Jag kan urskilja fyra huvudfrågor…

…som engagerar kritiska tänkare och som cirkulerar i nya partibildningar, bloggar, diskussionsgrupper och andra texter:

1. Penningsystemet

2. Det politiska systemet

3. Nyhumanistiska frågor inkluderande ekologi

4. Försörjningsfrågan (medborgarlön, basinkomst)

Frågorna är sammanflätade med varandra, och i textutkastet om visionen om ett autentiskt världssystem, d v s Autentopia 2061 som jag skrev 2010, fokuserade jag på de tre sista: den representativa ”demokratin” är utbytt mot direkt demokrati, arbetslinjen är utbytt mot en frihetslinje (medborgarlön för de som så kan, vill eller måste), samt att konsumismen är utbytt mot kreativitet och enfalden mot empati.

Utan att då egentligen ha en aning om hur den översta nivån, d v s penningsystemet genomgripande påverkade de övriga frågorna, så började jag intuitivt att gräva i denna dynga. Från början tyckte jag att till och med Cornucopia? var kontroversiell (länk dit finns till höger). Snubblade sedan över Ett nytt penningssystem och baxnade! Vilken dåre skriver såna galenskaper?! Tänkte jag då – men inte nu längre 🙂 ”1 miljon flugor kan inte ha fel – ät skit” är det tankefel som jag analogt var ansluten till, liksom de allra flesta människor är. Om i princip alla omfamnar centralbankssystemet, så kan det väl inte vara så illa….

Centralbanksekonomin marknadsförs som vore den en naturlag vilket kommit att innebära att 1% skor sig på resterande 99% arbete, och vare sig ekonomistudenter eller samhällsvetarstudenter får veta att det finns alternativ – monetärt finansierad ekonomi.

Demokratiunderskottet ur perspektivet New Public Management i våra institutioner, bl a högskolor och universitet har Sveriges Radio uppmärksammat genom Jens Stilhoff Sörensen, som i två 15-minutersavsnitt diskuterar ”Hotet mot demokratins grundvalar” och ”Den  tysta revolutionen”. Den som fortfarande tror att vi lever i en demokrati med yttrandefrihet och medarbetarinflytande kan genom avsnitten bli besvikna:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/263061?programid=503

Det krävs ingen djupare analys för att se hur denna New Public Management-agenda har en direkt koppling till centralbanksekonomins agenda att förtrycka genom vertikala hierarkier, d v s pyramidspel på alla samhällsnivåer.

Centralbanksekonomi betyder i mycket korta drag att människors arbete och skattebördor går till räntor och amorteringar istället för till välfärd och investeringar. Monetärt finansierad ekonomi innebär lika kortfattat, att staten själv skapar de pengar som behövs till människors väl och ve, utveckling och skapande verksamheter. Idag har centralbankerna ensamrätt till detta, och centralbankerna ägs inte av medborgarna som många tror, utan av privata finansfamiljer. Den som vill ta del av den heltäckande historien om de försök som gjorts att införa sådan ekonomi läser med fördel matematikern och den konstituelle logikern Per Lundgrens trilogi, som finns för gratis nedladdning på hans hemsida.  Några som fått sätta livet till för dessa försök att frigöra nationer från den utmattande centralbanksekonomin är den svenske kung Gustav III och den amerikanske presidenten Lincoln. En som dock lyckades var Hjalmar Schacht (som för övrigt inte var nazist) som var Hitlers riksbankschef, och det är här viktigt att skilja på penningsystemet och de politiska ideologierna. En monetärt finansierad ekonomi fungerar ihop med vilka som helst ideologier, men för oss som noterat empatibristen i nuvarande system, är det förstås bara ett människovänligt system som kan komma i fråga. 1967 skrev Schacht sin historia genom boken ”The magic of money”:

schacht_the_magic_of_money

På Facebook finns en öppen diskussionsgrupp som utgår från Per Lundgrens trilogi, dit alla är välkomna att ansluta sig. Man bör ju dock ha läst/vara intresserad av att läsa Per Lundgrens text  för att man ska ha något utbyte av diskussionsgruppen:

https://www.facebook.com/groups/545299908839087/?fref=ts

Via denna grupp hade en medlem vänligt nog lagt ut en historisk sammanfattning om hur kungar/presidenter/filosofer och andra resonerat kring ett monetärt finansierat system, och vad deras idéer fått för avtryck i samhället. Vill man ha en kortare resumé i frågan så är denna länk utmärkt att börja med:

http://www.iamthewitness.com/books/Andrew.Carrington.Hitchcock/The.History.of.the.Money.Changers.htm

En mycket pedagogisk film (ca 30 minuter lång) som beskriver penningsystemets orsak och verkningar i sju steg, och som jag verkligen kan rekommendera är Hidden Secrets of Money’s The biggest scam of the History of Mankind:

En som försöker skaka sig loss från centralbanksförtrycket är ungraren Orbán, som betalat av Ungerns skulder till IMF i förtid. Bloggen Intressanta Nyheter skrev begripligt och sammanfattande om detta i ett inlägg nyligen.

I Sverige har många nya alternativa småpartier har dykt upp de senaste åren, en del verkar ha insikten om att det är just penningsystemet som är ursprungsproblemet, andra fokuserar på underfrågorna. Exempel är Enhet, Partiet de fria, Gröna partiet m fl. Efter att ha tagit del av partiprogrammen är min slutsats att vissa fokuserar på visionen och glömmer bort att vägen dit kräver kommunikation som är begriplig ur väljarnas perspektiv, och att de som förstår och kan kommunicera de humanistiska frågorna missar att penningsystemet är roten till problemen.

Partiet Enhet tycks ha greppat hela bilden, och i ett blogginlägg om s k landskatt, så bekräftas att just penningsystemet behöver ersättas med ett annat: http://enhetsblogg.wordpress.com/…/

Häromdagen vaknade jag med en insikt, d v s att man borde samla alla småpartier som kommer fram till insikten om att det är penningsystemet som behöver skrotas, under ett paraply, t ex ”Alliansen för monetärt finansierad ekonomi”. Detta tilltag skulle automatiskt kommunicera vad ALLA mer eller mindre etablerade partier faktiskt är, d v s ”Alliansen för centralbanksekonomi”. När denna dimridå faller framstår ideologierna i sin rätta irrelevanta skepnad och politiken hamnar på den filosofiska nivå där den bör vara – vilket innebär att Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna och alla däremellan hamnar i samma allians. Schackmatt, eller hur! 🙂

Till min glädje så har Miljöpartiet dock dammat av sina ursprungliga ambitioner om en basinkomst/medborgarlön genom en nyligen lagd motion: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Basinkomst_H102-7425E721-BCBB-41DF-8A98-900B84AA25A3/?text=true

Detta var exakt vad jag hoppades på inför valet 2014! 🙂

Ovanstående metod kan man kalla den evolutionära eftersom den är inomparlamentarisk (eller inomparadigmatisk för att använda Kuhns teminologi) och till sin struktur inte hotar systemet – även om den idémässigt gör det. Den revolutionära (utomparlamentariska och utomparadigmatiska) metoden skulle kunna vara att alla – privatpersoner och företagare – på ett givet datum, säg 1/7 2017, beslutar sig för att sluta betala sina räntor och amorteringar. Kronofogden och domstolarna skulle implodera direkt! 🙂

EU-advokaten Henning Witte som driver ett konstruerat mål mot Wallenbergs SEB med anledning av det inte finns lagstöd för bankerna att låna ut kontokluddet (krediter skapade ur tomma luften) eftersom de inte äger detta intet existerande kapital,  http://www.whitetv.se/sv/gigantiskt-pyramidspel.html  Men motståndet mot människors frigörelse från förtrycket är förstås massivt; ”Du ska veta att vi banker äger domstolarna i det här landet. Vi ska krossa dig som en liten lus!” Ja, så lär SE-bankens chefsjurist ha uttalat sig den 23 januari 2000 genom GöteborgsPosten, berättar Witte via länken ovan.

Kanske behöver vi inte bekymra oss så mycket om hur vi ska kunna välta parasitsystemet – det tycks närma sig sin egen bortre gräns alldeles av sig själv. Det mäktigaste organet BIS (the Bank for International Settlements) förutspår en nära förestående krasch och här hittar du en sammanfattning och berikande filmer:

http://investmentwatchblog.com/bis-the-most-powerful-bank-in-the-world-announces-the-crash/

Bloggaren Carl Norberg analyserar vad BIS uttalande kan betyda – rekommenderas starkt!:

http://carlnorberg.wordpress.com/2013/09/21/bistra-tider/

Om man kan hålla allt detta i minnet när man lyssnar på alla kommande politiska debatter inför nästa års val – ja, då förstår man vilket meningslöst ideologiskt skuggspel vi människor lurats att delta i med hjälp av skendemokratin och dess fjuttiga valsedlar, och om man inte förstår så kan man förstärka bilden med ytterligare ett inlägg av Carl Norberg:

http://carlnorberg.wordpress.com/2013/11/08/nu-ser-nog/

Men – saker och ting rullar på, människor engagerar sig allt mer allt eftersom kunskapsmassan ökar. Nätverket Ekonomisk Reform, som har ambitionen att ställa de obekväma frågorna om centralbanksystemet till politiker inför valet 2014, har också en namninsamling där man kan ställa sig bakom ett reformerat system. Om vi inte lyckas med projektet att reformera det ekonomiska systemet, så slutar det ovillkorligen för oss såsom Ett nytt penningsystem befarar: ”Bankerna kommer äga allt som de lyckats skuldsätta med ingenting.”

Personligen så jobbar jag så sakteliga med att foga in penningsystemsförvecklingarna i den redigerade upplagan av Autentopia – 2061. Ovanstående har gett mig infallet att skapa två olika utvecklingslinjer i idétexten; en på evolutionär bas och en på revolutionär bas. Resultatet kommer jag att publicera gratis på hemsidan/bloggen den 1/1 2016 – som en hyllning till Thomas More som publicerade Utopia 1516. Han blev av med huvudet genom Henrik VIII försorg eftersom han vägrade ta tillbaka sina idéer. Kanske blir jag det också genom någon ”ensam galnings” försorg, för det är ju så det brukar heta… 😉

I väntan på hela texten, så hittar du  preliminära utdrag av varje kapitel på hemsidan http://www.autentopia.se/ – under länken (ballongen) ”texter”.

Förordet hittar du här:

Förord till Autentopia – 2061

Introduction to Authentopia – 2061

—————————————————————————————————————–

Inlägget uppdateras kontinuerligt, och så kommer att ske även framledes, tills jag drar igång en större serie  inlägg om min egen ”centralbankshistoria” som utöver det bankbedrägeri vi alla på olika sätt får betala för genom räntor och skatter, också omfattar egenmäktigt förfarande och vilseledande rådgivning.

Intressant är att i dagarna har flera processer mot banker,  slagits samman till en enda mot det irländska banksystemet, och detta kommer förstås att sprida sig över världen i takt med att en kritisk massa vaknar.  Youtubeklippet heter The Irish Banking Revolution – YES!!!!!!, och publicerades den 18 oktober:

För den som orkat läsa ända hit och känner sig intresserad men förvirrad, hittar två riktigt bra och ögonöppnande filmer som ger en plattform till fortsatt reflekterande – den första om förhållandet mellan ekonomi, ekologi och energi (på Svenska dessutom!), och den andra om arkitekters, konstruktörers, matermatikers, fysikers och ingenjörers totala sågning av den officiella ”sanningen” om 9/11. Som sagt – allt är sammanflätat med centralbanksystemet, vars upprätthållare har allt att tjäna på alla deras konstruerade dimridåer som håller människor borta från det verkliga problemet…

Det här inlägget postades i Autentopia - idé och berättelse, Paradigmskiftet, Penningsystemet, Samhällsförtryck, Samhällsutveckling, Svensk politik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jag kan urskilja fyra huvudfrågor…

Kommentera