Igår publicerade NewsVoice en artikel om Martin Armstrong…

…d v s en av mina favoritanalytiker vid sidan av t ex Ken på Redefining God och Rolf Witzsche på Ice Age Ahead.  I samband med att dokumentären The Forecaster sändes på SVT så skrev jag  ett inlägg i augusti 2015. Du hittar artikeln i NewsVoice inklistrad i sin helhet sist i detta inlägg, och i artikeln finns en länk till den mycket sevärda dokumentären.

Det MA kallar den sjätte vågen, skulle antagligen den med religiösa referenser kalla ”ändens tid”. Det är fram till år 2033 som globaliseringsprojektörerna, profitörerna av den urartade privatiseringen och de plundrande, med sina ofta degenererande produkter,  storbolagen har på sig innan deras exklusiva guldbubbla spricker och överskottsparadigmet övergår till ett behovsparadigm. Det kommer att innebära att piratskeppet gör en 180 graders sväng och detta i sin tur för med sig stora värderingsskiften. Jag har listat dem förut, men här kommer de igen:

Överflöds/bristparadigmet                                Autentiskt paradigm – Autentopia

Materialism                                                                     Idealism

Maskinism (rationalitet)                                               Humanism (djur & natur inkl.)

Girighet, parasitism                                                        Rättvist penningsystem

Kortsiktig lönsamhet                                                      Långsiktig mening

Hierarkism                                                                        Självorganisering

Representativ demokrati                                               Direkt demokrati

Myndighetsexpansion                                                    Myndighetskontraktion

Konsumism                                                                       Kreativitet

Individualism                                                                    Individualitet

Enfaldig förslagenhet                                                      Mångperspektivistisk intelligens

Förpuppning                                                                       Social gemenskap

Rovdjursmentalitet                                                            Empati

Utanförskapsretorik                                                          Basinkomst

Någon kanske undrar varför jag kallat det föreliggande paradigmet för både ”Överflöds- och bristparadigm”, och svaret är att det belyser paradigmets uppbyggnad, d v s den ständiga kampen, polariseringen mellan olika konstruerade grupperingar. Kampen om den materiella kakan. I ett autentiskt paradigm kan inte en sådan kamp uppstå, eftersom kakan inte finns. Det autentiska tillståndet innebär att individen skapar sina materiella värden utifrån sina autentiska behov, och istället för att slåss om kakan, så hjälper de varandra att uppnå varandras behov. Detta är oerhört svårt för de flesta att förstå idag, förty vi har fostrats in i ett urartat materiellt system där humanism är en sällsynt fågel och girigheten kläcker nya ägg generation efter generation. Övergången blir svår för de som helhjärtat dansar kring guldkalven, men lättare för de som bara gör det i egenskap av monopolpjäs, men har sin mänsklighet kvar i det privata.

Från 2037 förväntas enligt Martin Armstrongs cykelanalys människan i bästa fall och ta sitt förnuft till fånga och det torde då betyda att säga tack och hej till centralbanksystemet, illusionsjuridiken och framför allt till det representativa politiska systemet. Politikerna är ju den ruttna länken mellan etablissemanget och valboskapen, vilka röstar för sin egen undergång valår efter valår. Inte för att det spelar någon roll vilket parti de röstar på eftersom en röst på vilket som helst av de etablerade partierna är en röst på centralbanksystemet, utan problemet är att de alls röstar.

Låt säga att vi 2037 är redo att starta om vår tillvaro – med kryptovalutor och lokala valutor, med en konstitution och en lagstiftning som ser ut så här:

Samt förstås det allra viktigaste – en omstart omfattande direkt demokrati!

Jag brukar se dessa parametrar som tre spakar, vilka den globala eliten håller fast kontrollen över så att knogarna vitnar. Slaget om kontrollen över penningsystemet står nu. Det är ingen slump att allt fler övergår till kryptovalutor och metaller samtidigt som en BIS- och centralbankskontrollerad valutareset står för dörren.

Nästa slag blir det om illusionsjuridiken, där bolagsstatens domstolar och myndighetsförtryck genom de pågående självdiskrediteringarna vilka staplats på hög och det till slut blir så uppenbart att en blind kan se att det är bankirerna som bestämmer vad som är rätt och fel – inte lagen såsom de systemtroende gärna föreställer sig i sin enfald. Särskilt de som är avlönade av bolagsstaten förstås…

När folket slutligen upphör med sitt fjäskande vid valurnorna vart fjärde år, så upphör också den representativa demokratin. Det är den teater där bankirerna tilldelar sig själva – genom Bilderbergkonferanserna – sina marionetter. Eftersom Annie Löf blev inbjuden i år så kan vi med lätthet räkna ut att hon utsetts till huvudrollsinnehavare inför valet 2018. Undrar om hon fattar själv hur illusionen där hon studsar runt med sin monopolpjäs är konstruerad? Eller ens ser att det är en illusion?

2037 resonerar väldigt väl med min intuition och därför också med den autentopiska texten. Jag gör inga cykelanalyser utan använder mig av min intuition. Sedan 2004 är den synnerligen aktiv. Det var det året då Autentopia som idé och berättelse landade i mitt medvetande som om någon laddat upp en fil. Därefter följde drömserier som utspelar sig i 1960-talsmiljö när de är profetiska, och jag vet årtalen eftersom människor i min närhet dyker upp i drömmen när de är i en viss ålder. I den dröm där överflöds/bristparadigmet slocknade var min äldste son 45 år. Det framträdde som en outtalad visshet i drömmen. Därmed kunde jag veta att årtalet var 2036.

Jag har också haft en intuitiv visshet om att en ny istid är faggorna, och när jag hittade Rolf Witzsche och hans texter och filmer (se länk ovan) så visste jag att jag hittat min referens. Över sommaren ska jag uppdatera det pågående författandet av Autentopia – 2061, så att del 1 blir komplett.  Del 2 rullar genom att jag nu examinerat min kandidatuppsats och kan börja på masterstudierna till hösten. Ett steg närmare avhandlingen om den autentiska läroplanskoden – eller kanske snarare rekommendationer för det frivilliga bildningsväsendet, och för föräldrar som föredrar att hemskola sina telningar på ett eller annat sätt. Del 3 rullar genom kontinuerlig förkovran avseende historieförfalskningen och vetenskapsförbryllningen.  Ja minsann, det rullar på…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet, och detsamma tillönskas läsarna liksom en fin helg! 🙂

<3 C.

———————————————————————————————————-

Martin Armstrong: Slutkampen mellan demokrati och ett företagsstyrt diktatursamhälle sker nu

2
1082

The Sixth Wave - Martin Armstrong

Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 - Foto: Anna BöhlmarkEKONOMI. Finansfamiljerna och den predatoriska kapitalismen håller på att sluka världen, anser en av världens mest kontroversiella ekonomer, Martin Armstrong. Han fängslades av den amerikanska regeringen för att han vägrade ge ifrån sig algoritmer som kan förutsäga ekonomiska kollapser och krig. Hans öde finns dokumenterat i filmen ”The Forecaster” som sändes på SVT för ett par år sedan. Idag är Armstrong fri.

Text: Torbjörn Sassersson

Under den sjätte vågen kulminerar vad som började som den första vågen år 1727 i Frankrike. Nu sker en extrem ökning av de privata makternas kontroll i världen, vad som populärt kallas för globaliseringen, privatisering av allt i samhället. Utvecklingen kulminerar år 2033, anser Armstrong, som byggt upp sina ekonomiska ”confidence model” baserad på historiska data.

Martin Armstrong säger att vi nu är inne i en avgörande våg. Vad som kommer ut av denna utveckling är antingen verklig demokrati eller ett helt företagsstyrt diktatursamhälle och han menar att Washington gör allt för att lyckas skapa denna diktatur.

Armstrong menar att socialismen stjäl från folk och att korruption går på högvarv inom den amerikanska regeringen. Det har sänkt levnadsstandarden, vården och utbildning.

”Socialism has been robbing the people to further the corruption in government. It has lowered the living standards and has subsidized education and medicine to the point where they no longer need to be competitive. These are two areas that will need serious reform. Tracking money and people will not prevent the demise of the political-economic system we find ourselves within. What comes after this crisis is the unanswered question.”

Ladda ner hela dokumentären eller se online

NewsVoice kommentar

Om historiska data upprepar sig efter tidigare trender kommer superkapitalismen att kollapsa runt år 2037, enligt Armstrongs modell, för att därefter gå över i en ”public period” där människors intressen sätts före kapitalismens, men framtiden är inte avgjord. Kapitalisterna har aldrig haft större makt än idag och allmänhetens intressen kan säkert åsidosättas om allmänheten tiger still.

Swisha Sassersson valfri summaEn sak är klar. En revolution mot finansfamiljernas makt kommer inte att starta i Sverige. Svenskarna har förlorat förmåga att se annalkande faror. Vi föredrar hemmets trygga vrå och TV-tittande på fåniga underhållningsprogram.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer
Det här inlägget postades i Autentopia - idé och berättelse, Autentopisk filosofi - en humanistisk "strängteori", Bloggtips, Den nya cykeln 2017, Filmtips, Förutsägelser/synteser, Juridik, Korruption, Kunskap och lärande, Paradigmskiftet, Penningsystemet, Samhällsutveckling, Slaveriet vs Fred och Frihet. Bokmärk permalänken.

Kommentera