begrunda för studenterna i Scola Autenticum, och önskar en intressant söndag!

<3C

PS. Inte att förglömma är den psykodynamiska effekten av den intermittenta fastan; istället för att äta när som helst, så uppstår positiva signaler i belöningssystemet. Tanken på att det t ex bara är en timma kvar till ätfönstret öppnas, aktiverar systemet genom att det finns något att se fram emot. Detta måste vara höjden av vardagsglädje, vilken vi annars missar. Att alltid ha sin egen tillåtelse att äta när som helst man behagar drar faktiskt undan alla glädjestunder som man kan ge sig själv genom att förhålla sig till ätfönstret. Sen ska man kanske inte bygga upp för mycket mening kring maten och ätandet? DS

Det här inlägget postades i Autentopia - idé och berättelse, Filmtips, Recept, Scola Autenticum. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.