Introduktion: NASA-fysikern Thomas Campbell…

…fångade min intuitions uppmärksamhet för en tid sedan. Det var inte första gången jag stötte på hans namn och gärning, men tiden har inte varit mogen förrän nu. Det var hans inspelade samtal med biologen Bruce Lipton som blev min första djupare bekantskap med Campbell. Deras olika perspektiv till trots, kan de enas om samma förklaringsmodell.

Thomas Campbell har satt sin TOETheory of Everything på pränt i en triologi med det kluriga namnet My big TOE. Verket i sin helhet upptar över 817 sidor, och jag har laddat ned det via GoogleBooks. Nedan hittar du det i fulltext:

RYHtBPiZVgsC

I korthet innebär teorin att medvetandet är separerat från vår fysiska ”avatar” och att vi därför kan beskriva den verklighet vi upplever som en VirtualReality-produkt med alla dess implikationer. En tidig föreläsning av TC – Physics, Metaphysics & the Consciousness Connection, uppdelad på 18 avsnitt är bra att börja med för den som vill fördjupa sig. Nedan finns den första delen inbäddad, övriga finns på Tom Campells Youtubekanal.

TC förenar fysiken, kvantfysiken och metafysiken i sin teori, och hans stora stora produktion av inspelade föredrag förklarar vad teorin implicerar. TC har alltså många filmer utlagda på kanalen, men ännu fler hittar du genom att bara söka direkt på youtube på Tom eller Thomas Campbell. Jag har inte hunnit med att se så många produktioner ännu, men en som jag särskilt tyckte var klargörande var samtal med Dr John Filo – Tom Campbell on Your Soul Purpose.

Det själsliga syftet är ett begrepp som är svårt för många att förstå innebörden av, men för oss som insett det, är det en självklarhet. Det finns INGET som kan rucka på denna själsliga bestämning som drivs av kärlek till medmänniskorna och saknar ego och rädsla. Vi är universums verktyg och MÅSTE göra det som vi är här för i detta liv. Ibland blir det därför kort – såsom i Bechir Rabanis fall som jag skrev om nyligen.

Uppdykandet av Thomas Campbell i mitt medvetande har också fått sina implikationer. Intuitionen har omprioriterat. Det såg länge ut som om det var dags för att färdigställa skadeståndsmålet till Europadomstolen, men höstens utökade klavertramp av Hultsfreds kommun, liksom återfinnandet av min dokumentation av Kalmar läns landstings dito klavertramp som jag får tillgång till i januari, har färdigställandets förskjutits på framtiden en aning. Från början fick jag inga impulser att ta med dessa aspekter i skadeståndsmålet, vilket du kan se via tidigare inlägg. Därmed kan också genomgången av professor emeritus Jacob W.F. Sundbergs litteratur vänta. Läs mera om JWFS via samma länk.

Det som därefter pockade på uppmärksamhet var en uppdatering av texten om Autentopia – 2061 eftersom bloggstatistiken visar att nedladdningarna ökat. Mycket ska bort, och en hel del ska läggas till. Under hösten har en ny idé beträffande texten dykt upp – att skriva även en ungdomsanpassad (kanske som en deckare) och en barnanpassad autentopiabok. Det är ju faktiskt ungdomarna och barnen som blir de som måste rida igenom de sista stormarna mot det förtryckande etablissemanget!

Men nu snubblade alltså Thomas Campbell in på arenan och stal jullovet från uppdateringen av texten, men min intuition säger mig spännande nog att TC:s teori är kompatibel med den del av Erwin Panofskys konstteoretiska metod som går under namnet Panofskys Ikonologi. Metoden innebär en analys i tre olika djup, och den tredje är egentligen en syntes som just benämns syntetisk intuition. Det skulle kunna innebära stoff för en sammanläggningsavhandling av de tre uppsatser jag skrivit i konstvetenskap med denna metod, samt en kappa kring dem som kopplar samman medvetandeforskning tvärvetenskapligt. Det vore synnerligen intressant! 🙂

Härnäst står ytterligare en intervju med TC på programmet, också den med Dr John Filo – The Really Big Picture:

Önskar därmed en fin bildningsdag, och återkommer med mera om Thomas Campbell efter hand som bilden klarnar…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 C.

Det här inlägget postades i Egna domstolsprocesser, Filmtips, Filosofi, Intressanta böcker, Naturvetenskap, Paradigmskiftet. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.