Deutsche bank faller samman vilken dag som helst…

…enligt många analytiker. En ny Lehmansituation ligger i pipe-line och kommer att föra med sig katastrofala mängder bråte ut i strömmen.

Det är ju så med lärande att den som vill ta in kunskaper om ett ämne, mycket väl kan stå frågande inför en källa, men se himlen klarna vid avlyssning av en annan. Därför tänkte jag presentera två välaktade analytiker –  Stefan Moulineux och Bix Weir. Den sistnämnda förklarar mera rakt upp och ner, medan den förstnämnda har använt Powerpointtekniken med bilder parallellt med att han förklarar muntligt. Särskilt en bild är mycket talande, och det är den där han placerat Deutsche bank i centrum som en bläckfiskkropps huvud, där tentaklerna talar sitt tydliga språk eftersom de sträcker sig över europa:

Och här kommer analysen:

Här följer Bix Weirs analysklipp:

Uppdatering: Bix Wier publicerade just två klipp om Deutsche banks nedgradering samt en illavarslande bostadsanalys:

Uppdatering 190601 med Bix Weirs ”vad-var-det-jag-sa-video” om nedgraderingen av Deutsche bank:

Till sommaren fäller kabalen Deutsche bank, menar Bix. Det är ju så planen ser ut…

Till och med Dagens industris analytiker Johanna Jeansson anser att det är lika bra att vara ärlig och berätta för läsarna vad som är i faggorna. Det gör hon genom en artikel häromdagen rubricerad Räkna med en ny kris.  Rubriceringen visar att DI inte har koll på att det inte handlar om en ny kris, utan om den gamla från 2007, vilken efter kvantitativa lättnader (tillskott från FED ut i världens ekonomier) och välsmorda munläder framställdes som om den var över. Utifrån den felaktiga uppfattningen talar nu därför kabalmedia om en ny kris.

Eftersom inte många längre tror på kabalens blaskor – kanske för att de inte tillåter journalisterna att skriva det de egentligen vet. Enligt statistiken har många med MacOS operationssystem på sina datorer  t ex läst Autentopiabloggen i många år, och det är just mediafolk som framför allt sitter med Mac-datorer. Bristen på intresse för de gamla kabaltidningarna resulterar nu i uppsägningar av journalister. Det är bara en tidsfråga nu innan hela det gamla illusionsparadigmet synligen och bokstavligen faller samman ur alla perspektiv, och därefter kommer alla tidigare nitiska grindvakter att påstå att de ALLTID stått på sanningens sida. Jojo… 😀

NewsVoice har en artikel om det idag, vilken du hittar inklistrad i fulltext sist i inlägget. Detta är bara början, och som några kommentatorer under artikeln föreslår så kommer det att innebära att journalisterna som får kicken inte längre behöver fråga om vad de får skriva, utan deras artiklar hamnar,  i egenskap av författade av arbetslösa med gott om tid, på systemkritiska sidor. Det kommer att innebära snabbare övergång till sanningsparadigmet!!

Önskar en förkovrande sistamajdag! 🙂

<3C

PS Igår kom den den lilla skriften ”Om krisen eller kriget kommer” från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Gissa om det är en slump att den kommer nu…;-)

DS

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

100 journalister sparkas från Aller Media – 15 lämnar Aftonbladet

12
653
Aller media - Foto: I99pema, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0
Aller medias Stockholmskontor på Humlegårdsgatan – Foto: I99pema, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

TIDNINGSDÖDEN. På grund av en dramatisk intäktsnedgång för tidskrifterna i print inom Aller Media ska 110 miljoner kronor sparas i företagets största sparpaket någonsin. Krisen är stor. Nedbemanningen ska gå så fort som möjligt. Samtidigt meddelar Aftonbladet att de varslar 15 tjänster i samband med en omorganisering. Nöjesredaktionen kommer att halveras.

Den 28:e maj informerades personalen på Aller Media om att totalt 100 tjänster varav c:a hälften är journalisttjänster ska tas bort.

Tidningen Journalisten frågar: ”Hur fort ska nedbemanningen gå?”

”Det ska gå jättefort, vill företagsledningen. De vill gärna att det ska vara klart så fort som möjligt.” – ”Ibland känner man hopplöshet, ibland jobbar vi bara vidare. De flesta här älskar sina jobb och tycker mycket om sina varumärken. Då är allt sådant här jättetråkigt, det lägger sordin på stämningen”, säger Kristina Nilsson som är journalistklubbens ordförande vid Aller Media till Journalisten.

Nya Dagbladet skriver:

”Tidigare i år meddelade Aftonbladet att man varslat nio tjänster på printsidan. Nu genomför tidningen, under ledning av den nya chefredaktören Lena K Samuelsson, en omorganisering vilket innebär att 15 anställda varslas.”

Omorganiseringen blir mest drastisk på Aftonbladets nöjesredaktion där antalet anställda på redaktionen halveras från 17 till 8 tjänster.

 Text: NewsVoice

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.

12 KOMMENTARER

 1. Släpp fångarna loss det är vår…
  Kanske kommer vi att se några av dessa frikopplade skribenter på den alternativa sidan framöver.
  Trevligt.

 2. Undrar hur många av dom som hajar att dom närt en megafon för banksystemet?
  Troligen inte många just nu, men har dom blivit arbetslösa, så är väl spärrarna borta att fundera.
  Som Leif skriver, det finns nog en del som nu kommer att våga skriva sanning och ovinklade artiklar.
  Måste kännas helt främmande till en början 🙂

 3. Vad månde bliva av detta? ..undrar man. Ska bli intressant att följa – speciellt om leif bengtssons teorier stämmer.

 4. Det går bra för Sverige nu. Vissa delar tycks gå bättre än andra. Har vi otur kanske vi blir tvungna att förhindra tidningsdöden via skattsedeln. Den som allting annat.

 5. Kajsa Ekis Ekman avskedades p.g.a. att hon kritiserat och förargat normkritikerna med bl.a. följande:

  ”Och riskerar inte denna ”progressiva” hållning att i stället bli till en extremt konservativ syn på kön – bara att då samhället förut tog bort klänningarna från barn med penis, nu behåller klänningen men tar bort penisen? Könsrollerna bevaras, men underlivet ska bort. Kvar är dock idén om att en person med penis ej bör ha klänning, vilket inte är frigörelse från biologism utan motsatsen.”
  /Kajsa Ekis Ekman (Källa: https://web.archive.org/web/20180220070412/https://www.aftonbladet.se/kultur/a/wE8VAP)

  Att man kränker människor kan man aldrig förhindra om man analyserar fakta, tänker självständigt, ifrågasätter och tycker saker med de fakta man har vid handen, särskilt inte när folk kanske vill bli kränkta och vill skaffa sig fiender som de kan hata, d.v.s. faktiskt har ett problem i knoppen … och en ”utmaning” kommer, som vi alla vet, sällan ensam.

  ”Är inte detta ironiskt? Lars Johan Hierta sågs en gång i tiden som Svea Rikes farligaste, ohövligaste och mest ouppfostrade tidningsman. Han för­dummade debatten, han uppviglade pöbeln, han ruinerade det tidigare så städade och välskötta offentliga samtalet med sin förbannade tidning. Aftonbladet var en sådan nagel i ögat på allt vad god pressetik hette på den tiden att man var tvungen att byta ansvarig utgivare fjorton gånger. Så såg det ut, när den tidens eliter långsamt byttes ut.”
  / Malcom Kyeyune (Källa: https://www.fokus.se/2017/11/sista-striden-eliten/)

  …men samtidigt kan vissa av journalisterna ha vaknat nu. Det verkar plötsligt bli tvära kast från lojalitet med agendan till motstånd mot den nu. Tydligen har journalisterna verkligen fått kniven på strupen. Fram kommer nu ex. kulturchefen och kommunisten Åsa Linderborg, inte i den monopolkapitalistiskt ägda tidningen självt, men genom Proletären med följande:

  ”Pratet om vita kränkta män står mig upp i halsen”…”Folklig vrede måste tas på allvar. Ofta är folks missnöje sunt. För vänstern gäller det att kanalisera det missnöjet”
  / Åsa Linderborg (Källa: http://proletaren.se/artikel/pratet-om-vita-krankta-man-star-mig-upp-i-halsen)

  Man frågar sig stilla om också hon är medveten om att hon ska avskedas snart? Vad kommer bli slutspelet för DN, Aftonbladet och andra fulmedier ägda av monopolkapitalet? Förmodligen svältdöden när människor medvetet tittar på ägarförhållandena och byter ut dem till nya bättre alternativa medier.

 6. Ett förslag till AB: Gå ut stort och erkänn att ni i mer än 16 år vetat om, att det inte var Osama bin Laden and his Flying Circus of 19 Muslim Men, som var de skyldiga till 9/11, utan att det var Mossad, CIA, MI6 och några Saudi-patsies som var de verkliga skyldiga till denna, den smutsigaste av alla falsk-flaggade operationer, i akt och mening för att dra igång Oded Yinon-planen från 1982, som utsa’ att Israels grannländer skulle slås sönder, balkaniseras, i det att Eretz Israel, Stor-Israel, landet mellan Nilen och Eufrat och med Jerusalem som huvudstad, för klotets alla globaliserade stater.
  Även om Jan Guillou hävdar samma ”sanning” som Eliten, har han fel, liksom övriga medlemmar av AB-redaktionen, som aldrig vågat kritiskt granska den ”officiella” bull-shit-sagan. Alltså, come clean och fram med det som ni faktiskt också vet, inte minst genom WTC7-sprängningen, att storyn var lögn, men alla de följande krigen med alla sina offer och flyktingskaror var nog så sanna och planerade.
  Jag garanterar stor upplageökning, ty sanningen lönar sig!

 7. Snart går TV-kanaler samma väg. Jag tror det beror på att folk har tröttnat på lögner och slutat att gå in på deras nätsidor samt köpa tidningar. Har funderat länge på om det används många botprogram som går in på automatik på tidningssidor för att reklamintäkten ska öka hos tidningarna. Det skulle inte förvåna mig ett dugg, det skulle snarare verka helt naturligt. För hur i hela världen har de klarat att hålla ekonomin levande med lögnerna och manipulationen som de hela tiden pumpar ut? Eller är folk fortfarande helt sovande?

 8. Angående mega-lögnen om 911, som Ulf Claréus nämner ovan, så skrev jag brev till redaktionen på tidskriften Ny Teknik för kanske 10 år sedan(det var då ett större antal tekniker/ingenjörer analyserat förloppet och insett att något är väldigt fel med officiell beskrivning), att de ur teknisk synvinkel borde kunna anta en disskussion om hur den officiella förklaringen som strider mot hållfasthetsläran på alla sätt.
  Fick svaret att: ”Det här är för stort för oss”.
  Det säger ju allt!
  Denna händelse har lagt sig som en tvångströja över sunt förnuft och logiskt tänkande.
  Att det är än värre ur politisk synpunkt är bara förnamnet.
  Men detta kommer att komma fram till slut iallafall, och världen blir sig inte lik efter det, speciellt inte för de som verkligen ligger bakom detta, typ Mossad/Israel/CIA/m.fl.
  Den globala organisationen av tekniker/ingenjörer som oförftruet går vidare, har nu över 3000 medlemmar, och kommer i dagarna att kräva en ny utredning.
  Det finns en liknande organisation fast för piloter, som förstår att de påstådda flygningarna är rena nyset!
  Det är på G, stooort G!

 9. @Sverker 30 Maj, 2018 at 19:52

  Jag kan förstå ”Ny Tekniks” tanke.
  Säkert vet dom lika bra som du och jag att den offentliga lögnen är just lögn.
  I USA är det antisemitiskt att följa dina tankebanor.
  På liknande sätt hade tidningen varit i blåsväder här.
  Man hade helt enkel thamnat i den antisemitiska förintelsegränden där vägen just försvann då man
  försöker vända åter. Detta är ett för stort träsk att trampa för dom flesta tidningarna.
  Av samma anledning berättas det inte om det gigantiska folkmordet på tyskarna både under o efter WW2.
  Det är dock helt OK att ge ut tidningar som återuppväcker Hitler och förintelsen varje vecka i något MSM-magasin.
  Vi lider ingen brist på exempel där MSM undviker de verkligt stora och för folken intressanta och viktiga händelserna.

  Nånstans i början av 1900-talet dog MSM:s och politikernas strävan att upplysa folket.
  Tyvärr är jag rätt övertygad om att de journalister och medarbetare som ständigt kollar ut i PK-korridoren sitter säkert ett bra tag till.
  Förhoppningsvis är några av de som får gå en smula uppretade på exvis Allers media och är därför villiga att berätta om sina erfarenhet i jobbet.
  Vi kommer att se fler utrensningar under närmaste året då det verkar som om fler i Bonnier Group visar röda siffror.
  MittMedia skriver ”Vår vision. Genom att vara den främsta leverantören av kvalitetsjournalistik med lokalperspektiv bidrar vi till ett upplyst samhälle där kunskaper och förståelse gynnar dialog, engagemang och demokrati.”

  Kanske gick det snett redan där..

  LeifB

 10. Sverker: ”Det här är för stort för oss”. Det var det mest hedervärda svaret någon måste ha fått från en tidning genom tiderna angående 9/11. Med tanke på magnituden av händelsen är det inte en smula märkvärdigt att inte SVT et consortes sände en heldag med minnesstund, istället total medianskugga på årsdagen?

 11. Detta, och det som följer härpå, kommer att bli betydelsefullt för sanningsparadigmbygget. Som LeifB skriver så får vi nog se ett ”plötsligt uppvaknande” hos journalistkåren – eller mer sanningsenligt, ett massivt kappvändande åt alternativhållet.

  Dock är förstås utvecklingen planerad – väst ska ju falla samman och ge plats för öst-NWO. Same shit, different pots, men någonstans på vägen öppnas fönstret för återkapning av världen, tänker jag.

Det här inlägget postades i Bloggstatistik, Filmtips, Kunskap och lärande, Paradigmskiftet, Penningsystemet, Samhällsutveckling. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.