Sanningen som drivkraft…

…drabbar allt fler. Förvisso har många blicken riktade mot de egna skospetsarna och den egna naveln, obekymrade om kontrollen av mänskligheten och de besitter varken viljan eller orken att försöka räta upp Illusionsparadigmet till ett Sanningsparadigm, men den som följt utvecklingen har sett det massiva uppvaknandet ur drömmen.

Själv föredrar jag att benämna illusionen ”skådespelet” eller ”teatern” eftersom jag tror att den metaforen är mer begriplig. När vi tittar på en uppsättning av något verk så är vi på teatern och betraktar ett skådespel. När vi går ut ifrån teatern så kommer vi inte ut till en naturlig verklighet, utan till en riggad tillvaro där spelreglerna har styrts upp av de som inte är så noga med sanningen och andras rätt som de kränker. Ett skådespel i ett skådespel således.

Gary Lite, som bidragit till folkbildningen genom en mängd korta och välproducerade filmer, kallar samma sak för ”En dröm i en dröm”. De ambitiösa studenterna i Scola Autenticum kan göra enorma kunskapsfynd genom hans Youtubekanal. I filmen nedan berättar GL om upprinnelsen till sin egen insikt om bedrägeriet.

Läsaren med ögonen på skaft, har kanske noterat att det blivit lite glest mellan inläggen i januari. Någon kanske kopplar samman detta med vad jag skrev i ett inlägg i början av månaden – att skriva en ungdomsbok!

Idag hoppas jag kunna skriva de allra sista sidorna. Boken kan sägas vara upprinnelsen och introduktionen till tolv separata, men ändå sammanbundna berättelser, och jag har tilldelat den titeln Budbärarna om Sanningens Tid, och de är tolv till antalet. 

Talet tolv är magiskt, och nedan kan du höra Gary Lite avslöja varför:

Förhoppningsvis finns en och annan student i Scola Autenticum som funderar på att skriva en bok. För den som känner sig osäker, finns en bra författarskola som heter Jorun Modéns författarskola. Under fliken Vi blev utgivna! kan du läsa om kursdeltagare som hittade intresserade förlag till sina alster.

Den som vill ha koll på sin boks framväxt i ord och boksidor, kan med fördel använda sig av Vulcans ordomvandlare till sidantal. Min omvandlare visar just nu 174,9 sidor! 🙂 Via Vulcan Media kan man publicera sina böcker i egen regi.

Därmed tackar jag hjärtligast Gary Lite för hans goda insatser för folkbildningen, samt studenterna för visat intresse…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 C.

Det här inlägget postades i Budbärarna om Sanningens Tid, Filmtips, Samhällsförtryck, Scola Autenticum. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.