Hjärntvättade svenskar tror fortfarande på mainstreammedia…

…och deras lögner till förmån för agendan, vilken syftar till att avveckla mänskligheten – till skillnad från t ex engelsmännen som hamnar sist i trohetsdiagrammen beträffande detta. Det visar tabeller sammanställande resultatet av en undersökning gjord av European Broadcasting Union.

Komikern John Cleese lyfter frågan och överväger att lämna England för slippa stå ut med lögnpatraskets skitsnack. En artikel i NewsVoice, förkortad från RT, berättar om saken, och sist i detta inlägg hittar du artikeln inklistrad i fulltext, och sist i NewsVoice artikel hittar du länken till originalartikeln i RT.

Die dummen Schweden är ett uttryck som förklaras av Wikipedia, men jag vill också minnas att den fd i Sverige boende engelsmannen Roland Huntford, som i början av 70-talet publicerade den svidande sverigekritiska boken The New Totalitarians (på svenska Det blinda Sverige), använde uttrycket för att understryka svenskarnas hjärntvättade tillstånd – alltså kritiklösheten beträffande staten och dess representanter i regering och myndigheter och särskilt media som torgför eländet.

Jag har tidigare skrivit om  insikten om att det är tre faktorer som står i makt att ruska igång det sovande svenska folket till klarseende och det är internet, den unga generationen samt den sedan 2007 rullande ekonomiska krisen, vilken kommer i tydlig dager (recension, depression) det närmaste året.

Beträffande systemhaveriet hittar den intresserade studenten i Scola Autenticum en intervju med analytikern Peter Schiff nedan, vilken menar att ”I nästa recension kommer folk att lida oavsett om de har jobb eller inte”:

Det är en bra beskrivning på hur omfattande haveriet förväntas bli, och där många jämför 1930-talets depression med en västanfläkt. Peter Schiff utgår förstås ifrån USA där han verkar, men den globala situationen innebär att kraschen får effekter i världens alla hörn.

Det är då politiker och generaldirektörer kommer att fly bakvägen ut till de väntande helikoptrarna. Till sådana kommer det alltid att finnas pengar medan välfärden och de sociala skyddsnätens sista maska för länge sedan har försvunnit i mediagranskningens ickebevakning.

Då kommer förvisso de flesta journalister att äntligen våga byta fot och ställa sig på folkets sida mot det långtgående förtrycket – det som löper så sakteliga utmed sin linje att svenskarna inte ens noterat det. Men i backspegeln kommer det som vanligt att framstå som kristallklart och det är då tribunaler får rota i skiten…

Roland Huntfords bok blir kommande veckas uppgift att penetrera, liksom juridikprofessor emeritus Jacob WF Sundbergs utmärkta text Huntford och EK (europakonventionen).

The_New_Totalitarians__Brave_New_Sweden___1980_

Huntford_och_EK

Den sistnämnda är på svenska och knyter samman Huntfords text med Europakonventionen, och har därför redan från början valt ut det mest intressanta innehållet i texten. Det är därför utmärkt att börja med professor Sundbergs bok, och därefter – för den som vill fördjupa sig – gripa sig an Huntfords text i sin helhet. Bra tillfälle att öva på engelskan också förstås!

Önskar en bildande vecka! 🙂

<3C

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

BBC: John Cleese kritiserar brittisk press för lögner och trivialisering

4
1232
John Cleese och Emily Maitlis - Foto: BBC Newsnight
John Cleese och Emily Maitlis – Foto: BBC Newsnight

PUBLIC SERVICE. BBC Newsnight fick sig en kalldusch igår när komikern John Cleese ger bottenbetyg för brittisk press och public service. “It’s the lying and the triviality that I object to”, säger Cleese i direktsändning. Han visade ett stapeldiagram över hur allmänheten uppfattar trovärdigheten hos public service i Europa och Storbritannien rankades 33, på sista plats.

John Cleese har annonserat att han är beredd att lämna Storbritannien på grund av att ”the lying and triviality” i den brittiska pressen och public service och hans beslutsamhet blev inte bättre av att Storbritannien i en EU-undersökning (European Broadcasting Union) hamnade längst ner på skalan för hur allmänheten uppfattar trovärdigheten hos de olika ländernas press, skriver bla RT.

Source: EBU based on Eurobarometer 88
Source: EBU based on Eurobarometer 88
Public service trust poll EU 2018
Public service trust poll EU 2018

TV-ankaret Emily Maitlis på BBC Newsnight försökte avfärda den dåliga placeringen i enkätundersökningen med att låg trovärdighet inte nödvändigtvis betyder samma sak som icke sant.

Clese säger att han planerar att eventuellt lämna Storbritannien för att flytta till den lilla karibiska ön Nevis.

Läs artikeln i RT för en djupare analys

Text: NewsVoice

Det här inlägget postades i Intressanta böcker, Korruption, Paradigmskiftet, Penningsystemet, Samhällsförtryck, Scola Autenticum, Svensk politik. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.