Läs om domare Folke Lundqvist redan nu…

…på sidan SKARN, vilket enligt SAOB betyder ”träck, orenlighet, smuts”, berättar redaktören Petter Inedahl vilken beskriver sidan och sig själv så här:

Artiklarna på Skarn bygger i huvudsak på material från Stockholms stadsarkiv, Landstingsarkivet i Stockholms län och Riksarkivet (Glömda mord och brott), samt Nordiska museets folkminnessamling, Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala, och intervjuer med inblandade (Hemsökt). En av dem har använts av Stockholms Stadsmuseum i utställningen Skuggsidan, andra presenterats via Riksantikvarieämbetet, Svenska Turistföreningen och olika hembygdsföreningar i föredrag om mörk lokalhistoria. Petter Inedahl är journalist och författare. Han har jobbat bland annat på affärsmagasinet Dagens Ledare, nättidningen Dagens Företag, kriminalmagasinet Skurk, och är medarbetare i nättidningen Paragraf. Dessutom är han en av författarna till boken och bloggen Den Bruna Maten, samt böckerna Hemsökt,Spöklikt, och Glömda Mord. Till vardags finner man honom oftast på Skoklosters slott där han jobbar som guide…/

I fyra delar berättar PI om domaren Folke Lundqvist, och vi får lära om hans bravader rakt av utan vidare reflektioner. Här en länk till första delen, och länk till övriga finns i varje föregående avsnitt.

Den kommande boken ”Domardansen” av Per E Samuelsson och i Lena Ebervall i samma ämne, och vilken jag skrev om i gårdagens inlägg, omfattar även en koppling till dagens situation samt reflektioner genom författarnas erfarenheter i egenskap av advokater av hur slipstenarna dras i juridiska institutioner idag och varför. Det är alltså en bok med ett helt annat djupvärde, men för den sakens skull behöver det inte en återberättande text om fallet såsom PI:s vara ointressant.

Rubrikerna på SKARN utlovar berättelser inom spännande kategorier såsom ”Glömda mord och brott”, ”Hemsökt” och ”Bödlar och offer”och därmed får jag ju den rafflande rysare jag kände mig lite blåst på när det visade sig att ”Domardansen” når butikerna först i september. Kortare visserligen men desto fler!

Ett stort tack till Therese Angelique vilken kommenterade artikeln om ”Domardansen” i Dagens Juridik genom att länka till SKARN!

Slutligen vill jag tipsa om en spännande film, vilken jag såg i går kväll på Svtplay och som ligger kvar några veckor till. Det var filmatiseringen av Klas Östergrens Gentlemen, och även denna berör korruption och oegentligheter i samhället kopplade till makt, liksom försvinnanden och mord i dess kölvatten. Men också ett skattletande över generationers gång i Stockholms underjordiska tunnlar, besök på 70-talsklubbar med orkestrar klädda i orangea sidenskjortor mm mm. Nostalgi för oss äldre alltså, och en  lektion i designhistoria för er yngre!

Önskar alla läsare en spännande söndag!

<3 C.

Det här inlägget postades i Filmtips, Intressanta böcker, Juridik, Korruption. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.