Uppdatering av odlingsprojektet…

…i pensionärskuvösen. Som tidigare konstaterats så blir detta egentligen ett experiment eftersom jag inte flyttade in förrän i maj. Nästa vår börjar jag sätta fröerna tidigt på fönsterbrädorna inomhus, så att växterna får en full säsong.

Ute på takterassen kommer jag inte att odla alls i år eftersom jag tänkte tvätta rent den med högtryckstvätten samt olja/måla med något lämpligt. Men nästa år ska det nog grönska där också… 🙂

Idag har jag planterat om tomat- och paprikaplantorna från sina äggkartonger till lite större kärl. Det var nog på tiden eftersom vissa började gulna en aning, och det brukar betyda näringsbrist.

Bild 1: Labbet är laddat med jord, diskade kattmatsburkar, vaxduksunderlag, de numera muskiga äggkartongerna med plantorna som ska generera röda små busktomater, en sked att gröpa ur dem med, samt en vattenkanna. Jag hade velat ha Änglamarks (Coop) ekologiska plantjord, men det fick jag inte tag på i Virserum. Det fick bli Höglandets plantjord, och förhoppningsvis funkar väl den också. Till nästa år ska jag skaffa ekologisk jord.

Bild 2: Någon enstaka planta är riktigt piggelin, men den som står nedanför är helt klart gulnad. Jag valde ut 15 av busktomaterna och planterade om, och målet är att 12 ska klara resan mot det slutgiltiga kärlet om någon månad.

Bild 3: De klenaste åkte ner i en hink tillsammans med de uppluckrade äggkartongerna vilka jag rev i småbitar. Planen är att sätta igång med kompostering enligt den s k Bokashimetoden. Mer om detta tids nog, och så länge kan den intresserade fördjupa sig  på hemsidan Bokashi.se

Bild 4: Här står de tre äggkartongerna med de tre olika kvisttomaterna – Mazarino, Amarillo och Zebrino –  samlade för omplantering. Av dessa får vi se hur många som klarar sig till nästa omplantering, men de såg alla friska och fina ut, om än inte särskilt stora. Jag tror att det beror på att jag gallrade alldeles för sent.  Så här ska de se ut när de blir mogna, och jag önskar mig själv lycka till med det… 😉

Bilden ovan exponerar de samlade paprikaplantorna i sina äggkartonger. De kom i jorden senare än tomaterna, men de ser pigga och käcka ut i sina äggkartoner. De stora kartongerna innehåller orange respektive röd spetspaprika, och den lilla kartongen innehåller möjligen gul spetspaprika eftersom den såg betydligt gulare ut än den orangea. Men jag tror att det beror på att den var mycket mindre. Hur som helst så selekterade jag ut sex orangea och sex röda, samt fyra eventuellt gula. Den som lever får se…

Här står nu alla omplanteringar på parad i kuvösfönstret mot sydväst. Med lite tur så hinner de bära frukt innan det blir för kallt…

Några ord om den ekologiska purjolöken som jag köper på ICA kan vara på sin plats. Jag planterade ju två stycken i jord, vilka först fått rikligt med rötter i vatten. En har skjutit ut ett litet spjut, medan den andra skrumpnade. Två nya står i vatten, och min forskning visar att det inte är någon mening med att plantera i jord eftersom de oftast blir jättefina i vatten åtminstone en gång. Inga evighetspurjolökar således, men kanske är det jag som missat någon viktig information. Purjolökar ska jag också driva upp ett gäng i sommar. Funkar bra att strimla och frysa in. Lite olika salladssorter och rädisor vore inte dumt heller. Runåbergs fröer har ekologiska och GMO-fria fröer att skicka efter.

Med denna uppdatering tillönskas en fortsatt fin och solig söndag…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 C.

 

Publicerat i Odling | Lämna en kommentar

Människors medvetanden expanderar…

…genom illusionsparadigmets självdiskrediteringar. Snart har alla någon när och kär som drabbats av hårt pressade läkare, försäkringskassan, skatteverket, kronofogden, eller någon annan förgrening av den bolagiserade och bankirtjänande tjuvstaten. Eftersom de flesta inte kan uppbringa empati för andra än sina närmaste – om ens det – så krävs just att de närmaste drabbas. Det är inte tillräckligt att fenomenen sprider ut sig med ökande frekvens i samhället, men vid en uppnådd kritisk massa kommer människor med sina hjärtan intakta att kunna se hela bilden klart och tydligt, d v s att vi slavar åt bankirerna och har så gjort i århundraden.

De som kan kallas bankirer är de som under århundraden förstått att konstruera spelplanen så att den gynnar dem själva. Människan har förtingligats och transformerats till spelpjäs i ett monopolspel, politikerna har transformerats till marionetter, nationen har slugt transformerats till en bolagsstat och domstolarna har transformerats till väktarinstitutioner åt makten – bankirerna. Vi kan veta allt detta eftersom vi kan observera det empiriskt, d v s att vi kan betrakta det urartade illusionssystemet i full dager. Vår medvetandeutveckling – särskilt tack vare internet – låter oss att göra det. Vi kan därför t ex veta att det som står att läsa i våra grundlagar inte gäller, eftersom det är makt som är rätt och inte såsom vi förespeglas – lagen.

Bankirerna har lyckats upprätthålla sin makt genom deras i princip totala kontroll av mediavärlden – dagstidningar, kvällstidningar, magasin, tv-kanaler och filmbolag. Det skulle därför vara ganska nära sanningen att påstå att människors medvetanden står i direkt proportion till sanningshalten i den källa där de hämtar sina värderingar. Genom alternativa informationskanaler – även om även dessa kontrolleras av bankirernas lakejer – har spridningen av kritik av det föreliggande illusionsparadigmet eskalerat dramatiskt och progressivt. Till en viss grad kan bankirernas grindvakter plocka bort oönskad information, men om det rensas för mycket riskerar t ex Facebook och Youtube att förlora sin legitimitet, vilket innebär att grindvakterna inte heller kan hålla koll på slavarnas medvetandenivå. De sociala medierna fungerar som en digital form av övervakningskameror.

Frågan handlar alltså om vid vilken tidpunkt människans medvetande når den kritiska massan, d v s en så hög grad av autenticitet att hon vågar se illusionen. Inte OM hon vågar, utan NÄR. Det är vid det tillfället som hon inser att vi måste bygga en helt ny värld – ett transparent sanningsparadigm. Den insikten kommer att dröja, förty än så länge har de flesta inte ens förstått att det gamla paradigmet faller samman.

Egentligen har det varit i fritt fall sedan 2008, och har aldrig återhämtat sig, utan har hållits uppe av sk kvantitativa lättnader (QE=quantitative easings). Hösten 2011 skrek min intuition högljutt att systemet stod på klippkanten. Jag skrev många inlägg om det och hade många bloggbesökare från etablissemangets representanter, t ex banker, eu-parlamentet, riksbanken, storföretag m fl som ni kan se här: ip-kuriosa

Förklaringen till de fina besöken på bloggen kom något år senare, då Svenska Dagbladet via två artiklar berättade om en händelse just hösten 2011, citat:

”Centralbank befarade härdsmälta

”Mina herrar, vid jul kan ni alla ha gått i konkurs”. Den bistra hälsningen mötte cheferna för Storbritanniens största banker vid ett möte på centralbanken Bank of England förra hösten.

Den apokalyptiska varningen, som nu läckt ut och som tidningen The Telegraph skriver om, visar hur allvarligt läget var för Europas finansmarknader i slutet av 2011.

Då fanns en rädsla för att euron skulle brytas sönder. Banker hade under lång tid inte kunnat låna pengar, samtidigt som de hade skulder på sammanlagt svindlande 5 000 miljarder kronor som förföll till betalning under det kommande året.

Misstron banker emellan var enorm. Inne i Storbritanniens centralbank Bank of England, som ansvarar för stabiliteten i det finansiella systemet, rådde i det närmaste panik, skriver The Telegraph.

I bankens topp befarades en total härdsmälta i det europeiska banksystemet som skulle hota att dra med sig även de brittiska bankerna.

———————————————————————————————————

• ANALYS Cervenka:
Centralbankerna kan inte trolla.

I slutet av oktober kallade Bank of England till ett möte med cheferna för landets största banker. Och enligt The Telegraph som talat med tre personer som var närvarande, inledde bankens näst högste chef Paul Tucker med följande ord:

”Gentlemen, you could all be out of business by Christmas”. Han fortsatte med att förklara allvaret i läget och hur utvecklingen kunde bli ett hot även mot de största och starkaste bankerna. Han uppmanade sedan bankcheferna att fortsätta bygga upp större reserver och förstärka sina balansräkningar.

Uttalandet ska ha chockat församlingen, enligt The Telegraph.

Det akuta läget hade bland annat utlösts av att franska banker hamnat i svåra bekymmer på grund av stora exponeringar mot Grekland och andra krisländer. Det hade i sin tur fått amerikanska investerare att vägra låna ut pengar.

De franska bankerna hade stora lån i dollar, men kunde inte låna dollar för att betala tillbaka.

Det fanns också risk för att mycket stora företagskunder skulle börja ta ut sina pengar i en klassisk så kallad bankrusning, något som kan fälla vilken bank som helst.

Till slut blev läget så akut att sex centralbanker den 30 november ryckte ut i en samordnad aktion för att erbjuda billig dollarfinansiering.

Det följdes några veckor senare av att ECB i två omgångar, i december och februari, pytsade ut sammanlagt 1 000 miljarder euro i billiga lån till Europas banker.

Det har fått läget att stabilisiera sig. Men faran är knappast över. Bank of England har fortsatt att varna för att banker är sårbara och att systemet bör reformeras.

Häromdagen varnade ECB:s chef Mario Draghi för att marknaden för utlåning mellan banker i Europa fortfarande fungerar mycket dåligt, där banker i framförallt Spanien och Italien är beroende av ECB.”

Slut citat.

Jag tror att detta svarar på frågan som några elever och kollegor ställt på senare tid:

– Är det fler än du som tror på detta?

Ja, kanske en och annan till! 😉

Enligt statistiken har jag ca 1000 besök i veckan från lokala servrar, och en mängd universitet världen över har visat intresse för bloggen under åren, liksom från världens alla platser, företag och myndigheter.  Sammanlagt har jag för tillfället dryga  50 000 träffar per månad:

Det innebär att Autentopia – 2061 är en förhållandevis liten blogg, och det finns tusentals  sanningsparadigmatiska bloggar världen över som är mycket större!

Ungdomar har större förmåga att se igenom rökridåerna, genom sina mer rörliga intellekt. Deras kreativitet och intuition har inte heller fostrats bort, de har tillåtits att ha låtsaskompisar och ha egna/udda beteenden/intressen. Ungdomarna kommer att greppa illusionsfrågan mycket snabbare och blir därför med nödvändighet den drivande kraften i uppbyggnaden av det det lika nödvändiga transparenta sanningsparadigmet.

Jag brukar rekommendera en bok Tradgedy & Hope – a history of the world in our time (1966) av professorn Carrol Quigley, vilken sägs i hög grad ha influerat president Clinton. Här kommer PDF:en på 1267 rafflande sidor: Tragedy_and_Hope

Häromdagen hittade jag på Youtube en ljudinspelning från 1967, till vilken aktuella bilder tillagts. Den som både läser professor Quigleys bok och ser filmen kommer att se stora överensstämmelser. Var professor Quigley en konspirationsteoretiker, eller var det tillåtet att tänka själv på 60-talet?

I filmen framgår hur den globala eliten genom det kapade moderskeppet Illuminati otillbörligt skaffat sig världsherravälde och slavägarskap av mänskligheten.Ett utmärkt sätt att på kort tid skaffa sig ett grepp om hur planerna sett ut och nu kunna se med egna ögon att det blivit just så. Är det då en konspiration eller en logisk konsekvens av en konkret handlingsplan? Tänk själv!

Glöm inte heller att deras rätta religion – även om de försöker gömma sig bakom judebegreppet – är den Babyloniska och guden Baal. I förra inlägget presenterade jag den nederländske whistleblowern Ronald Bernard, vilken bl a berättar om övergrepp och offrande av barn i pedofilringar och hemliga ritualer. Det finns mängder av vittnesmål från människor som utnyttjats grymt. Nedan berättar Beth Eckert om sin fruktansvärda uppväxt som född in i en illuminatifamilj. Det handlar inte ”bara” om fysiska övergrepp, utan även hur psyket förstörs för att det ska bilda alternativa personligheter som har olika uppgifter i den ockulta verksamheten:

Det slog mig just att jag borde starta upp en ”lektionsindelad” bloggskola för ungdomar (och andra intresserade) där jag presenterar material, läxor och mer långsiktiga projekt t ex böcker att läsa och analysera.

Så får det bli, och det blir ett utmärkt folkbildningsprojekt som jag tror många skulle uppskatta.  Många elever är av eget intresse spontant nyfikna på ”Illuminati” har jag förstått, och denna moderorganisation utgör genom sin maktkoncentration pga tillgången på en kunskapsmassa som inte är tillgänglig för kreti och pleti, en väsentlig del av världens samlade makt och kapital.   ”Eleverna” ska självklart inte systemutbildas i vad de ska tänka, utan bildas för att de ska veta hur de ska tänka! Observera och tänk själv är den grundläggande uppmaningen!

Jag lägger till en en bloggkategori idag som jag kallar Scola Autenticum – den autentiska skolan, vilket för övrigt blir titeln på min avhandling om sanningsparadigmets första läroplanskod tids nog.  Varmt välkomna till bloggskolan så länge…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 C.

Publicerat i Korruption, Kunskap och lärande, Paradigmskiftet, Penningsystemet, Psykologi, Samhällsförtryck, Scola Autenticum, Slaveriet vs Fred och Frihet | Lämna en kommentar

Whistleblowern, bankinsidern Ronald Bernard…

…från Nederländerna är känd för avslöjandet av pedofilringarna i bl a bankiretablissemanget. I en video publicerad igår, sammanfattar RB den ljusskygga verksamheten och som ni kommer att höra så säger han precis vad jag skrev i mitt förra inlägg, d v s att allt elände i världen skapas av en affärsmodell där människan allt mer förtingligas och betraktas som en monopolpjäs i ett handelssystem. Juridiskt är detta exakt vad vi formats till genom bolagiseringen i mitten av 1970-talet, då den nya grundlagen Regeringsformen klubbades, och med den några månader senare Lagen om identitetsbeteckning för juridiska personer. När Gustav VI avlidit 1973 blev det fritt fram för Sveriges del att börja transformera människorna till monopolpjäser och folket till lydslavar, liksom politikerna till marionetter och nationen till en bolagsstat.

Ronald Bernard berättar på korta nio minuter om valutasituationen, bankhierarkin, pyramidformationen, den globala elitens position ovanför lagen, och hur detta hänger ihop med pedofilin, organhandeln och offrandet av barn till Baal – guden i Babylon.

Insiders är av mycket stort värde i processen att stjälpa det nu havererande illusionsparadigmet på sitt gungfly, vilket är nödvändigt för att kunna börja bygga ett dimetralt annorlunda sanningsparadigm på fast mark och solida värden – människovärden.

Tack Ronald Bernard för att du ger sanningsparadigmet tyngd genom ditt vittnesmål, liksom oslagbara argument för illusionsparadigmets värdelöshet.

Vänligen titta, lyssna & sprid…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 C.

Publicerat i Filmtips, Juridik, Korruption, Makrosituationen, Paradigmskiftet, Penningsystemet, Samhällsförtryck, Slaveriet vs Fred och Frihet | Lämna en kommentar

Igår publicerade NewsVoice en artikel om Martin Armstrong…

…d v s en av mina favoritanalytiker vid sidan av t ex Ken på Redefining God och Rolf Witzsche på Ice Age Ahead.  I samband med att dokumentären The Forecaster sändes på SVT så skrev jag  ett inlägg i augusti 2015. Du hittar artikeln i NewsVoice inklistrad i sin helhet sist i detta inlägg, och i artikeln finns en länk till den mycket sevärda dokumentären.

Det MA kallar den sjätte vågen, skulle antagligen den med religiösa referenser kalla ”ändens tid”. Det är fram till år 2033 som globaliseringsprojektörerna, profitörerna av den urartade privatiseringen och de plundrande, med sina ofta degenererande produkter,  storbolagen har på sig innan deras exklusiva guldbubbla spricker och överskottsparadigmet övergår till ett behovsparadigm. Det kommer att innebära att piratskeppet gör en 180 graders sväng och detta i sin tur för med sig stora värderingsskiften. Jag har listat dem förut, men här kommer de igen:

Överflöds/bristparadigmet                                Autentiskt paradigm – Autentopia

Materialism                                                                     Idealism

Maskinism (rationalitet)                                               Humanism (djur & natur inkl.)

Girighet, parasitism                                                        Rättvist penningsystem

Kortsiktig lönsamhet                                                      Långsiktig mening

Hierarkism                                                                        Självorganisering

Representativ demokrati                                               Direkt demokrati

Myndighetsexpansion                                                    Myndighetskontraktion

Konsumism                                                                       Kreativitet

Individualism                                                                    Individualitet

Enfaldig förslagenhet                                                      Mångperspektivistisk intelligens

Förpuppning                                                                       Social gemenskap

Rovdjursmentalitet                                                            Empati

Utanförskapsretorik                                                          Basinkomst

Någon kanske undrar varför jag kallat det föreliggande paradigmet för både ”Överflöds- och bristparadigm”, och svaret är att det belyser paradigmets uppbyggnad, d v s den ständiga kampen, polariseringen mellan olika konstruerade grupperingar. Kampen om den materiella kakan. I ett autentiskt paradigm kan inte en sådan kamp uppstå, eftersom kakan inte finns. Det autentiska tillståndet innebär att individen skapar sina materiella värden utifrån sina autentiska behov, och istället för att slåss om kakan, så hjälper de varandra att uppnå varandras behov. Detta är oerhört svårt för de flesta att förstå idag, förty vi har fostrats in i ett urartat materiellt system där humanism är en sällsynt fågel och girigheten kläcker nya ägg generation efter generation. Övergången blir svår för de som helhjärtat dansar kring guldkalven, men lättare för de som bara gör det i egenskap av monopolpjäs, men har sin mänsklighet kvar i det privata.

Från 2037 förväntas enligt Martin Armstrongs cykelanalys människan i bästa fall och ta sitt förnuft till fånga och det torde då betyda att säga tack och hej till centralbanksystemet, illusionsjuridiken och framför allt till det representativa politiska systemet. Politikerna är ju den ruttna länken mellan etablissemanget och valboskapen, vilka röstar för sin egen undergång valår efter valår. Inte för att det spelar någon roll vilket parti de röstar på eftersom en röst på vilket som helst av de etablerade partierna är en röst på centralbanksystemet, utan problemet är att de alls röstar.

Låt säga att vi 2037 är redo att starta om vår tillvaro – med kryptovalutor och lokala valutor, med en konstitution och en lagstiftning som ser ut så här:

Samt förstås det allra viktigaste – en omstart omfattande direkt demokrati!

Jag brukar se dessa parametrar som tre spakar, vilka den globala eliten håller fast kontrollen över så att knogarna vitnar. Slaget om kontrollen över penningsystemet står nu. Det är ingen slump att allt fler övergår till kryptovalutor och metaller samtidigt som en BIS- och centralbankskontrollerad valutareset står för dörren.

Nästa slag blir det om illusionsjuridiken, där bolagsstatens domstolar och myndighetsförtryck genom de pågående självdiskrediteringarna vilka staplats på hög och det till slut blir så uppenbart att en blind kan se att det är bankirerna som bestämmer vad som är rätt och fel – inte lagen såsom de systemtroende gärna föreställer sig i sin enfald. Särskilt de som är avlönade av bolagsstaten förstås…

När folket slutligen upphör med sitt fjäskande vid valurnorna vart fjärde år, så upphör också den representativa demokratin. Det är den teater där bankirerna tilldelar sig själva – genom Bilderbergkonferanserna – sina marionetter. Eftersom Annie Löf blev inbjuden i år så kan vi med lätthet räkna ut att hon utsetts till huvudrollsinnehavare inför valet 2018. Undrar om hon fattar själv hur illusionen där hon studsar runt med sin monopolpjäs är konstruerad? Eller ens ser att det är en illusion?

2037 resonerar väldigt väl med min intuition och därför också med den autentopiska texten. Jag gör inga cykelanalyser utan använder mig av min intuition. Sedan 2004 är den synnerligen aktiv. Det var det året då Autentopia som idé och berättelse landade i mitt medvetande som om någon laddat upp en fil. Därefter följde drömserier som utspelar sig i 1960-talsmiljö när de är profetiska, och jag vet årtalen eftersom människor i min närhet dyker upp i drömmen när de är i en viss ålder. I den dröm där överflöds/bristparadigmet slocknade var min äldste son 45 år. Det framträdde som en outtalad visshet i drömmen. Därmed kunde jag veta att årtalet var 2036.

Jag har också haft en intuitiv visshet om att en ny istid är faggorna, och när jag hittade Rolf Witzsche och hans texter och filmer (se länk ovan) så visste jag att jag hittat min referens. Över sommaren ska jag uppdatera det pågående författandet av Autentopia – 2061, så att del 1 blir komplett.  Del 2 rullar genom att jag nu examinerat min kandidatuppsats och kan börja på masterstudierna till hösten. Ett steg närmare avhandlingen om den autentiska läroplanskoden – eller kanske snarare rekommendationer för det frivilliga bildningsväsendet, och för föräldrar som föredrar att hemskola sina telningar på ett eller annat sätt. Del 3 rullar genom kontinuerlig förkovran avseende historieförfalskningen och vetenskapsförbryllningen.  Ja minsann, det rullar på…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet, och detsamma tillönskas läsarna liksom en fin helg! 🙂

<3 C.

———————————————————————————————————-

Martin Armstrong: Slutkampen mellan demokrati och ett företagsstyrt diktatursamhälle sker nu

2
1082

The Sixth Wave - Martin Armstrong

Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 - Foto: Anna BöhlmarkEKONOMI. Finansfamiljerna och den predatoriska kapitalismen håller på att sluka världen, anser en av världens mest kontroversiella ekonomer, Martin Armstrong. Han fängslades av den amerikanska regeringen för att han vägrade ge ifrån sig algoritmer som kan förutsäga ekonomiska kollapser och krig. Hans öde finns dokumenterat i filmen ”The Forecaster” som sändes på SVT för ett par år sedan. Idag är Armstrong fri.

Text: Torbjörn Sassersson

Under den sjätte vågen kulminerar vad som började som den första vågen år 1727 i Frankrike. Nu sker en extrem ökning av de privata makternas kontroll i världen, vad som populärt kallas för globaliseringen, privatisering av allt i samhället. Utvecklingen kulminerar år 2033, anser Armstrong, som byggt upp sina ekonomiska ”confidence model” baserad på historiska data.

Martin Armstrong säger att vi nu är inne i en avgörande våg. Vad som kommer ut av denna utveckling är antingen verklig demokrati eller ett helt företagsstyrt diktatursamhälle och han menar att Washington gör allt för att lyckas skapa denna diktatur.

Armstrong menar att socialismen stjäl från folk och att korruption går på högvarv inom den amerikanska regeringen. Det har sänkt levnadsstandarden, vården och utbildning.

”Socialism has been robbing the people to further the corruption in government. It has lowered the living standards and has subsidized education and medicine to the point where they no longer need to be competitive. These are two areas that will need serious reform. Tracking money and people will not prevent the demise of the political-economic system we find ourselves within. What comes after this crisis is the unanswered question.”

Ladda ner hela dokumentären eller se online

NewsVoice kommentar

Om historiska data upprepar sig efter tidigare trender kommer superkapitalismen att kollapsa runt år 2037, enligt Armstrongs modell, för att därefter gå över i en ”public period” där människors intressen sätts före kapitalismens, men framtiden är inte avgjord. Kapitalisterna har aldrig haft större makt än idag och allmänhetens intressen kan säkert åsidosättas om allmänheten tiger still.

Swisha Sassersson valfri summaEn sak är klar. En revolution mot finansfamiljernas makt kommer inte att starta i Sverige. Svenskarna har förlorat förmåga att se annalkande faror. Vi föredrar hemmets trygga vrå och TV-tittande på fåniga underhållningsprogram.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer
Publicerat i Autentopia - idé och berättelse, Autentopisk filosofi - en humanistisk "strängteori", Bloggtips, Den nya cykeln 2017, Filmtips, Förutsägelser/synteser, Juridik, Korruption, Kunskap och lärande, Paradigmskiftet, Penningsystemet, Samhällsutveckling, Slaveriet vs Fred och Frihet | Lämna en kommentar

Ole Dammegård är en annan Palmemordspanare….

…som bidragit stort till människors uppvaknande ur illusionen. Kriget mellan sanningen och illusionen är i sin kärna ett krig om medvetandet. I nedanstående samtal mellan Ole och Sean på SGTreport publicerad 4 juni, får vi mycket intressant information och analyser av händelser ur ett ”false flag”-perspektiv.

Eftersom den globala eliten har det karmadrivna tvånget på sig att i förväg berätta vad de tänker göra, så uppstår en katt-och-råtta-lek där det är fullt möjligt att på förhand hitta ledtrådarna och räkna ut vad som kommer att hända framledes. Elitens bundenhet till numerologin innebär att pusselbitarna blir allt lättare att få på plats. Ole har på så sätt hindrat ”terrordåd” från att iscensättas.

Önskar en trevlig nationaldag imorgon – varför inte med Ole och Sean…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet 🙂

<3 C.

Publicerat i Filmtips, Korruption, Makrosituationen, Paradigmskiftet | Lämna en kommentar

Sven Anér är privatspanaren…

…som aldrig ger upp hoppet om att få klarhet om mordet på Olof Palme. I går kväll snubblade jag över en länk till SA:s blogginlägg – palmemordet på väg till rättsväsendets internutredare? Ett hopp har tänts efter Anérs anmälan av åklagaren Krister Peterssons underlåtenhet att utreda det som SA med hjälp av sina texter pekar med hela handen på, och han konstaterar:

”Palmeärendets heder kan alltså granskas av specialutredare, första gången på 31 år och strax tre månader.”

I blogginlägget finns information om en tysk-fransk dokumentärfilm där bl a Sven Anérs frågor lyfts av producenterna, och på Vaken – vilken publicerat filmen, introduceras filmen så här:

År 1996 visades denna tysk-franska samproduktion för miljontals tittare på kontinenten. Men varken SVT eller TV4 har velat visa den. Däremot har den i beskuren form visats i Sverige på TV8 i serien ”Politiska lönnmord” utifrån den engelska översättningen från det tyska originalet, som härmed visas i oavkortad och ocensurerad form med svensk text.

Jan Guillou recenserade filmen i sin kolumn i Aftonbladet den 23 september 1996 och var inte nådig i sin kritik: ”Denna rappakalja, som ju faktiskt vida överträffar det mesta av vad våra egna privatspanare har hävt ur sig, har alltså visats för 100 miljoner tyska och franska TV-tittare. Någon galnare bild av Sverige kan aldrig någonsin ha presterats utomlands.”

Faktauppgifterna som presenteras i filmen stämmer i de allra flesta fall och filmen nominerades till bästa TV-dokumentär 1996.

Den har alltså inte visats på TV, men Sven Anér organiserade i september samma år dock på Tuna bygdegård en offentlig visning, där både Carl Lidbom och Jan Guillou lär ha smitit in utan att betala.
Ja, är den verkligen så undermålig, som den kände publicisten gör gällande, eller presenteras här den ”ohyggliga sanningen som undanhållits det svenska folket”? Med vissa smärre undantag är i alla fall faktauppgifterna i filmen överensstämmande med sanningen.

Filmen ligger inbäddad i Vakens artikel Mord i Stockholm, vem sköt Olof Palme? – Det förbjudna spåret. Den är ca en timma lång och den tar upp många anmärkningsvärda faktorer, vilka ännu inte följts upp.

Jag skulle tro att sanningen om mordet på Olof Palme är planerat att komma fram nu i systemhaveriets kölvatten. Det sanningsparadigm som den globala eliten vill marknadsföra sina lösningar som beviset för, kommer att kräva stora eftergifter, d v s avslöjanden som man indignerat ska låtsas att några andra – illusionsparadigmets representanter (förstås samma överstepräster och samma marionetter) – är ansvariga för. Ja, ni vet syndabocksfenomenet…

Filmen är helt klart sevärd, och med den tillönskar jag alla läsare en härlig helg…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet! 🙂

<3 C.

 

Publicerat i Korruption, Svensk politik | Lämna en kommentar

Bilderbergmötet 2017…

…startar upp idag och håller på till den 4 juni. Där ska den globala eliten berätta för sina marionetter vad som förväntas av dem som tack för den makt som samma elit låter dem ha genom sina positioner. Svenska deltagare är Annie Löf, fysikprofessorn Johanna Rosén och Marcus Wallenberg SEB. Annie Löf ska förstås fram i rampljuset framledes för att sopa banan åt makteliten inför valet 2018. Förty då ska fåren ledas till valcirkusen, och det  har ingen som helst betydelse vilket parti eller konstellation de röstar på. Alla röster är en röst på centralbankssystemet, vars huvudnummer utgörs av pengaskapandet ur luft och andra småtrix, liksom det stora illusionsjuridiksnumret, d v s konstruktionen av juridiken tillsammans med det finurliga mantrat att kalla grundlagshänvisningar för rättshaveristiska. Allt för att slavblodet ska flyta åt ”rätt” håll…

NewsVoice har uppmärksammat händelsen, och nedan hittar du hela artikeln inklistrad, med info och utmärkta iakttagelser om mötets mening och mål. Läs den! 🙂

<3 C.


Bilderbergmötet 2017 diskuterar ”bullets, bytes and bucks”

0
10
Bullet Cufflinks Barrett 50 BMG
Bild: Barrett 50 BMG Caliber Sniper Cuff Links – Etsy.com

Torbjörn Sassersson - Foto: Anna BöhlmarkÅrets hemliga och därför odemokratiska Bilderbergmöte går av stapeln 1-4 juni 2017 i Chantilly (Virginia) och gruppens hemsida har gått ut med deltagarlista och vilka ämnen som ska avhandlas. Marcus Wallenberg, Annie Löf och den något otippade Johanna Rosén är de svenskar som deltar i år. Vad kokar de ihop i år?

Text och analys: Torbjörn Sassersson | Läs mer om Bilderbergmötena på NewsVoice

Nedan finns samtliga huvudämnen som ska diskuteras och ”briefas” under Bilderbergmötet 2017. Notera att detta är en hierarkisk listning, viktigast först, inklippt direkt från Bilderberggruppens hemsida:

 1. The Trump Administration: A progress report
 2. Trans-Atlantic relations: options and scenarios
 3. The Trans-Atlantic defence alliance: bullets, bytes and bucks
 4. The direction of the EU
 5. Can globalisation be slowed down?
 6. Jobs, income and unrealised expectations
 7. The war on information
 8. Why is populism growing?
 9. Russia in the international order
 10. The Near East
 11. Nuclear proliferation
 12. China
 13. Current events

Bakom lyckta dörrar ska alltså dessa ämnen avhandlas utan att allmänheten får veta vad som sägs och exakt varför. Vi får spekulera. Texten nedan inom parenteser är NewsVoice kommentarer.

I år diskuteras under Bilderbergmötet 2017 bla: Trump (en problematisk person), transatlantiska krigs- och försvarsstrategier med de tillhörande orden ”bullets, bytes and bucks” (lönsamheten hotad?), EU:s framtid (man känner oro efter bla Brexit), globalisering (som måste fortsätta), ”fake news” (man anser att fel narrativ återges i informationskriget), populism (som om det vore något negativt), Ryssland (landet är en motvals spelare till globaliseringen), Kina (ett annat bromsproblem) och ”the Near East” (vad ska USA:s koalitioner göra härnäst med Västasien inklusive Turkiet, Syrien mfl?, knappast bygga skolor).

Grusade agendor

Deltagarlista och ämnen vittnar starkt om vilka ambitioner makteliten har för Västvärldens framtid och om agendorna faller på plats. Var och en kan läsa mellan raderna och förstå att det inte går helt smärt- och friktionsfritt. Det finns grus i maskineriet. Alla starka motkrafter som gjort sig tillkänna är de problem som ska ”hanteras” och Bilderbergmötet 2017 ska se till att alla nyckelspelare mitt i karriären eller som äldre mentorer ska förses med information och hemläxor för att kunna säkerställda utstakade och långsiktiga mål kommande decennium och kortsiktiga mål som ska uppnås fram till nästa BB-möte. Så vad ska Marcus Wallenberg, Annie Löf och Johanna Rosén lyckas med fram till juni 2018? Det är hemligt.

”The meetings are held under the Chatham House Rule, which states that participants are free to use the information received, but neither the identity nor the affiliation of the speaker(s) nor any other participant may be revealed.”

Det är alltså hemligt vilka det är som talar och i övrigt har en närvaro.

Nya supervapen med svensk supertunnfilm?

Johanna Rosén - ett stjärnskott under Bilderbergmötet 2017
Johanna Rosén – ett stjärnskott under Bilderbergmötet 2017, pressfoto

Johanna Rosén är biträdande professor i fysik och expert på tunnfilmsteknologi. På Wallenberg.com kan vi få fram mer information om varför Wallenberg vurmar för denne unga blott 40-åriga professor. Johanna Rosén som får forskningsanslag från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse utvecklar nanostrukturer i tunna filmer. Det handlar om att skapa superstrukturer, nya okända material och nya ytegenskaper genom ”atomslöjd.”

En rubrik på Wallenberg.com lyder bla: ”Utmanande material ska ge superhårda ytor”. När behövs superhårda ytor? Eftersom det världsledande vapenföretaget SAAB lett av Wallenberg är med i spelet förstår vi varför Johanna Rosén bygger material för flygplan, skärverktyg, elektronik och rymdfärjor samt självklart även vapen, som dock sällan nämns i populärtexter om dessa. Låt oss anta att det även handlar om att ta fram ytmaterial för superhårda projektiler med extremt genomträngande förmåga. Vi får inte veta mer om det för det är superhemligt.

När Johanna Rosén placeras i en extremt högprofilerad miljö bestående av före detta CIA-chefer och rådgivare till amerikanska presidenter kan man anta att Rosén i första hand kommer att bli ”briefad” om intressen runt hennes forskning. Vilka nya anslag får hon under det kommande år och när sätts hennes tunnfilm in i serieproduktionen av nya supervapen?

Swisha Sassersson valfri summaMedan ”Wallenbergarnas” närvaro på Bilderberggruppens möte är en självklar och perenn företeelse är Roséns deltagande något nytt och vad Annie Lööf ska diskutera om med Henry Kissinger om – i smyg – är det fritt fram att spekulera om i kommentarsfältet.

Text och analys: Torbjörn Sassersson

Relaterat och referenser

Bilderbergmötet 2017 – Chantilly, Virginia, USA, 1-4 juni

Pressrelease

CHAIRMAN

 • Castries, Henri de (FRA), Former Chairman and CEO, AXA; President of Institut Montaigne 

PARTICIPANTS

 • Achleitner, Paul M. (DEU), Chairman of the Supervisory Board, Deutsche Bank AG
 • Adonis, Andrew (GBR), Chair, National Infrastructure Commission
 • Agius, Marcus (GBR), Chairman, PA Consulting Group
 • Akyol, Mustafa (TUR), Senior Visiting Fellow, Freedom Project at Wellesley College
 • Alstadheim, Kjetil B. (NOR), Political Editor, Dagens Næringsliv
 • Altman, Roger C. (USA), Founder and Senior Chairman, Evercore
 • Arnaut, José Luis (PRT), Managing Partner, CMS Rui Pena & Arnaut
 • Barroso, José M. Durão (PRT), Chairman, Goldman Sachs International
 • Bäte, Oliver (DEU), CEO, Allianz SE
 • Baumann, Werner (DEU), Chairman, Bayer AG
 • Baverez, Nicolas (FRA), Partner, Gibson, Dunn & Crutcher
 • Benko, René (AUT), Founder and Chairman of the Advisory Board, SIGNA Holding GmbH
 • Berner, Anne-Catherine (FIN), Minister of Transport and Communications
 • Botín, Ana P. (ESP), Executive Chairman, Banco Santander
 • Brandtzæg, Svein Richard (NOR), President and CEO, Norsk Hydro ASA
 • Brennan, John O. (USA), Senior Advisor, Kissinger Associates Inc.
 • Bsirske, Frank (DEU), Chairman, United Services Union
 • Buberl, Thomas (FRA), CEO, AXA
 • Bunn, M. Elaine (USA), Former Deputy Assistant Secretary of Defense
 • Burns, William J. (USA), President, Carnegie Endowment for International Peace
 • Çakiroglu, Levent (TUR), CEO, Koç Holding A.S.
 • Çamlibel, Cansu (TUR), Washington DC Bureau Chief, Hürriyet Newspaper
 • Cebrián, Juan Luis (ESP), Executive Chairman, PRISA and El País
 • Clemet, Kristin (NOR), CEO,(NOR)
 • Cohen, David S. (USA), Former Deputy Director, CIA
 • Collison, Patrick (USA), CEO, Stripe
 • Cotton, Tom (USA), Senator
 • Cui, Tiankai (CHN), Ambassador to the US
 • Döpfner, Mathias (DEU), CEO, Axel Springer SE
 • Elkann, John (ITA), Chairman, Fiat Chrysler Automobiles
 • Enders, Thomas (DEU), CEO, Airbus SE
 • Federspiel, Ulrik (DNK), Group Executive, Haldor Topsøe Holding A/S
 • Ferguson, Jr., Roger W. (USA), President and CEO, TIAA
 • Ferguson, Niall (USA), Senior Fellow, Hoover Institution, Stanford University
 • Gianotti, Fabiola (ITA), Director General, CERN
 • Gozi, Sandro (ITA), State Secretary for European Affairs
 • Graham, Lindsey (USA), Senator
 • Greenberg, Evan G. (USA), Chairman and CEO, Chubb Group
 • Griffin, Kenneth (USA), Founder and CEO, Citadel Investment Group, LLC
 • Gruber, Lilli (ITA), Editor-in-Chief and Anchor ”Otto e mezzo”, La7 TV
 • Guindos, Luis de (ESP), Minister of Economy, Industry and Competiveness
 • Haines, Avril D. (USA), Former Deputy National Security Advisor
 • Halberstadt, Victor (NLD), Professor of Economics, Leiden University
 • Hamers, Ralph (NLD), Chairman, ING Group
 • Hedegaard, Connie (DNK), Chair, KR Foundation
 • Hennis-Plasschaert, Jeanine (NLD), Minister of Defence, The Netherlands
 • Hobson, Mellody (USA), President, Ariel Investments LLC
 • Hoffman, Reid (USA), Co-Founder, LinkedIn and Partner, Greylock
 • Houghton, Nicholas (GBR), Former Chief of Defence
 • Ischinger, Wolfgang (INT), Chairman, Munich Security Conference
 • Jacobs, Kenneth M. (USA), Chairman and CEO, Lazard
 • Johnson, James A. (USA), Chairman, Johnson Capital Partners
 • Jordan, Jr., Vernon E. (USA), Senior Managing Director, Lazard Frères & Co. LLC
 • Karp, Alex (USA), CEO, Palantir Technologies
 • Kengeter, Carsten (DEU), CEO, Deutsche Börse AG
 • Kissinger, Henry A. (USA), Chairman, Kissinger Associates Inc.
 • Klatten, Susanne (DEU), Managing Director, SKion GmbH
 • Kleinfeld, Klaus (USA), Former Chairman and CEO, Arconic
 • Knot, Klaas H.W. (NLD), President, De Nederlandsche Bank
 • Koç, Ömer M. (TUR), Chairman, Koç Holding A.S.
 • Kotkin, Stephen (USA), Professor in History and International Affairs, Princeton University
 • Kravis, Henry R. (USA), Co-Chairman and Co-CEO, KKR
 • Kravis, Marie-Josée (USA), Senior Fellow, Hudson Institute
 • Kudelski, André (CHE), Chairman and CEO, Kudelski Group
 • Lagarde, Christine (INT), Managing Director, International Monetary Fund
 • Lenglet, François (FRA), Chief Economics Commentator, France 2
 • Leysen, Thomas (BEL), Chairman, KBC Group
 • Liddell, Christopher (USA), Assistant to the President and Director of Strategic Initiatives
 • Lööf, Annie (SWE), Party Leader, Centre Party
 • Mathews, Jessica T. (USA), Distinguished Fellow, Carnegie Endowment for International Peace
 • McAuliffe, Terence (USA), Governor of Virginia
 • McKay, David I. (CAN), President and CEO, Royal Bank of Canada
 • McMaster, H.R. (USA), National Security Advisor
 • Mexia, António Luís Guerra Nunes (PRT), President, Eurelectric and CEO, EDP Energias de Portugal
 • Micklethwait, John (INT), Editor-in-Chief, Bloomberg LP
 • Minton Beddoes, Zanny (INT), Editor-in-Chief, The Economist
 • Molinari, Maurizio (ITA), Editor-in-Chief, La Stampa
 • Monaco, Lisa (USA), Former Homeland Security Officer
 • Morneau, Bill (CAN), Minister of Finance
 • Mundie, Craig J. (USA), President, Mundie & Associates
 • Murtagh, Gene M. (IRL), CEO, Kingspan Group plc
 • Netherlands, H.M. the King of the (NLD)
 • Noonan, Peggy (USA), Author and Columnist, The Wall Street Journal
 • O’Leary, Michael (IRL), CEO, Ryanair D.A.C.
 • Osborne, George (GBR), Editor, London Evening Standard
 • Papahelas, Alexis (GRC), Executive Editor, Kathimerini Newspaper
 • Papalexopoulos, Dimitri (GRC), CEO, Titan Cement Co.
 • Petraeus, David H. (USA), Chairman, KKR Global Institute
 • Pind, Søren (DNK), Minister for Higher Education and Science
 • Puga, Benoît (FRA), Grand Chancellor of the Legion of Honor and Chancellor of the National Order of Merit
 • Rachman, Gideon (GBR), Chief Foreign Affairs Commentator, The Financial Times
 • Reisman, Heather M. (CAN), Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.
 • Rivera Díaz, Albert (ESP), President, Ciudadanos Party
 • Rosén, Johanna (SWE), Professor in Materials Physics, Linköping University
 • Ross, Wilbur L. (USA), Secretary of Commerce
 • Rubenstein, David M. (USA), Co-Founder and Co-CEO, The Carlyle Group
 • Rubin, Robert E. (USA), Co-Chair, Council on Foreign Relations and Former Treasury Secretary
 • Ruoff, Susanne (CHE), CEO, Swiss Post
 • Rutten, Gwendolyn (BEL), Chair, Open VLD
 • Sabia, Michael (CAN), CEO, Caisse de dépôt et placement du Québec
 • Sawers, John (GBR), Chairman and Partner, Macro Advisory Partners
 • Schadlow, Nadia (USA), Deputy Assistant to the President, National Security Council
 • Schmidt, Eric E. (USA), Executive Chairman, Alphabet Inc.
 • Schneider-Ammann, Johann N. (CHE), Federal Councillor, Swiss Confederation
 • Scholten, Rudolf (AUT), President, Bruno Kreisky Forum for International Dialogue
 • Severgnini, Beppe (ITA), Editor-in-Chief, 7-Corriere della Sera
 • Sikorski, Radoslaw (POL), Senior Fellow, Harvard University
 • Slat, Boyan (NLD), CEO and Founder, The Ocean Cleanup
 • Spahn, Jens (DEU), Parliamentary State Secretary and Federal Ministry of Finance
 • Stephenson, Randall L. (USA), Chairman and CEO, AT&T
 • Stern, Andrew (USA), President Emeritus, SEIU and Senior Fellow, Economic Security Project
 • Stoltenberg, Jens (INT), Secretary General, NATO
 • Summers, Lawrence H. (USA), Charles W. Eliot University Professor, Harvard University
 • Tertrais, Bruno (FRA), Deputy Director, Fondation pour la recherche stratégique
 • Thiel, Peter (USA), President, Thiel Capital
 • Topsøe, Jakob Haldor (DNK), Chairman, Haldor Topsøe Holding A/S
 • Ülgen, Sinan (TUR), Founding and Partner, Istanbul Economics
 • Vance, J.D. (USA), Author and Partner, Mithril
 • Wahlroos, Björn (FIN), Chairman, Sampo Group, Nordea Bank, UPM-Kymmene Corporation
 • Wallenberg, Marcus (SWE), Chairman, Skandinaviska Enskilda Banken AB
 • Walter, Amy (USA), Editor, The Cook Political Report
 • Weston, Galen G. (CAN), CEO and Executive Chairman, Loblaw Companies Ltd and George Weston Companies
 • White, Sharon (GBR), Chief Executive, Ofcom
 • Wieseltier, Leon (USA), Isaiah Berlin Senior Fellow in Culture and Policy, The Brookings Institution
 • Wolf, Martin H. (INT), Chief Economics Commentator, Financial Times
 • Wolfensohn, James D. (USA), Chairman and CEO, Wolfensohn & Company
 • Wunsch, Pierre (BEL), Vice-Governor, National Bank of Belgium
 • Zeiler, Gerhard (AUT), President, Turner International
 • Zients, Jeffrey D. (USA), Former Director, National Economic Council
 • Zoellick, Robert B. (USA), Non-Executive Chairman, AllianceBernstein L.P.

 

Publicerat i Korruption, Svensk politik | Lämna en kommentar

Odlingsuppdatering 170531…

…och nu ska vi ta oss en titt växtkraften. Det börjar så smått närma sig tidpunkten för omplantering, och naturen verkar sköta selektionen bra utan mig. Det innebär att vissa av de små tomatliven börjar utveckla ett andra bladpar, och troligen därmed blir hanterbara.

Tolv röda busktomater och 15 höga tomater av tre olika sorter har jag plats med i pensionärskuvösen, och så många – plus några i reserv ska jag omplantera framledes i separata lite större kärl om någon vecka. Kanske blir det lagom att sätta dem i sina slutgiltiga stora kärl med ca tolv respektive ca 20 liter jord i varje runt den 1 juli. Det blir ju lite fördröjt, och kanske hinner inte skörden bli särskilt omfattande, men jag ser det som en generalrepetition inför nästa odlingssäsong då jag förstås kan börja med att så mycket tidigare. I år blev det p g a inflyttningen den 1 maj i senaste laget. Paprika lär dessutom kunna flyttas inomhus när det blir för kallt ute, och det vore ju härligt om de kunde frodas tillsammans med allt annat som jag tänkt testa att odla inomhus över vintern.

Här kommer uppdateringen av odlingsprojektet…

…och gällande paprikakartongerna, så är den röda spetspaprikan piggast. Jag har ju en orange variant också, och möjligen en gul även om jag tror att den är orange den också.

Ovan ser vi den piggaste tomaten – Mazarino. Några har börjat utveckla ett andra bladpar.

Så testade jag att plantera purjolöken i jord efter att den fått stå i vatten och utveckla rötter. Funderade på om det inte var bäst att klippa ner den nya blasten som kommit upp…

…för att rötterna skulle prioriteras. Sagt och gjort! Den till höger har ju redan börjat skjuta fram ny blast, men den ser lite klen ut. Den som lever får se…

Så här ser nu sydvästfönstret i kuvösen ut dags dato. Nu väntar under en veckas tid bedömning av de sista elevuppgifterna i skolan med följande betygsstättning liksom justering av min nu examinerade kandidatuppsats i pedagogik. Sen omplantering…

…i Kärlek, Fred, och Skapande Frihet! 🙂

<3 C.

Publicerat i Odling | 2 kommentarer

Odlingsprojektet i pensionärskuvösen…

…ser hoppfullt ut. Det gick lite trögt pga kylan, och när de fröer som kom i jorden någon vecka efter den första omgången, kom upp efter endast några dagar, så började hoppet spira. Kanske ändå….

Bild 1: Den 15 maj kom de första små groddarna upp, och jag har alltså två 12-pack ägglådor innehållande små ekologiska busktomater, inköpta på ICA.

Bild 2: Samma dag hade några små rötter har vuxit ut på purjolöken och grön blast i mitten av stumpen har börjat växa ut.

Bild 3: Fem dagar senare, alltså idag den 20 maj, har det hänt grejer!! Ovanstående är förvisso lite av en glädjebild eftersom de två ägghålorna längst till höger inte kom med. Om de gjort det så skulle ni kunnat övertyga er om att en av dem är precis lika frodigt som de andra ni ser på bilden, medan det andra helt verkar sakna liv. Bra utfall ändå, 11 av 12.

Bild 4: Ännu bättre i låda nr 2 – 12 av 12!

Bild 5: Så har vi då specialsorterna, av vilka jag köpte en styck tomat av varje på ICA. Mer om detta i förra odlingsinlägget. Ägglådan ovan visar sorten Amarillos växtkraft. Det blir poäng i varje ägghåla! Om vi hjälps åt att skicka lite kärlek till den lille stackaren längst upp till höger, kanske han växer till sig och får upp lite kompisar 🙂

Bild 6: Ovan ser vi sorten Mazarinos låda, och även här har hålan längst upp till höger hamnat på efterkälken, eller kanske t o m har gett upp andan? De kanske irriterar sig på tandpetaren?

Bild 7: Slutligen sorten Zebrinos ägglåda, vilken sammantaget verkar ligga lite efter de andra. Men det finns både liv och hopp…

Bild 8: Slutligen då de ekologiska purjolöksstumparnas öde. Dålig bild eftersom jag har persiennerna neddragna bakom dem i väntan på att solen ska komma runt huset. Lite mera rötter och frodigt grönskande kan vi konstatera dags dato 170520. Jag har lite ekologisk jord kvar som jag sparat till purjolöken, så endera dagen tänkte jag plantera dem. Det ska bli spännande eftersom jag endast haft purjolökar på återväxt i vatten tidigare och sedan slängt dem när de blivit utmattade.

Ägghålorna med tomaterna ska jag gröpa ur och plantera i ett större kärl som de står. Jag tänker mig att jag sedan väljer ut de kraftigaste av busktomaterna och låter dem få sin slutdestination i varsitt 10-literskärl. Samma sak med specialsorterna, vilka behöver större krukor. De får mellanlanda som de står och konkurrera ut varandra innan jag väljer ut de mest livskraftiga och ger dem 20 liter jord vardera.

Det blir tolv röda busktomater och fem av vardera kvisttomat, alltså 15 st. 27 tomatplantor sammanlagt således…

Av paprikorna syns ännu inte ett enda spår av liv, men de behöver kanske lite mera tid på sig jämfört med sina kompisar tomaterna. Med förhoppningar om en solig helg med många sprittande frön och groddar…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet! 🙂

<3 C.

 

Publicerat i Okategoriserade, Trädgård | Lämna en kommentar

Lars Bern ställer en avgörande fråga…

…i vaccindebatten: Varför motsätter sig myndigheter jämförande studier av vaccinerade och ovaccinerade barn?

I ett agendadrivet, urartat materialistiskt paradigm är förstås svaret alltid detsamma: Därför att de som äger agendan tjänar enorma pengar på vaccinet, och dessutom fördummar det mänskligheten så att ingen till slut kan ifrågasätta de rådande missförhållandena. Ju mer vaccin, desto dummare människor, ju dummare människor, desto mer vaccin.

Trots detta obestridliga och deprimerande konstaterande, så önskar jag alla läsare en solig och härlig dag i Virserum och annorstädes med hjälp av Lars Berns Voiceartikel – inklistrad i sin helhet nedan, och förstås…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet! 🙂

<3 C.

———————————————————————————————————-

Bern: Varför motsätter sig myndigheter jämförande studier av vaccinerade och ovaccinerade barn?

4
546

Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.seI alternativa medier rasar en hetsig debatt om vacciners säkerhet sedan flera år tillbaka. Det vanligast förekommande argumentet mot vaccinationer är att de orsakar autism. Diskussionen tar sig allt aggressivare uttryck med hot och karaktärsmord på båda sidor i debatten.

Text: Lars Bern, Antropocene

Det har gått så långt att vi i veckan kunde läsa i en amerikansk MSM-tidning att man borde hänga de som påstår att vaccinationer av barn orsakar autism.


Många oroliga föräldrar litar på goda grunder inte på hälsomyndigheternas bedyranden om vacciners ofarlighet och vill därför inte vaccinera sina barn.


Dessa stackars föräldrar angrips ofta med argument att de riskerar andra barns hälsa, vilket är fullständigt ologiskt eftersom ett ovaccinerat barn knappast kan utsätta ett vaccinerat för ökad risk. De ovaccinerade kan ju bara smitta varandra.

I Sverige har vi en aktuell debatt om mässlingvaccin som enligt min mening sannolikt ställer till med större hälsoproblem än det löser. När mässlingvaccinationer infördes hade vi i stort sett inga dödsfall i sjukdomen kvar. Dessa förekom på den tiden när många barn var undernärda med försvagat immunförsvar. Jag mins mässling från min barndom som något föga dramatiskt. Nyligen har den svenska Riksdagen varit klok nog att avvisa en moderat motion med krav på tvångsvaccination av barn.

Vi har även i färskt minne massvaccinationen mot den relativt harmlösa svininfluensan som lämnat en massa narkolepsifall i sitt spår. Denna influensa var inte värre än en vanlig säsongsinfluensa, ändå sprang svenska myndigheter och politiker okritiskt efter vaccinindustrins pipa.

Vaccinationerna drar in mångmiljardbelopp

En orsak till att debatten blivit så infekterad är som så ofta, att vaccinationer under senare decennier vuxit till en multimiljardindustri. Som vi erfarit på så många andra samhällsområden har stora globala ekonomiska intressen en förmåga att totalt snedvrida samhällsdebatten.


Orsaken är att de ekonomiska intressenterna lärt sig att pumpa in enorma belopp i lobbying och i att styra forskare att med forskningsfusk dra slutsatser som gynnar industrin.


Vi har tidigare sett detta hända med såväl socker i kosten som den falska kolesterolhypotesen.

I åratal har hälsodebattörer förgäves försökt få medicinska myndigheter som WHO (World Health Org.) och amerikanska CDC (Centers for Disease Control and Prevention) att genomföra studier där man jämför hälsoeffekten av vaccinering på kohorter med vaccinerade och ovaccinerade mot varandra. Detta skulle vara det bästa sättet att slita tvisten och mäta hur ofarliga eller farliga olika vaccinerna är. Trots detta har myndigheterna aggressivt motarbetat strävan efter att få genomföra sådana studier. Industrins inflytande inom såväl WHO som CDC är väl dokumenterat.

Vaccinernas negativa effekter blottade

Nyligen har trots allt en grupp danska forskare genomfört och publicerat en jämförande studie, vars resultat är i högsta grad anmärkningsvärda. Studien som genomfördes i Guinea Bissau i Västafrika var delvis finansierad av danska staten. Forskarlaget som leddes av dr Soren Wengel Mogensen fann att afrikanska barn ympade under tidigt 80-tal med DTP (difteri, stelkramp och kikhosta) vaccin hade en 5 till 10 gånger högre total dödlighet än en ovaccinerad jämförelsegrupp.

Framtagna data visar att medan vaccineringen gett skydd mot de tre infektionerna difteri, stelkramp och kikhosta, så gjorde den barnen långt mer mottagliga för andra dödliga faktorer.

Under den tidsperiod som studien genomfördes hade Guinea-Bissau en 50%-ig dödlighet för barn under 5 års ålder, så det observerade var ingen marginell effekt.

Vårdguiden nr 4 dec 2014 - Omslagsfoto: Kerstin OtterstålI den primära analysen, hade de DTP-vaccinerade barnen en 5 ggr högre dödlighet än de ovaccinerade. För flickor var dödligheten 10 ggr högre och för pojkar var den 4 ggr högre. Märkligt nog fann forskarna att barn som samtidigt med DTP fick oralt poliovaccin klarade sig mycket bättre än de som inte poliovaccinerades.

Poliovaccinet verkade motverka de negativa immunologiska effekterna av DTP-vaccinet, vilket reducerade den högre dödligheten till 3,5 ggr istället för 5 ggr i jämförelse med den ovaccinerade kontrollgruppen. Överlag var dödligheten bland de vaccinerade barnen 10 ggr högre än barnen i kontrollgruppen, när de vaccinerade barnen bara fick DTP-vaccin.

Forskarnas hypotes för att försöka förklara det dramatiska utfallet var, att DTP-vaccinet sannolikt försvagade barnens immunförsvar mot andra infektioner än vaccinets målinfektioner. De sammanfattade att trots skyddet mot målinfektionerna, kan DTP öka mottagligheten för andra infektioner… DTP var förknippad med en 5-faldigt högre dödlighet än att vara ovaccinerad. Ingen presumtiv studie har visat fördelaktiga överlevnadseffekter av DTP.

Misstanken att den typ av multivaccinationer av små barn som introducerats i USA och som är på väg även hos oss, leder till en överbelastning av barnens immunförsvar med allvarliga biverkningar som följd, verkar ytterst befogad. Bl.a. ökar autism hos vaccinerade barn oroväckande.

Mogensens studie stödjer slutsatserna från tidigare studier av barns överlevnad efter vaccinationer. En tidigare metaanalys av åtta kända studier fann en dubblerad dödlighet för DTP-vaccinerade i jämförelse med ej DTP-vaccinerade. År 2014 genomförde WHO:s strategiska expertgrupp inom immunisering (SAGE) en egen litteraturstudie av potentiella icke specifika effekter (NSEs) för ett antal vacciner, inklusive DTP.

De fann att en majoritet av rapporterade studier visade skadliga effekter av DTP på grund av dess tendens att öka dispositionen för andra oberoende infektioner.

SAGE-gruppen rekommenderade fortsatta studier.

De danska forskarna menade att de studier som SAGE gått igenom sannolikt underskattade de dödliga effekterna av DTP-vaccinet p.g.a. den osedvanligt höga dödligheten i kontrollgrupperna. Man menade att ovaccinerade barn i dessa studier har oftast varit sköra barn som varit för sjuka och undernärda för att bli vaccinerade och att studierna därför har underskattat de negativa effekterna av DTP.

Mogensen-studien försökte undvika denna fallgrop genom att använda kontrollgrupper utvalda baserat på födelsedag och genom att eliminera undernärda barn och spädbarn i båda de studerade grupperna. Man inkluderade även bara barn som var bröstfödda. Alla barnen var friska när de vaccinerades. Likväl, pekar Mogensen-gruppen ut att, även i deras studie hade de ovaccinerade en något sämre näringsstatus och de reste mer – faktorer som borde öka dödligheten.

Det är viktigt att påpeka att det använda DTP-vaccinet innehöll såväl kvicksilver (thimerosal) som aluminium. Tidigt rekommenderade amerikanska pediatrik akademin massvaccination av barn med DTP. Före 1990 var DTP det enda för barn rekommenderade vaccinet som innehöll thimerosal.

Allvaret i Mogensen-studien understryks av observationen att DTP olyckligtvis är det mest använda vaccinet och att omfattningen av de som erhåller DTP3-vaccinet, används globalt som en indikator på de nationella vaccinprogrammens utfall. Forskarna avslutar sina slutsatser med en skarp tillrättavisning av hälsomyndigheterna.

Man menar att det borde bekymra att effekterna av rutinmässiga vaccinationer på alla dödsorsaker inte har testats i randomiserade försök. Alla nu tillgängliga bevis tyder på att DTP-vaccin kan döda fler barn av andra orsaker, än de det räddar från difteri, stelkramp och kikhosta. Trots att vaccinet skyddar barnen mot målsjukdomarna kan det samtidigt öka dispositionen för icke relaterade infektioner mer.

Denna slutsats borde fungera som en kalldusch för WHO, CDC och andra officiella hälsomyndigheter. Allmänheten i både rika och fattiga länder har rätt till vetenskapligt baserad evidens att internationella vaccinationsprogram är så säkra som möjligt och att de har blivit grundligt utprovade. Det bästa sättet att åstadkomma en sådan utprovning är att jämföra utfallet av vaccinerade kohorter mot ovaccinerade. Trots detta motsätter sig både CDC och WHO aggressivt sådana jämförelser. Man måste fråga sig varför?

Politikerna rycker ut för att skydda Big Pharma

Sofia Arkelsten och Jesper Skalberg Karlsson - Pressfoton: Riksdagen
Bild: Sofia Arkelsten och Jesper Skalberg Karlsson vill införa tvångsvaccinering i Sverige. Pressfoton: Riksdagen

Tidigt på 80-talet kom en kaskad av stämningar mot vaccinindustrin i USA på uppdrag från skadade barn som drev DTP-tillverkarna från marknaden och de hotade med nedläggning av produktionen av DTP och andra vacciner. Hotet ledde till att Kongressen beviljade laglig immunitet åt vaccintillverkarna via National Childhood Vaccine Injury Program år 1986 följt år 1987 av införandet av det som kallas Vaccine Court.

På rekommendation från amerikanska Institute of Medicine, tog vaccintillverkarna bort thimerosal från de amerikanska DTP-vaccinerna mellan 2001 och 2003. Emellertid innehåller vacciner som ges till miljontals barn över hela afrikanska kontinenten fortfarande massiva doser av thimerosal (25 mikrogram med etylkvicksilver per injektion) vilket överskrider EPA:s maxdos flera ggr.


Varken CDC eller WHO har publicerat någon jämförande studie mellan vaccinerade och ovaccinerade som borde vara nödvändig för att kunna bedöma den totala hälsoeffekten av detta potenta gift på afrikanska barn. Detta är inget annat än en stor skandal.


Big Phramas intressen är överordnade barns hälsa i detta fall och politiken står helt på industrins sida.

Vi måste få en ordning där våra myndigheter slutar att låta sig styras av industriintressen och istället blir långt mer selektiva och restriktiva med att dra igång massvaccinationer. Experter med någon form av bias gentemot industrin skall inte få delta i beslut om sådana kampanjer, vilket de gör idag.

Detta sagt finns det givetvis ett antal vacciner som gör sitt jobb och minskar den totala sjukligheten, dessa måste kunna lyftas fram med en klar evidens som rätar ut alla de frågetecken som idag omgärdar hela branschen.

Denna artikel bygger delvis på en artikel skriven av Robert F Kennedy Jr.

Text: Lars Bern, Antropocene

Publicerat i Den symptomatiska enfalden, Korruption, Okategoriserade, Paradigmskiftet, Samhällsgenererad ohälsa | Lämna en kommentar