”Cirkus Död” vill inga barn missa…

…tror deras föräldrar i det urartade avhumaniserade samhället. Etik står inte direkt överst på agendan i relation till medmänniskors olyckor och lidande – det kan vi konstatera efter allmänhetens sjuka intresse för en 17-årig pojkes drunkning i helgen.

Artikeln från Svt hittar du inklistrad i fulltext sist i inlägget, och läsaren ombedes reflektera över människors oförmåga att sätta gränser sig själva. Kommunicera gärna med era barn/era kompisar och var med i projektet att påverka omgivningen för en återgång till etiskt förhållningssätt i dylika situationer. Om detta beteende fortsätter finns det snart inte många som trovärdigt kan kalla sig människor kvar på planeten, förty för ett sådant epitet krävs empati…

En fin söndag tillönskas!

<3C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Skarp kritik riktades till flera av besökarna vid en badplats där en drunkningsolycka inträffade under lördagen. Foto: Skärmdump från Polisen

Polisen kritisk efter drunkningsolyckan: ”Vuxna lyfte upp sina barn för att de skulle se bättre”

Människor som stod i vägen, fotograferade och lyfte upp sina barn så de skulle se bättre. Polisen kritiserar nu flera av besökarna vid Degernäs camping betedde sig ”fullständigt bortom normal hyfs”.

Under lördagskvällen skedde en tragisk drunkningsolycka vid Degernäs camping i Degerfors då en 17-årig ung man avled.

I ett inlägg på sociala medier går nu en av de poliser som fanns på plats ut i skarp kritik mot flera av besökarna som befann sig vid badet då räddningstjänsten var på plats.

Lyfte upp sina barn

Bland annat skriver polis Johan Spånbo att man var tvungen att sätta av resurser för att hålla bryggan fri från nyfikna badgäster för att göra plats åt räddningstjänsten.

”På plats fanns även vuxna personer vilka lyfte upp sina barn ’för att de skulle se bättre’”, skriver han i ett Facebookinlägg.

”Jag vill även ifrågasätta de personer som tar fram sina mobiltelefoner och påbörjar en privat fotodokumentation på den drabbade pojken när han väl kommer upp ur vattnet. Att de dessutom har mage att ifrågasätta när jag ber dem lägga undan sina telefoner i respekt för pojken är upprörande och fullständigt bortom normal hyfs.”

”Låt detta bli sista gången”

Johan Spånbo uppmanar nu den som hamnar på en olycksplats att fokusera på att larma och hjälpa till. Och att när räddningspersonal kommer till platsen inte vara i vägen.

”Låt detta bli den sista gången och ta lärdom. Nästa gång kan det, gud förbjude, vara ditt barn som ligger där.” avslutar han sitt inlägg.

SVT Örebro har sökt Johan Spånbo för en kommentar men han är inte i tjänst och därför inte tillgänglig.

Det här inlägget postades i Empati & Humanism, Scola Autenticum. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.