Husläkarsystemets förtryck…

…är ytterligare ett problem för individerna för att knyta an till gårdagens text – fel diagnoser genom godtycke och ignorans och inkompetens är dagliga inslag i medierna. I förra veckans onsdags-DN (pappersvarianten) berättar Hägglund om sitt recept för att avvärja den kommande läkarbristen, vilket föga förvånande handlar om fler utbildningsplatser. I Autentopia är problemet löst på ett betydligt effektivare sätt – genom ett expertsystem där mängder av kryssfrågor utgör basen i systemet som naturligtvis är konstruerat av professorer och docenter istället för famlande allmänläkare.

Med frågornas hjälp tränger man allt djupare ner i problematiken och man kan sedan om systemet så föreslår gå till en allmänläkare och få en antibiotikakur eller vad det kan vara – eller kan man om systemet föreslår det med utgångspunkt av de svar som patienten själv ger – kanske bli direktbokad till en magnetröntgen eller njurbiopsi.

Det skulle spara människor oändligt mycket lidande att slippa bli ignorerade och nonchalerade av husläkarsystemets representanter – alla missförstånd och feltolkningar skulle upphöra och det borde väl vara skönt för husläkarna att slippa få uppleva hur de missar cancertumörer och strokepatienter och andra svåra tillstånd?! Detta kan istället kompetent expertis ta hand om.

Idag gäller husläkarens bedömning om Försäkringskassan är nöjd med den – annars gäller försäkringsläkarens. Vad är det för sinnessjukt samhälle som har ett sådant Kafkasystem? Varför är staten så angelägen om att hålla sjuka människor i arbete när det inte ens finns jobb till de som är friska? Jo, för att hålla förtrycket aktuellt och konstant, så att ingen – hur sjuka människor än är –  frestas att tycka att ”utanförskapet” är att föredra framför rovdjurshetsen i gladiatorringen. Därför sitter icke humanistiskt utbildade (eller för den delen bildade) förvaltare i systemet och har betalt för att hålla folk på plats – det är förstås detta Reinfeldts utanförskapsretorik syftar till – och hittills verkar tyvärr inte tillräckligt många inse det.

Men det börjar lossna i takt med att allt fler ser sina nära och kära drabbas – och Reinfeldt har förstås gjort sitt 2014. Pendeln svänger alltid tillbaka – det är det enda vi kan vara säkra på. Vi har nu sett konsumismen och institutionsförtrycket blomstra i all sin glans och med det också kapitalismen i sin helhet. Det som följer på världssystemfallet är något helt annat. En extremt hög arbetslöshet kommer att skapa närmare relationer i familjerna genom att man kommer att ta hand om sina egna barn, man kommer att blir kreativ genom att man löser problem genom att använda det som finns istället för att konsumera lösningar. Man åker med  familjen på cykelsemester i närområdet istället för att flyga till Dubai och Barcelona, man finner små guldkorn i en stressfri vardag istället för att jaga guldklimparna under några få veckors semester. Man har sin medborgarlön och behöver inte krusa vare sig AF eller Försäkringskassan eller socialkontoret, och därför kan företagen göra sig av med folk de inte längre är intresserade av – oavsett hur länge de jobbat där, d v s LAS kan skrotas. Människor behöver inte se en uppsägning som ett personligt misslyckande med svåra ekonomiska konsekvenser – det enda de behöver tänka på är att hålla nere sina kostnader så att medborgarlönen räcker till det nödvändiga. Resten måste man ha ett jobb för att klara av att betala för.

Individens frihet  är förstås ett faktum i Autentopia 2061 – efter det föreliggande världssystemets fall – när folk tänkt till lite och röstat därefter! 😉 Läs gärna förordet här:

Förord till Autentopia – 2061

Introduction to Authentopia – 2061

Ha en härlig dag!

Det här inlägget postades i Autentopia - idé och berättelse, Samhällsutveckling, Svensk politik. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.