Det havererande systemet…

…upprätthålls av en fårskock som är att likna vid fanatiskt troende – och som i nedanstående video (hämtad från Vidsynt) konstaterar – människor vägrar inse det uppenbara eftersom man gynnas av att vidmakthålla de arbeten som skapats i systemets uppbyggnad. Att komma till insikt är detsamma som att såga av grenen man själv sitter på – därför väntar man hellre tills den ruttnar och ramlar av för egen maskin!

Uppgörelsen i Grekland är bara ett spel för galleriet – ett sätt att vinna tid. Dramatiska nedskärningar kommer att bli nödvändiga i Europa (och även i USA förstås) så varför inte göra dem med bibehållen suveränitet istället för som förslavade under EU-flaggan? Den intressanta frågan är ju inte att utan hur den oundvikliga recessionen ska hanteras istället för att köra på med den extremt orättvisa resursfördelningen med mellanhänder som förser sig (politiker, statsadministratörer, banker) så måste systemet startas om med direktdistribuering av resurser mellan stat och individ.

Den Autentopiska lösningen är direkt demokrati och medborgarlön. Det innebär att det blir mindre till alla – men alla har å andra sidan den automatiska rätten att överleva utan att krusa Försäkringskassa, Arbetsförmedling, socialtjänsten, CSN, pensionsmyndigheten osv. Dessa institutioner håller ändå på att haverera genom den eskalerande legitimitetsförlusten. Sjuka tar livet av sig, arbetslösa förväntas skylla sig själva och som straff utsättas för ”fattigauktioner” som en mycket angelägen artikel i SvD publicerar idag med just rubriken Arbetsförmedlingen har havererat författad av civilekonomen och entreprenören Tomas Tjajkovski, benämner eländet Fas3:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/arbetsformedlingen-har-havererat_6867335.svd

De retoriska frågorna som jag ställt många gånger i Autentopiabloggen med anledning av insikten om den tsunamihöga arbetslöshet som kommer att följa i skuld- och konsumtionskrisens spår och som dessutom aldrig kommer att återställas till ”normala” nivåer:

Hur många forskare, civilekonomer, dito ingenjörer kommer att acceptera att tigga pengar för sin överlevnad i dessa institutioner som göder obildningen genom sina medarbetare, vars största förtjänst är att de är ”duktiga” och lydiga?

Hur kan de obildade och självberikande politikerna i de kollektivistiska partierna som genom sina olika ideologier vill härska över människors överlevndsmöjligheter, förvänta sig någon som helst legitimitet i ett system i sönderfall och kaos?

Det vi ser hända nu är upptakten till individernas frigörelse från förtryck – även om det fortfarande bara är ett fåtal som inser att de lever dominerade av etablissemanget. Människor har frigjort sig från förtryck tidigare – kung, adel, kyrka, brukspatroner och kommunism – samtliga med patetiska föreställningar om sin egen förträfflighet. Nu handlar frigörelsen om friheten från mellanhändernas förtryck, d v s politikerna, deras statstjänstemän, bankerna – och Peter Madison och Nemokrati har skrivit utmärkta bloggar om detta idag. För att inte tala om systemets alla jurister som har till uppgift att i sina institutioner pröva alla ärenden som individer anser felaktiga. Hur mycket kostar inte detta? Absolut betydligt mera än vad ett havererande samhälle med krympande skatteintäkter har råd att hålla sig med! Självklart vill inte alla dessa mellanhänder ha ett annat mer rättvist system, de blir sittande hysteriskt fastklamrande på sin gren tills den som sagt var ruttnar och faller av!

Den Autentopiska ”grundlagen” är enkel – den bygger helt enkelt på friheten från förtryck och grafiskt ser den ut så här:

Därmed tillönskas alla systemkramare och alla som har vaknat en riktigt fin februaritisdag! 🙂

Det här inlägget postades i Autentopia - idé och berättelse, Makrosituationen, Samhällsutveckling, Svensk politik. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.