Askmoln på Island…

…och kanske åskmoln i MP? Vulkanen Grimsvötn spyr ut aska och hindrar flygtrafiken, denna mest aktiva av vulkaner kan komma att ställa till det ordentligt meddelar di.se idag. Huruvida Mikaela Valtersson vandrar omkring som ett åskmoln med anledning av MP:s beslut att istället välja Åsa Romsson som kvinnligt språkrör istället för den avgående Maria Wetterstrand framgår inte av artikeln på samma adress. Det blev egentligen ingen match, Åsa Romsson  utklassade andra kandidater med hästlängder. Åsa Romsson var också Wetterstrands val och hon anses mera idealistisk än den pragmatiska Mikaela som kanske kunde ha misstänkts för att sälja sig för billigt till moderaterna om hon blivit språkrör?

Maria Croft – politisk kommentator på DN- menar i lördagens papperstidning att miljöpartiet kommer att få mera att säga till om framöver – de välutbildade storstadsborna blir allt flera, och det är där de flesta sympatisörerna finns. ”Regeringen behöver samarbeta över blockgränserna för att slippa fler förnedrande nederlag”, menar Croft – och ja, nu kan det väl ändå räcka med myndighetsförtrycket på försäkringskassan och AF!

Vi lever mitt i en tid då individen håller på att frigöra sig från samhällsförtrycket – för tredje gången. Vi har sluppit kyrkans,  aristokratins och skråväsendets förtryck och det vi kan se fram emot inom kort är befrielsen från politikernas, d v s institutionernas och myndigheternas rätt att dominera människor genom sina ersättningssystem. Miljöpartiet har ett förslag om samordning av dessa system och enligt Autentopia Admin kommer det  att bli nödvändigt eftersom det i samband med den ekonomiska kollapsen inom kort inte längre finns ekonomiskt utrymme för att hållas med tjänstemän som ska göra bedömningar över huvudet på sjuka och arbetslösa människor.

I fredagens pappers-DN menar Peter Eriksson att de lärt sig kompromissa och att det gäller att konkretisera idéerna. ”En idé om medborgarlön fungerar inte så bra då, men om man konkretiserar den till att handla om att få in fler människor i trygghetssystemen så blir det genomförbart”, säger han. Precis! När världssystemet faller samman och arbetslösheten rusar och en välutbildad och tidigare välbetald medelklass behöver ersättning, så blir det inte aktuellt för förvaltarråttorna på myndigheterna att sitta och ta sig ton över huvudet på betydligt mer pålästa människor.  Det skulle innebära revolution – och det är osäkert om Reinfeldt begriper detta – och det ser väl ut som om det är just detta som blir hans fall. Reinfeldts överdrivna föreställningar om statens eviga makt och sin egen förmåga att styra från ovan kommer att ge Fridolin och Romsson en jordskredsseger 2014 – kanske tidigare om det blir nyval – vilket Admins kristallkula envist påpekar. 😉

Hur som helst närmar vi oss sakteliga det Autentopiska tillståndet där allt förstås redan har hänt och ett nytt paradigm med sin normalvetenskap just har trätt ut ur dimmorna och skakat av sig vårt gamla efterblivna hierarkiska världssystem 2061. Ifall det finns en stund över för en stunds läsning, finns förordet här:

Förord till Autentopia – 2061

Introduction to Authentopia – 2061

Vänligen njut av denna soliga måndag – för vem vet om vi kan andas imorgon?!

Det här inlägget postades i Autentopia - idé och berättelse, Samhällsutveckling, Svensk politik. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.