Tom Campbell är NASA-fysikern som biter sig fast…

…i min lilla intuitiva nöt däruppe under håret. Jag har skrivit om Tom tidigare i bloggen,  här och här. Det intressanta med TC är ju just att han med sin TOE – theory of everything knyter ihop newtonfysiken med kvantfysiken och faktiskt också med metafysiken. Inte så konstigt att hans bok My Big TOE ligger och dräller överallt här hemma eftersom jag läser den än här och än där – beroende på var det p g a temperaturen går att upphålla sig. Den nyfikne hittar den för nedladdning på Google Books. Jag gillar dock att stryka över och kludda i marginalerna, så jag glädjer mig mycket åt mitt pappersex.

För mig som aldrig tyckt att detta med intuition, prekognition och healing är särskilt märkvärdigt, utan faktiskt helt naturligt, så är det betydligt lättare att förstå vad TC skriver i jämförelse med vad en idog materialist skulle kunna greppa. Å andra sidan har nog en sådan svårt att finna en ursäkt för att läsa boken på nästan 900 sidor. Vi tenderar ju att hålla oss till våra egna domäner, vilket inte utmanar medvetandet, men å andra sidan riskerar vi inte att bli galna heller! 🙂

Som Ulf P Lundgren (en f d skolverkschef) skriver så klokt i sin bok från 1984, Att organisera omvärlden, att en för snabb utveckling skapar kaos och riskerar att få samhället att bryta ihop, men också att en för långsam utveckling genererar ett samhälle som hamnar i bakvatten. Säkrast att ta allt i sin egen takt alltså! Att Tom Campells teori kan kännas övermäktig idag, innebär inte att den tids nog tycks intressant för allt flera.

Häromdagen hittade jag en nyinspelad serie av produktioner från Vancouver i juli i år, och eftersom TC nu deltagit i mängder av intervjuer och Q&A-tillfällen de senaste åren, så har han finslipat sitt språk. För att använda det begrepp som TC använder (och som är lånat av termodynamikens begrepp för värmeutjämning), d v s entropi,  skulle man kunna säga att han minskat sitt språksystems entropi genom att hela tiden t ex förbättra sina ordval och presentera sin teori så stringent som möjligt. Han sparar på sin energi genom att arbetat upp en kommunikationsskicklighet i mötet med sin publik.

När jag tittat igenom alla fyra delarna, så lägger jag ut dem på bloggen, förty sannolikheten för att denna serie är den absolut mest givande bedömer jag som stor. Tidigare mycket bra produktioner finns på länkarna ovan, och det finns också en senare som jag anser har större folkbildningsvärde, men vilken jag ännu inte lagt ut på bloggen tidigare. Så här är den nu intervjun av Kevin Moore, var så goda studenter i Scola Autenticum: 🙂

Detta får bli söndagens matiné, och kanske hela nästa veckas också – ta en bit i taget av kakan, och ät många kakor! 🙂

<3C

PS. Den som undrar om det inte blir någon mer odlingsuppdatering, vill jag lugna med att det bara är trädgårdsmästaren som inte fått ändan ur vagnen. Istället för sedvanliga täta inlägg där läsaren ser att det växer lite i taget, så kommer det snart en smärre chockupplevelse… 😉 DS

Det här inlägget postades i Ande och själ, Filmtips, Filosofi, Intressanta böcker, Paradigmskiftet, Scola Autenticum. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.