Vi som är holister och inte nöjer oss…

…med fragmenten har förstått att människan har en andlig dimension. En av Platons sentida lärjungar är Carl Gustav Jung som under sin aktiva tid under 1900-talets progressiva byggande av modernismen var tämligen ensam om att betona helheten och dessutom forska i astrologi – när alla andra pekade med hela handen på materialism  och specialism och ateism. Jungs teorier är för övrigt centrala i texten om Autentopia.

För min personliga del är inte andligheten kopplad till någon specifik religion och om jag var tvungen att välja skulle det bli buddismen. Jag är med i Svenska kyrkan av kulturhistoriska skäl – för de vackra kyrkornas skull och för den historia som de berättar explicit och implicit.

Intressant nog så hittade jag häromdagen en riktigt spännande blogg – Siderska siktet – vars skriftställare Siwert uttrycker sig ungefär som jag själv gör i Autentopia – d v s vi betraktar Reinfeldt som enfalden personifierad.  Men denne bloggare lägger ytterligare ett perspektiv till analysen – det astrologiska! I ett av sina inlägg har han dessutom samlat alla som avhandlar Reinfeldt – och det är sanslöst välanalyserat och dessutom intellektuellt och humoristiskt! Här hittar du horoskop med tolkning för mängder av kända personer och fenomen. Bloggen är samtidigt en liten astrologiskola för den som är intresserad. Rekommenderas varmt således!

För att återgå till politiken så måste jag erkänna att också undertecknad var Moderat – så visst kan det olyckas – men till mitt försvar kan meddelas att det var när jag var ung, dum och obildad! 😉 Framför allt var det ett icke-val – det var snarare en protest mot de ännu värre Socialdemokraterna som höll på att skrida in i det kommunistiska tillståndet på 70-talet med sina löntagarfonder. De har girat friskt kan man konstatera. Det är denna polariserande mekanism som är så klurig; att fly från rött = att fly till blått. Det är därför inte högervindarna som blåst upp sig själva – det är luften som gick ur kommunismen som får de blå seglen att fladdra – en brist på hållbara lösningar således.  De nya toppsosse-smurfarna Stefan Löfvén och Magdalena Andersson sover dessutom lika djupt som Reinfeldt – allt de orkar tänka ut är mer av samma, d v s ett enfaldigt mantra som går ut på att hålla liv i det döende exponentiella tillväxtparadigmet.

Moderaterna behöver jobben för att kunna fortsätta fördela från fattig till rik – och särskilt till sig själv förstås, och Socialdemokraterna behöver jobben för sitt fackföreningsprojekt. Detta är orsaken – och verkan är maktkoncentration. För det är ju dumt att såga av grenen man själv sitter på – men eftersom den kommer att sågas av i vilket fall som helst när kredit- och konsumtionssystemet havererar så kunde man kanske hoppats på lösningar som överenstämmer med ett sådant scenario.

Istället för att Löfvén-Andersson skriver i DN att det människor själva är ansvariga för sina möjligheter att komma in på arbetsmarknaden trots att det är ett systemfel, så borde man väl fundera åtminstone på barnfattigdomens utbredning som Susanna Alakoski skrev förtjänstfullt om i DN för en tid sedan. Genom att tiga och samtycka så  hjälper de Reinfeldt-Borg att snärta med jobblinjepiskan, istället för att dra ut konsekvenserna av det som händer i realtid och syntetisera detta till det massiva arbetslöshetsproblem vi kommer att stå inför inom kort. Det borde ligga i politikernas intresse att föreslå radikala lösningar som ger människor mat för dagen och tak över huvudet samt utöver detta strama åt statens utgifter. En liten men värdig medborgarlön, bortrationaliseringar och omorganiseringar av myndigheter samt direkt demokrati skulle tillsammans lösa problemen. Dessvärre skulle då inte heller fackföreningarna behövas – så även om Löfvén-Andersson skulle orka tänka kreativt ända fram – så skulle det ta stopp vid detta hinder!

Reinfeldt-Borg som vill framställa sig själva som pragmatiska skulle säkert för sin egen personliga del kunna tänka sig både myndighetsrationaliseringar och medborgarlön – för gränsen går ju trots allt vid svält enligt Reinfeldts patetiska bok Det sovande folket. Ladda ner den enfaldiga texten här. Dessvärre är dessa herrar sprattelgubbar vars trådar kontrolleras av konservativa intressen – att hindra demokratins utveckling. Därför kan aldrig moderaterna föreslå direkt demokrati och medborgarlön även om de som personer kommer att inse att detta är lösningen för alla – inte bara för några. och det kan för den delen inte Socialdemokraterna heller – kollektivismen kräver sina självförhärligande dårar vid rodret eller sina obildade herdar som föser runt valboskapen om man så vill – för några andra än de enfaldiga och obildade skulle ju aldrig förledas av vanföreställningen att vederbörande skulle vara byxad att föra någon annans talan – och dessutom ta pinsamt mycket betalt för det!

I Autentopia styr inga människor över andra människor, och därför är alla fria. Begrepp som exponentiell tillväxt, utanförskapsretorik, semester och pension skrattar man åt 2061. Alla kan istället – ifall någon från yttre rymden eller en återuppstånden ställer frågan – meddela att alla människor aldrig jobbar samtidigt som de också kan meddela att alla alltid jobbar – med många olika verksamheter i enlighet med sina respektive individuationsprocesser (Jung). I den Autentopiska texten kom vändningen då en kritisk massa började se effekterna av det havererande kredit- och konsumtionssystemet. När dimridåerna började tona bort begravdes jobblinjepiskan tillsammans med Reinfeldt redan före 2014…

Ha en fin helg! 🙂

Det här inlägget postades i Autentopia - idé och berättelse, Bloggtips, De fyra Autentopiska hörnstensteorierna, Den symptomatiska enfalden, Direkt demokrati & Medborgarlön, Förutsägelser/synteser, Hierarkiernas och mellanhändernas död, Samhällsutveckling, Svensk politik. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.