Att fokus ligger på Japan och Libyen…

…är knappast konstigt. Den radioaktiva strålningen har ökat kring Fukushima, som högst har värden på 1600 gånger det normala uppmätts 20 km från reaktorerna. Läs mer på IAEA:s logg för detaljerad information:

http://www.iaea.org/newscenter/news/tsunamiupdate01.html

Khadaffi är en riktigt seg gubbe som vägrar se sig besegrad, men i slutändan har han förstås inte mycket att komma med. Det som är tråkigt är förstås all blodsspillan i onödan, en onödigt lidande civilbefolkning får som vanligt betala priset för överhetens stollaprov.

Vad som däremot har kommit i skymundan är den ekonomiska krisen i USA och i EU, och det är säkert på sätt och vis ett välkommet avbrott för de styrande. Den gemensamma fienden naturen och kärnkraften får alla hjärnor att byta spår för ett tag för att uttrycka saken cyniskt. Utöver våra personliga liv med alla bekymmer och glädjeämnen har vi som kollektiv inte förmågan att omfatta alltför många världsproblem samtidigt, men Business Insider presenterar idag ett bildspel med ”27 deprimerande fakta om bostadskrisen som aldrig tycks ha ett slut” – fast de gör det förstås på engelska…

Här kommer därför dagens kanske längsta länk till detta upplysande bildspel som också innehåller intressanta grafer:

http://www.businessinsider.com/amazing-statistics-about-the-housing-crash-2011-3?utm_source=Triggermail&utm_medium=email&utm_term=Clusterstock+Chart+Of+The+Day&utm_campaign=Clusterstock_COTD_032111#in-february-us-housing-starts-experienced-their-largest-decline-in-27-years-1

Visst är det härligt när någon som har överblick sammanfattar situationen på ett belysande sätt, och hur mycket varor och tjänster än Japan behöver för att återuppbygga de skövlade områdena, så kommer det inte att göra så särskilt stor skillnad för den globala ekonomin kan man förstå…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera