Sven Anér är privatspanaren…

…som aldrig ger upp hoppet om att få klarhet om mordet på Olof Palme. I går kväll snubblade jag över en länk till SA:s blogginlägg – palmemordet på väg till rättsväsendets internutredare? Ett hopp har tänts efter Anérs anmälan av åklagaren Krister Peterssons underlåtenhet att utreda det som SA med hjälp av sina texter pekar med hela handen på, och han konstaterar:

”Palmeärendets heder kan alltså granskas av specialutredare, första gången på 31 år och strax tre månader.”

I blogginlägget finns information om en tysk-fransk dokumentärfilm där bl a Sven Anérs frågor lyfts av producenterna, och på Vaken – vilken publicerat filmen, introduceras filmen så här:

År 1996 visades denna tysk-franska samproduktion för miljontals tittare på kontinenten. Men varken SVT eller TV4 har velat visa den. Däremot har den i beskuren form visats i Sverige på TV8 i serien ”Politiska lönnmord” utifrån den engelska översättningen från det tyska originalet, som härmed visas i oavkortad och ocensurerad form med svensk text.

Jan Guillou recenserade filmen i sin kolumn i Aftonbladet den 23 september 1996 och var inte nådig i sin kritik: ”Denna rappakalja, som ju faktiskt vida överträffar det mesta av vad våra egna privatspanare har hävt ur sig, har alltså visats för 100 miljoner tyska och franska TV-tittare. Någon galnare bild av Sverige kan aldrig någonsin ha presterats utomlands.”

Faktauppgifterna som presenteras i filmen stämmer i de allra flesta fall och filmen nominerades till bästa TV-dokumentär 1996.

Den har alltså inte visats på TV, men Sven Anér organiserade i september samma år dock på Tuna bygdegård en offentlig visning, där både Carl Lidbom och Jan Guillou lär ha smitit in utan att betala.
Ja, är den verkligen så undermålig, som den kände publicisten gör gällande, eller presenteras här den ”ohyggliga sanningen som undanhållits det svenska folket”? Med vissa smärre undantag är i alla fall faktauppgifterna i filmen överensstämmande med sanningen.

Filmen ligger inbäddad i Vakens artikel Mord i Stockholm, vem sköt Olof Palme? – Det förbjudna spåret. Den är ca en timma lång och den tar upp många anmärkningsvärda faktorer, vilka ännu inte följts upp.

Jag skulle tro att sanningen om mordet på Olof Palme är planerat att komma fram nu i systemhaveriets kölvatten. Det sanningsparadigm som den globala eliten vill marknadsföra sina lösningar som beviset för, kommer att kräva stora eftergifter, d v s avslöjanden som man indignerat ska låtsas att några andra – illusionsparadigmets representanter (förstås samma överstepräster och samma marionetter) – är ansvariga för. Ja, ni vet syndabocksfenomenet…

Filmen är helt klart sevärd, och med den tillönskar jag alla läsare en härlig helg…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet! 🙂

<3 C.

 

Det här inlägget postades i Korruption, Svensk politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera