Var det en giftattack eller en ”giftattack”…

…som startade tredje världskriget? Det är frågan som mänskligheten kommer att ställa sig när dammet lagt sig efter transiten från väst-nwo (new world order) till öst-nwo. Om inte blodlinjepatrasket lyckats göra människorna tillräckligt aggressiva genom sin krigs- och konfliktshets i vardagen, så kan man ju alltid hjälpa till med s k falska flaggor, alltså iscensatta teaterstycken vilka syftar till att skruva upp polariseringen mellan geografiska och politiska områden. Jag skrev om fenomenet ganska nyligen i  inlägget Konsten att skapa ett krig.

NewsVoice balanserar upp krigshetsandet genom en artikel vilken just ställer frågan om det verkligen var en giftattack som inträffade, och publicerar en film av RT (Russian Today), där närvarande läkare och föräldrar till ”förgiftade” barn uttalar sig. I artikelns ingressen läser vi, citat:

GRANSKNING. Under informationskrig är alla lögner fullt tillåtna vapen för att försvara och skapa opinion för militära attacker. I detta reportage uppger RT att de vita hjälmarna skapade falska nyheter om en kemisk attack genom att utnyttja kaoset i Douma den 7 april 2018.

Studenterna i Scola Autenticum hittar artikeln i fulltext sist i inlägget, och filmen kommer även här:

Vem som helst kan lura ett omedvetet folk, så kanske vi borde byta ut Kanelbullens dag, Våffeldagen, Fars dag, Mors dag, Kladdkakans dag osv mot något mer folkbildande? Jag utnämner därför härmed den 7 april till Alla Falska Flaggors dag!

Önskar trots allt en fin helg!

<3 C.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Så här var den ”kemiska attacken” i Douma fabricerad enligt journalister i fält

1302
2

GRANSKNING. Under informationskrig är alla lögner fullt tillåtna vapen för att försvara och skapa opinion för militära attacker. I detta reportage uppger RT att de vita hjälmarna skapade falska nyheter om en kemisk attack genom att utnyttja kaoset i Douma den 7 april 2018.

NewsVoice fortsätter att följa upp de nyheter västmedierna inte vill förmedla. Du avgör vad som är trovärdig information.

I reportaget ovan finns de klipp som de vita hjälmarna använder som bevis för en kemisk attack i Douma den 7 april. Filmen visar bland annat en liten pojke Hassan Diab som spolas med vatten och verkar chockad. Reportrar i fält lyckades finna pojken och hans far och de berättar att pojken mår bra.

Hassan hade blivit utskickad av sin mamma för att finna mat. När han kom ut var det kaos. Män dök upp som skrek ”chemical attack” utanför och inne i det sjukhuset dit de förde barnen. På sjukhuset fick de daddlar och kakor. Därefter spolades deras huvuden med kallt vatten medan de främmande männen (vita hjälmarna eller associerade med dem) fortsatte hävda kemisk attack. Vissa av barnen i  en sprid video från sjukhuset verkar ha lidit av dammet som utvecklades vid syriska bombanfall mot terroristmål och andra var chockade i tumultet.

Reportrar ställde frågor till läkarna på det sjukhuset som tog emot barnen och de säger att de såg inga tecken på kemisk attack, inga symptom på förgiftning. Läkarna berättar att det stormade in okända män som spolade barnen med vatten. Männen filmade kaoset.

Videon där Hassan Diab förekommer användes som bevis för en kemisk attack och han syntes sedan i de flesta nyhetssändningar över hela Väst. I TV-inslaget som RT satta samman intervjuas Hassan Diab tillsammans med sin pappa Omar Diab. De berättar detaljerat om vad som hände. Pojken mår bra och pappan säger att männen skrek kemisk attack, men att pojken inte visade några symptom på att ha blivit förgiftad, enligt pappan.

Diskutera uppgifterna i denna artikel och video. Är reportaget från RT fake news eller var den kemiska attacken en false flag?

Text: NewsVoice

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

2 KOMMENTARER

 1. Påhittad False flag attack, utan tvekan. Man bör försöka identifiera ”spolarna”, men eftersom filmarna var i maskopi med dessa kan klara bilder blivit bortklippta. Om % identifierbara är minder än 1/3 av de som spolas indikeras att det är ett mycket avancerat bedrägeriförsök.

KOMMENTERA

Publicerat i Okategoriserade, Samhällsförtryck, Scola Autenticum | Lämna en kommentar

Hjärntvättade till empatilöshet…

…är handläggare på Försäkringskassan, kan vi nu få bekräftat av enav dem som menar att det är glasklart att fler avslag ger högre lön. Sist i inlägget hittar studenterna i Scola Autenticum artikeln från Svt inklistrad i fulltext, och detta kan vi läsa sist i artikeln, citat:

“Att mina chefer aldrig haft något samtal ifrån någon missnöjd kund rörande min handläggning sågs med skeptism och jag ansågs empatisk. Handläggare som var duktiga på att dra in/ avslå (men inget annat) gynnades inte bara i lönekuvertet utan gynnades även i karriären internt. Det var tydligt att de handläggare som var ”duktiga” gärna blev enhetschefer som i sin tur gynnade de handläggare som liknade dem. Det finns således en stor del empatislösa enhetschefer på Fk.”

Där satt den!

Rösta för guds skull inte på något urartat parti i detta fullständigt urartade system. Tro inte att det spelar någon roll vilka du lägger din röst på så länge det inte är ett parti som ärligt vill rensa upp i korruptionen, lögnerna och bedrägerierna av skattemedel – inbetalade av folket som sjukförsäkring, men godtyckligt beslagtagna av de orderföljande myndighetsslavarna – och ett sådant parti finns sannerligen inte!

Dags att skrota ett system som ger handläggare samma status som Gud/Universum/Källan, d v s rätten att döma levande och döda. En vettig basinkomst är som vi nu ser med all önskvärd tydlighet ett grundläggande krav för att upprätthålla samhällskontraktet!

<3 C.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

SVT Agenda kan avslöja att Försäkringskassan för Stockholm stad Syd ger ett lönepåslag till handläggare som nekar sina klienter sjukpenning. Foto: SVT

Flera handläggare bekräftar: ”Glasklart att fler avslag ger högre lön”

Flera handläggare vid andra försäkringskassekontor har hört av sig till SVT Nyheter efter avslöjandet i Agenda. Och handläggarna bekräftar ett lönepåslag till de som nekar sina klienter sjukpenning.
– Det är glasklart att fler avslag ger högre lön även hos oss, säger en anonym handläggare.

I söndags avslöjade SVT Agenda att Försäkringskassan för Stockholms stad Syd ger ett lönepåslag till handläggare som nekar sina klienter sjukpenning. Många avslag ger högre lön. Handläggaren arbetar vid Försäkringskassan Stockholms stad Syd – ett stort kontor med runt 150 handläggare.

Nu kan SVT Nyheter avslöja att ytterligare tre handläggare som arbetar och har arbetat på Försäkringskassan hört av sig.

– Jag blev så upprörd när jag hör den där försäkringsdirektören som anser att det är en isolerad händelse. Bullshit, säger jag! säger en handläggare till SVT Nyheter.

”Glasklart att fler avslag ger högre lön”

En annan handläggare bekräftar att även det kontoret som hen jobbar på använder sig av samma system – det vill säga att det lönar sig för handläggarna att neka sjukpenning.

– Det är glasklart att fler avslag ger högre lön även hos oss. Det vet jag eftersom det pinnas med resultaten, uppger handläggaren, som jobbar på ett stort försäkringskassekontor i Stockholm.

Samma handläggare berättar också om ett personalmöte som sammankallats efter klagomål på att arbetsmiljön var dålig. Enligt handläggaren anklagade områdeschefen handläggarna själva för att ha orsakat den dåliga arbetsmiljön, att det var “deras eget fel” eftersom “de släppte in för många i sjukförsäkringen.”

Ytterligare som bekräftar

Utöver det nya som bekräftats kommenterar ytterligare en handläggare att lönepåslaget existerar vid det kontor SVT Agenda rapporterade om i söndags. Handläggaren slutade för en tid sedan, men skriver i ett mejl:

“Att mina chefer aldrig haft något samtal ifrån någon missnöjd kund rörande min handläggning sågs med skeptism och jag ansågs empatisk. Handläggare som var duktiga på att dra in/ avslå (men inget annat) gynnades inte bara i lönekuvertet utan gynnades även i karriären internt. Det var tydligt att de handläggare som var ”duktiga” gärna blev enhetschefer som i sin tur gynnade de handläggare som liknade dem. Det finns således en stor del empatislösa enhetschefer på Fk.”

Publicerat i Den symptomatiska enfalden, Hierarkiernas och mellanhändernas död, Paradigmskiftet, Samhällsförtryck, Scola Autenticum, Svensk politik | Lämna en kommentar

Försäkringskassans strategi avslöjad…

…genom en humanistisk handläggare. Du kan läsa den initierande artikeln i Svt i fulltext sist i inlägget. (Gå in på Svt för att titta på filmen som innehåller handläggarens vittnesmål),

Statens förtryckare på lägsta nivån klarar uppenbarligen inte av att stå emot det hierarkiska  påbudet att spara pengar på människors lidande för att istället göda sig själva genom den högre lön som tillräckligt många avslag per år genererar. Syftet med denna uppmaning från högre ort är förstås att istället skyffla värden uppåt i hierarkin.

Vi undrar då förstås hur avslagslönetrappan kan tänkas se ut? Vi undrar också hur nöjda med sig själva de flitigaste är? Genom logisk analys, kan vi fastställa att deras problem stavas narcissism/psykopati – förstås en tillgång i ett luciferianskt system, vars värden vänts diametralt i förhållande till de humanistiska, i jämförelse med de vilka skattebetalare i en demokrati förväntar sig. Därför kan inte staten Sverige vara en demokrati. Eftersom det mycket sällan lönar sig att överklaga – trots uppenbara lagöverträdelser, kan vi samtidigt konstatera att staten Sverige inte är någon rättsstat.

Eftersom de slavar, vilka upphöjts av staten Sverige för att kontrollera sina medmänniskor, ibland går över gränsen för vad t o m deras medslavdrivare kan acceptera, måste systemets kontrollfunktioner ersättas av mer mogna lösningar. Nedanstående lilla film är mycket klargörande för hur det kollektivistiska systemet är konstruerat:

Den enda lösning som är kompatibel med folkets behov av att slippa bli förtryckt av den omogna staten stavas basinkomst. Inte några fjuttiga tusenlappar, utan låt säga 15 000 kr per månad brutto och 11 000 netto – parallellt med stegvis nedmontering av kontrollmyndigheterna Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Centrala Studiestödsnämnden, Pensionsmyndigheten och kommunernas ekonomiska biståndsenheter. Partiet Enhet räknade för några år sedan på en sådan lösning och den ryms inom det befintliga systemet och ger vinst redan efter första etappen.

Det innebär att ALLA som av någon anledning – oavsett vilken – alltid har 11 000 kronor att leva av varje månad. Fördelen är förstås att även de f d handläggarna på de nedlagda myndigheterna också får sin basinkomst. De behöver därför inte ut och jaga jobb som de orkar med istället för att förtrycka sina medmänniskor. De kan kanske studera eller ägna sig åt att försöka skapa något istället för att ställa till jävelskap såsom de är vana vid.

Jag förväntade mig att basinkomsten skulle finnas på alla partiers program inför valet 2014, men visade sig vara för tidigt, och inte heller inför årets val tycks politikerna fått instruktioner av sina herrar om att lägga upp det på sina program.

Problemet med basinkomst är dock att den befäster illusionsparadigmet, den opererar inuti den befintliga samhällsramen. Å andra sidan är den en nödvändig brygga mellan Illusionsparadigmet och Sanningsparadigmet – för att människor ska slippa svälta ihjäl. Statens ansvar för sina medborgare är genom samhällskontraktet omfattande, och det vi ser nu är vad som händer när de genom lag garanterade skyddsnäten är snudd på obefintliga, alltså beviset för att systemet har urartat och är värdelöst för alla utom för de politiska marionetterna och korporationernas ledare.

Eftersom staten Sverige – och inga andra stater heller – är demokratier eller rättsstater så är det ingen idé att rösta eller bekämpa förtrycket genom domstolarna. Om alla som blivit av med sin försäkring – oavsett kontrollmyndighet – möter upp i vallokalerna och kommunicerar att de inte längre röstar och varför, så skulle kanske den förment egalitära statens representanter vakna till.

Se nu äntligen till att lägga ner förtryckarmyndigheterna, förty de tjänar uppenbarligen inte folket vilka betalar handläggarnas löner och lokaler och hela spritkalaset, utan oligarkerna nationellt och globalt. Spriten är slut nu – gå hem och drick på egen bekostnad!

<3 C.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Spela igen
Handläggare på Försäkringskassan: Fler avslag ger högre lön Foto: SVT

Handläggare på Försäkringskassan: Fler avslag ger högre lön

På ett av Försäkringskassans kontor i södra Stockholm lönar det sig för handläggarna att neka sjukpenning. Fler avslag ger högre lön. Det berättar en handläggare för SVT:s Agenda. Flera arbetsplatsombud på andra kontor bekräftar att avslag tagits upp under lönesamtal.

Handläggaren som Agenda pratat med arbetar på ett stort kontor med runt 150 handläggare.

– Jag fick höra på lönesamtalet att jag inte gör tillräckligt många negativa beslut. Jag ska göra ett visst antal avslag per år, i och med att jag inte uppfyller den kvoten så påtalar min chef det återkommande, berättar handläggaren.

”Hamnat i svår situation”

Handläggaren, som vill vara anonym, berättar att hon vet att kollegor som gör fler avslag än hon har högre lön.

– Jag har sett personer som jag anser har rätt till sjukpenning inte får det. Då har de hamnat i en väldigt svår situation.

Det finns en avslagskvot?

– Ja, utifrån den så vet jag att jag hade fått högre lön om jag hade gjort fler avslag.

Flera arbetsplatsombud bekräftar

Det var tidningen ETC som först berättade handläggarens historia. Efter det har fackförbundet ST nu kontrollerat uppgifterna samt gjort en enkätundersökning där 20 arbetsplatsombud svarat.

– Det som är allvarligast är att det finns ett par tre arbetsplatsombud som känner igen att frågan om antal avslag har varit uppe som del i lönesamtalen. Det är fullständigt horribelt att ha en sådan situation, säger Siv Norlin, sektionsordförande för ST.

Lars-Åke Brattlund, försäkringsdirektör på Försäkringskassan anser att det är en isolerad händelse – som inte är acceptabel.

– Om man tittar på de kriterier som gäller för lönesättning inom Försäkringskassan så är det inte ett av dem och skulle det då vara någon chef som av någon anledning skulle ha den typen av dialog då är inte det rätt.

Så vad kommer göras åt det?

– Vi har redan börjat. Det är chefer som behöver ta ansvar i det där hela vägen ut.

Socialminister Annika Strandhäll (S) frågas ut i söndagens Agenda, 21:15 i SVT2 och i SVT Play.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Publicerat i Den symptomatiska enfalden, Hierarkiernas och mellanhändernas död, Paradigmskiftet, Samhällsförtryck, Samhällsgenererad ohälsa, Slaveriet vs Fred och Frihet | Lämna en kommentar

Odlingsuppdatering 15 april…

…och faktiskt inga missöden ännu. Det börjar bli dags att skola om några av tomaterna, och igår inventerade jag jordlagret. En del av förra årets jord togs aldrig tillvara av växterna eftersom nio av fjorton paprikaplantor vilka jag flyttade in och planterade om, inte gillade läget, utan gav upp andan. Nio IKEA-papperskorgar med ganska fräsch jord tänkte jag därför återanvända. Likaså hade jag fyra stora kärl där jag mot slutet av säsongen sådde grönkål, men som endast hann växa en aning, och ur vilka jag därför också kan återanvända jorden. Planen är att vid slutplanteringen blanda den bättre jorden med sämre dito samt jordförbättra med gödsel beträffande alla grönsaker utom tomaterna som får ny ekojord.

Inför omplanteringen från äggkartongerna till vaxade pappaket som jag sparat från kattmat och krossade tomater, tänkte jag testa med att förbättra blandjorden med färska grönsaksrester, fint ituklippta. Kärlet nedan rymmer 65 liter, så jag vattnade ordentligt, samt blandade upp ungefär hälften, och bättrar senare den undre halvan när jag omplanterat så att det översta lagret gått åt. Två lådor med äggskal, vidare äppelrester, bananskal som jag klippte i småbitar samt några gamla morötter som jag rev ligger och väntar, och bild två visar hur jorden ser ut när jag myllat ner alltsammans i kärlets övre halva:

De övervintrande paprikaplantorna växer och frodas, blommar bra och ny frukt kommer så sakteliga. Så här ser de ut idag…

…jämfört med förra bilden där plantorna mest liknar spöken med sina gamla blad som jag på bilden ännu inte hade klippt bort. Bilden är daterad den 11 mars – för endast en dryg månad sedan alltså!:

Paprikafröerna som jag sparade från förra året börjar nu komma upp, och jag vill även testa att sätta några sticklingar som jag hittade lite illa vuxna, och som jag satte i vatten:

De nya tomaterna från Runåbergs fröer som jag skrev om i förra inlägget, stack upp näsorna ur jorden efter sju dagar, och de allra flesta verkar ha grott även om en del av dem bara syns som små prickar ännu:

Inför vårstädningen av pensionärskuvösen släpade jag ut pallarna som jag hade staplade till odlingsbänk förra året. De ska nu snyggas upp med lite överbliven olja som jag fick över när jag restaurerade terrassen förra året.

De förgrodda fröerna liksom ytterligare några sorter ska sedan fördelas mellan terrassen och kuvösen, och för att odlingarna ska trivas genom rätt jord och rätt läge och tillsammans med rätt kompisar, blir det nödvändigt att planera upp vad som ska planteras var i terrassens kärl ca 90 kärl av varierande storlek. Det lät kanske som en belastning, men är i sanning en stor del av nöjet!

Jag gjorde därför en skalenlig flexibel projektplansmodell med lösa ”pallar” där jag i ”kärlen” kan skriva vad jag ämnar plantera där. Efter utvärdering till hösten kan jag justera,  omgruppera och skippa vissa sorter och plocka in nya sorter inför nästa års odling:

Terrassdörren från kuvösen sitter längst ned till höger på ritningen, och pallen till vänster om dörren har jag medvetet lagt på tvären. Längst upp till vänster står en vattentunna. I den hörnan får även en liten grill plats. Utmed kortsidan till vänster blir det en träsoffa och mitten av terrassen ett matbord med stolar – om det inte blir för trångt…

Fortsättning följer, och en skön odlarsöndag tillönskas både de frälsta och de som hittar på annat än odlar! 🙂

<3 C.

Publicerat i Odling | Lämna en kommentar

Konsten att skapa ett krig…

…i syfte att gynna sin agenda och få folk att sluta tänka på hur lurade de är av den globala eliten, är ett välkänt trix. En artikel från Sourze från 2010 tar upp några s k false-flag-operationer som fått igång krig och elände, hittar du inklistrad i fulltext sist i inlägget.

Metapedia förklarar fenomenet pedagogiskt för studenterna i Scola Autenticum:

False Flag-operation

En falsk flagg-operation (false flag) är en hemlig och dold operation skapad för att lura allmänheten till att tro att en särskild händelse som sker utförs av några som egentligen inte har utfört handlingen. Namnet kommer från det militära konceptet att flyga under falsk flagg. False Flag-operationer används både i krigs- och fredstid som ett effektivt sätt att skapa propaganda för den egna saken.

Principen för en False Flag

Delar ur grupp A befinner i konflikt med delar ur grupp B. För att vinna över större sympatier ur den egna gruppen bestämmer sig ett par personer ur grupp A för att klä ut sig, maskera sig eller likna grupp B. De utför ett dåd emot den egna gruppen A, men får det att se ut som om det utförts av grupp B. Grupp A reagerar kraftigt mot grupp B och kräver att grupp A trappar upp konflikten och helst av allt – vidtar åtgärder mot grupp B, som pekats ut som skyldiga till dådet.

Samtidigt är det inte bevisat att den skyldige till kemvapenattacken i Syrien är funnen, utan det kan mycket väl vara någon som VILL att den skyldige är Assad och VILL det så innerligt mycket att den bestämt sig för att utföra attacken själv och skylla på Assad. Det viktiga är att INGET är bevisat, och då verkar det sannerligen förhastat att provocera Ryssland i onödan.

Självklart vet Putin – liksom alla andra aktörer i skådespelet – hur agendan ser ut, och Putins roll är att spela det med elegans för att efter det tredje världskriget framstå som den kloke nya världsledaren – även om världens blodlinjefamiljer står på samma sida och planen är att stjälpa västvärlden genom att flytta över makten till öst.

Som vi kan läsa i artikeln nedan var det inte tyskarna som attackerade Lusitania, utan de allierade, men det gav dem den ursäkt de behövde för att provocera fram första världskriget. Känns det igen på rubrikerna till aktuella artiklar i  Svt?

Putin kallar till krismöte i säkerhetsrådet

Där satt den! De som vill få igång det tredje världskriget har lyckats få över Wallström på sin sida – helt enligt False Flag-konceptet. Frågan är om hon inser att hon är en marionett för den globala eliten, eller om hon faktiskt tror att illusionsparadigmets teaterstycken är på riktigt?

Det enda som är på riktigt är människornas lidande i kölvattnet av den flertusenåriga agendan att försätta den, genom gifter och krig, reducerade mänskligheten i komplett slaveri åt ett fåtal blodlinjefamiljer…

Nedan en analys av Dave på X22 Report – väl värd att lyssna på:

Önskar trots allt en fin lördag, och i morgon är jag tillbaka igen med något betydligt trevligare – en odlingsuppdatering! 🙂

<3 C.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

sourze.se

Kända False Flag Operationer i historien

9/11 var enligt många ett glasklart exempel på en False Flag Operation, men det var ingalunda första gången i historien som eliten använt sig av den taktiken för att driva igenom sin smutsiga agenda.

S.k ”False flag operationer” brukar beskrivas som iscensatta terrordåd utförda av regeringar eller organisationer för att skapa opinion för en agenda som i normala fall skulle möta massivt motstånd bland folkopinionen. Man utför spektakulära dåd och attentat och lägger därefter skulden på en grupp eller ett land man vill demonisera. Nazisternas nedbränning av riksdagens byggnad i Berlin med hjälp av en sinnesförvirrad kommunist brukar beskrivas som ett klassiskt exempel. Med det som förevändning startades sen en klappjakt på kommunister.

Här ska vi nu ta en titt på några av de mest kända false flag operationerna i historien.

Exempel 1: SÄNKNINGEN AV LUSITANIA:

Vid ett möte mellan president Woodrow Wilsons närmaste rådgivare överste Edward Mandell House och Storbritanniens utrikesminister lord Grey år 1915 diskuterades hur man skulle få med USA i första världskriget. Lord Grey: ”Vad skulle Amerika göra om tyskarna sänkte ett amerikanskt passagerarfartyg? Överste House: ”Då tror jag att det skulle flamma upp en ilska som skulle svepa över hela nationen, det skulle räcka för att ta oss in i kriget”. Tyskarna visste att amerikanerna planerade smuggla vapen till britterna via passagerarfartyg och att de kunda använda en attack som förevändning för att gå med i kriget, men ville inte gärna döda civila för att stoppa det. Tyskarna försökte istället sätta ut annonser i USA:s dagstidningar och varna amerikaner för att åka med atlantångaren Lusitania men endast en tidning i hela USA publicerade den. I maj 1915 så offrades 1200 personer sedan dåvarande marinministern Churchill gett en order att fartyget skulle sakta in varpå det sen avsiktligt dirigerades in längs farvatten där britterna visste att tyska ubåtar vistades varpå båten sänktes.

Länk: teachpeace.com

Exempel 2: PEARL HARBOUR:

Trots löften i valkampanjen 1940 om att hålla USA utanför kriget så planerade president Roosevelt och krigsminister Stimson i hemlighet för att få USA att delta. Något som bevisats av såväl militära historiker som flera andra. Tvärtemot de råd Roosevelt fick av sina amiraler valde han att flytta en stor flottstyrka från västkusten till Pearl harbour som var en mycket mer oskyddad plats. Man hade knäckt japanernas kod och visste vad som var på gång, men för att motivera USA:s intåg i andra världskriget offrade man en stor del av sin flotta och tusentals oskyldiga. Journalisten, fotografen och författaren Robert B. Stinnett var själv med i US. Navy under andra världskriget och har dokumenterat att USA inte bara visste att atttacken var på gång, man provocerade t.o.m fram den, bl.a via blockader mot japanerna.

Länk: independent.org

Exempel 3: OPERATION GLADIO:

Gladio var en omfattande operation som startades av brittisk och amerikansk underättelstjänst 1958 och pågick ända fram till mitten av 70-talet. Operationen bestod av hemliga gerillatrupper som skapades över hela europa och efter kalla krigets slut skulle agera som beskyddare mot kommunistiskt inflytande. Kärnan i planen var olika former av terrorism mot den civila befolkningen, speciellt i Italien. Med hjälp av olika högerextrema organisationer genomfördes en våg av attacker där hundratals oskyldiga människor dog varpå man sedan förde över skulden på kommunistiska terrorister. En av de större terrorattackerna var på tågstationen i Bologna där 85 personer dog och mer än 200 skadades. Denna operation är idag mycket väldokumenterad.

Länk: informationliberation.com

Exempel 4: OPERATION NORTHWOODS:

Operation Northwoods var en plan som skapadades 1962 av USA:s försvar för att rättfärdiga en invasion av Kuba. Planen går detaljerat igenom hur man skulle mörda kubaner i USA, skapa terrorkampanjer i flera amerikanska städer, sänka civila flygplan och amerikanska skepp. Dokumentet beskriver också hur listor på döda i amerikanska tidningar kommer att skapa en hjälpsam anda i landet. Planen var inte bara ett tänkt krigssenario. Den hade godkänts för genomförande av alla utom av försvarsminster Robert McNamara. Det var bara en påskrift som saknades för att en serie med terrorattentat skulle utföras mot den egna befolkningen. Lyckligtvis skedde det aldrig.

Länk: emperors-clothes.com

Exempel 5: TONKINBLUFFEN

Under sommaren 1964 gick sydvietnamesiska soldater under ledning av amerikanske generalen Westmoreland till angrepp mot några öar strax utanför Nordvietnams kust. Den 3 augusti så meddelade USA att nordvietnamesiska kanonbåtar hade beskjutit amerikanska krigsskepp utanför kusten. År 1993 så bekräftade amerikanska officiella källor att händelsen i Tonkinbukten var uppdiktad av USA. Men dåvarande presidenten Johnson och eliten fick den förevändning man behövde för att starta en krigsinsats i full skala. Kongressen antog utan närmare undersökningar en resolution som gav president Lyndon Johnson fullmakt att vidta alla nödvändiga åtgärder för att ”försvara USA”. De 20 000 militära rådgivarna kompletterades med stridande trupper och en massiv bombning inleddes i slakten av Vietnam.

Länk: afp.google.com


Publicerat i Den symptomatiska enfalden, Filmtips, Makrosituationen, Samhällsförtryck, Scola Autenticum | Lämna en kommentar

Om den svenska tystnadskulturen…

…hittar vi en artikel i NewsVoice av Johan Thyberg, pensionerad professor i cell- och molekylärbiologi, legitimerad läkare. Det händer tämligen ofta numera att insiders tar bladet från munnen och berättar för folket vad de betalar för, och för omvärlden hur det ser ut i Sverige.Att tystnadskulturen har kunnat blomstra beror på kollektivismen, d v s föreställningen om att ett fåtal i en stark stat ska kontrollera resten oavsett om agendan är socialistisk eller fascistisk.När fd hovrättsdomaren Olle Ekstedt kom ut med sina memoarer i två delar Mitt liv hos fru Justitia, möttes han av tystnad berättar han via en youtubeproduktion:

Innehållet i OE:s böcker är helt klart till stora delar avslöjande och kritisk och om man knyter ihop en och annan punkt med annan information, så kan man se hur samhället förändrats sedan mitten av 80-talet utifrån ett juridiskt perspektiv och vad det innebär för oss människor idag.

9 minuter in i filmen ovan berättar Olle Ekstedt om politikernas styrning och sina memoarer, vilka ha bemötts med tystnad från kollegor eftersom tårna är så ömma. Därför har inga recensioner författas –  sanningen  står nämligen inte högt i kurs.  Som vi kan höra så har alltså staten anledning att skämmas, men har fått orderföljarna att skydda de politiska myndighetintressena genom att iaktta tystnad. Att bli kallad kverulant och bråkstake är epitet som man får ta, och han menar att det är för tyst i domstolsvärlden.

Särskilt allvarligt för det svenska folket, menar OE, är den kraftiga nedgången beträffande tvistemål, alltså alla mål som har med pengar att göra. Prövningstillståndet som Olle Ekstedt försökte förhindra i kammarrätterna, och som han kallar en katastrof för folket, drevs igenom på politiska grunder, alltså ett bevis för ett existerande samhällsförtryck. Målet för staten är att införa prövningstillstånd även för brottmål, påpekar OE, och man behöver ju inte vara något snille för att se hur staten gradvis tar ifrån folket rättigheter – trots att det är vi som betalar för hela kalaset.

Professor emeritus Jacob W.F. Sundberg i juridik, vilken jag skrivit om flera gånger i bloggen, mer uttömmande här, och senast här, är som upplevt tystnaden under hela sin karriär, och har också skrivit en utredande bok om fenomenet i teori och praktik. Texten heter Tystnadsspiralen, och finns att hämta gratis på IOIR:s sida (Institutet för Offentlig och Internationell Rätt). Viktiga böcker av Sundberg att läsa för att förstå vilket massivt motstånd Europarätten haft (och självklart ännu har bland kollektivisterna) är Från Eddan till Ekelöf och Från Ekelöf till Europa. Läs dem och förundras!

<3 C.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Professor: Svenska tystnadskulturen ger oss skandalerna som blir kända över hela världen

9
1086
Tystnadskulturen - Foto: Crestock.com
Tystnadskulturen ger oss skandaler på löpande band – Foto: Crestock.com

Johan Thyberg som är en pensionerad professor från KI och legitimerad läkare varnar i denna debattartikel för farorna med tystnadskulturen i Sverige som är en bra jordmån för skandaler. När allt det som borde stoppats tidigt till slut blir synligt är det ofta för sent. Tystnadskulturen uppstår genom förtryck av intern kritik inom organisationer och toppstyrning.

Text: Johan Thyberg

Johan Thyberg - Foto: Anna Mi Skoog
Johan Thyberg – Foto: Anna Mi Skoog

Ett flertal skandaler har under senare år drabbat svenska myndigheter. Som exempel kan nämnas: (i) byggandet av Nya Karolinska i Solna; (ii) transplantationen av konstgjorda luft-strupar på Karolinska Universitetssjukhusetunder ledning av kirurgen Paolo Macchiarini; (iii) Transportstyrelsens outsourcing av säkerhetsklassade register till icke säkerhetsklassad per-sonal utomlands; (iv) polis- och domstolsväsendets haveri i flera anmärkningsvärda fall; och (v) metoo-uppropet mot sexuella trakasserier bland annat inom den offentliga kultur- och akademisfären. Och detta är ändå bara toppen av isberget.


Bakgrunden till denna utveckling är komplex, men ett stort ansvar vilar på ledningen inom myndigheterna och på Regeringen som styr och övervakar deras arbete. En faktor i sammanhanget är den maktkoncentration som sedan flera decennier har utvecklats när myndigheter slagits ihop.


Se till exempel Transportstyrelsen som bildades 2009 genom sammanslagning av ett flertal statliga verk. Samtidigt har myndigheternas chefer fått allt större beslutsansvar medan styrelser och andra organ fått en alltmer underordnad roll.

Detta uppmärksammades 2004 i en rapport från Statskontoret till Regeringen och Finansdepartementet om ”myndigheternas ledning och organisation” (2004:9). Där konstaterades att:

”styrelser med begränsat ansvar är den ledningsform som är mest problematisk ur ansvarssynpunkt samtidigt som det är den vanligaste ledningsformen”.

En annan förändring är att myndigheterna i sitt arbete alltmer kommit att efterlikna privata företag. Brukarna har blivit ”kunder” och på universitet och högskolor har till och med forskarna blivit ”kunder” som får betala för att få tillgång till laboratorielokaler och annat som förr ansågs ingå som en självklar och nödvändig resurs i anställningen.


Som en del i denna omvandling har myndigheterna börjat lägga ökad vikt vid sina kommunikationsavdelningar som fått till uppgift att fungera som PR-byråer och sprida en positiv och gärna lite glättig bild av verksamheten. De anställda förväntas vara ”lojala” och uppmanas att kontakta presstjänsten om man uppsöks av journalister.


Meddelarfriheten och offentlighetsprincipen

Den meddelarfrihet och offentlighetsprincip som fastslås i tryckfrihetsförordningen (SFS nummer 1949:105) – en del av grundlagen – syftar till att ge medborgarna insyn i myndig-heternas arbete och hur skattemedel används.

Inga-Britt Ahlenius - Foto: Erika Svensson
Inga-Britt Ahlenius – Foto: IPSNews.net – Erika Svensson – Erikasvensson.com

Som påpekades av Inga-Britt Ahlenius – tidigare generaldirektör på Riksrevisionsverket – i två debattartiklar i DN från 2004 så är den svenska öppenheten i stort en myt och offentlighetsprincipen har lett till att mycket av beslutsfattandet inom våra myndigheter aldrig dokumenteras. Den reella makten har koncentrerats till ett fåtal personer som sätter agendan i slutna rum. Offentlighetsprincipen kan enligt henne därför liknas vid ”rätten att granska tomma skåp”.

Meddelarfriheten och offentlighetsprincipen innebär att andra krav kan ställas på offentligt anställda än på anställda i privata företag. Som statsvetaren Lennart Lundquist skrev i boken ”Demokratins väktare” från 1998 så förväntas offentligt anställda ha rollen inte bara som demokratins tjänare utan samtidigt också som dess väktare. I den senare rollen har de ansvar för att slå larm när skattemedel används på ett oetiskt och oriktigt sätt. Detta har dock blivit alltmer ovanligt när kraven på att rätta in sig i ledet ökat.

Skandaler i tystnadskulturen

Denna tystnadskultur har uppmärksammats i samband med flera av de skandaler som avslöjats under senare år. Inte minst genom metoo-uppropet har det blivit uppenbart hur utbrett detta fenomen är. Här tas några aktuella exempel från vård- och forskningsvärlden upp.

Macchiarini-skandalen

Paolo Macchiarini - Foto: Staffan Larsson Medifophoto.com
Paolo Macchiarini – KI Pressfoto: Staffan Larsson Medifophoto.com

När de fyra visselblåsarna på Karolinska Institutet (KI) och Karolinska Universitetssjukhuset (KS) 2014 slog larm om följderna av de transplantationer av en konstgjord luftstrupe som gjordes några år tidigare och det falska sätt på vilket resultaten av ingreppen hade beskrivits i vetenskapliga publikationer möttes de först bara av tystnad.

Anmälan som sådan fick ligga flera månader utan att något gjordes. Det som först hände var istället att anmälarna av KS ledning hotades med avsked och andra typer av repressalier för påstått intrång i journaler. Man bortsåg därvid från att de varit involverade i vården av patienterna när svåra komplikationer tillstött.

Vad de hade gjort var i grunden bara att som offentligt anställda läkare/forskare ha fullgjort sin plikt att slå larm om operationer som utförts med en oprövad metod och utan lagstadgade tillstånd. För den sakens skull hade de gått in i journalerna och jämfört vad som stod där med de framgångsbeskrivningar som gavs i forskningsartiklarna. Det fanns en risk att metoden skulle börja tillämpas på andra håll i världen, inte minst eftersom stora kommersiella intressen var inblandade. Detta borde självklart förhindras.

I efterdyningarna till detta ärende har stark kritik riktats både mot KI och KS i de utredningar som gjorts av Sten Heckscher respektive Kjell Asplund. KI har även fått omfattande klander från Universitetskanslersämbetet (UKÄ) för sitt sätt att sköta affären.

Nya Karolinska Sjukhuset

Nya Karolinska Sjukhuset
Nya Karolinska Sjukhuset

Ett annat exempel från vårdsektorn är Nya Karolinska i Solna (NKS), ett av världens dyraste sjukhus som när det nu snart står klart redan har visat sig fungera dåligt på flera olika sätt. Beslutsprocessen bakom tillkomsten av detta bygge har beskrivits av journalisterna Henrik Ennart och Fredrik Mellgren i boken ”Sjukt hus” från 2016. De beskriver där hur beslutet i landstingsfullmäktige 2010 att ge Skanska i uppgift att uppföra det nya sjukhuset omgärdades av omfattande sekretess.

Inga åhörare fick följa debatten i plenisalen och ledamöterna fick även skriva under ett tysthetslöfte. Ingenting om planerna fick sålunda diskuteras med de politiskt valdas uppdragsgivare, det vill säga väljarna. Än mindre fick något förmedlas till press och media. Och enligt författarna var det inte bara vid denna tidpunkt utan under alla år som planerna togs fram som politisk opposition, skattebetalare och journalister möttes av ett exceptionellt hemlighetsmakeri. Man menade att det kanske bara var ett tiotal toppolitiker som hade full insyn i projektet.

Skanskas eventuella önskemål om skydd för sina affärsintressen kan inte ha motiverat denna mörkläggning. Mycket sämre än så här kan en förmodat demokratisk process inte gärna bli.

Jag har själv efter många år som anställd på KI granskat några av de skandaler som förekommit där. Mina observationer har sammanfattats i flera artiklar och böcker (se länkar efter artikeln). Bland det jag särskilt intresserat mig för den senaste tiden finns Macchiarini-affären och turerna bakom den jättedonation KI i början 2015 fick från Hongkong.


Vad jag kunnat konstatera under detta grävarbete är att det fortfarande i högsta grad är så som Inga-Britt Ahlenius påtalade för fjorton år sedan, det vill säga att bakgrunden till viktiga myndighetsbeslut i många fall aldrig sätts på pränt. Minst lika störande är den tendens till långtgående sekretessbeläggning som finns.


Rädda anställda

Än mer skrämmande är kanske den rädsla som många KI-anställda visar för att framföra kritiska synpunkter. Sådana finns förvisso, men i en situation där anställningar ofta är tidsbegränsade och där man hela tiden är beroende av att söka pengar för sin verksamhet både från den egna organisationen och andra statliga myndigheter är det få eller inga som öppet vågar gå ut med sin kritik. Man är helt enkelt rädd för att bestraffas uppifrån. Det pris man kan få betala är nämligen mycket högt.

Fråga till exempel de fyra visselblåsarna i Macchiarini-ärendet. Trots den uppskattning och de utmärkelser de fått bland annat från personalen på KS samt av svenska och internationella organisationer så har KI och KS/SLL i egenskap av arbetsgivare vägrat att ge dem en offentlig ursäkt för de trakasserier de utsatts för. Det rör sig därvid inte bara om arbetsrättsliga sanktioner utan även förlust av forskningsanslag med mera.

När anställda på offentliga myndigheter inte längre vågar framföra kritik är den demokratiska processen satt ur spel. I efterdyningarna till de senaste årens skandaler har man på vissa håll börjat införa anonyma visselblåsarfunktioner eller liknande. Men har några reella förändringar i tystnadskulturen ännu skett? Jag har svårt att se det.

Text: Johan Thyberg, pensionerad professor i cell- och molekylärbiologi, legitimerad läkare

Relaterade böcker

Relaterade artiklar

Publicerat i Intressanta böcker, Juridik, Korruption, Samhällsförtryck, Svensk politik | Lämna en kommentar

Odlingsuppdatering en solig aprilsöndag…

…enligt löfte blir det idag, och efter en seg förkylning/bihåleinflammation tänkte jag också passa på att spola/skura av takterrassen. Igår kom jag en bra bit med skrivandet av Agrell vs Sverige, med stabilt fokus en bra bit in på kvällen, så jag ser fram emot att spendera större delen av dagen utomhus. Kråkorna har gått hårt åt terrassen under vintern, och jag får nog hänga upp glittriga fågelskrämmor för att få ha mina smultron ifred i sommar – ifall odlingen av dem lyckas!

De överlevande paprikorna växer så det knakar, blommar och sätter frukt. Det finns t o m en frukt från en vinterblomma:

Min ruccolaodling har dock inte börjat så bra, istället vitnade bladen efter en tid och vissnade i de två krukor jag först sådde i med fröer från förra året.  Troligen p g a att jorden var för kraftig, samma sak hände också i somras då jag sådde i en balkonglåda i pensionärskuvösen.

De två andra krukorna hade magrare jord, och sådden i dem är nu två veckor gammal och ser bra ut fortfarande, men det är för tidigt att säga hur det går. I de första krukorna hällde jag därför i 5 cm magrare jord ovanpå, och sådde där Portulak och Italiensk ruccola från Runåbergs fröer, varifrån jag just köpt en paket med tomater och diverse grönt i en första omgång. Återkommer om utvecklingen av min salladsbar inomhus som jag skrev om i förra inlägget.

Som synes via länkarna ovan har Runåbergs för varje art lagt info och utförliga odlingsinstruktioner på hemsidan.  Man kan också ladda ner  den 112-sidiga nätkatalogen och nyhetskatalogen. Båda finns under fliken ”Info mm” och där finns även många andra nyttigheter såsom groningstabell, sortlista och info om hur man tar vara på sitt egna frö till hösten. Av den anledningen behöver inte detta upprepas på varje fröpåse, och den som vill kan ju skriva för hand på baksidan.

Jag valde att skriva ut informationen för de tomatfröer jag köpt, och hänga upp den på väggen tillsammans med fröpåsen. Det innebär att jag till nästa års planering enkelt kan komma ihåg hur bra de olika sorterna föll ut, samt hur många frön jag har kvar av de respektive sorterna. Jag bestämde mig för att sätta 2 x 6 frön i äggkartonger och fördelade dem enligt nedan:

Jag tejpade sedan upp sorterna enligt samma schema på väggen i tvättstugan där jag håller till när jag sår:

Efter sådden satte jag fast fröpåsen med ett gem på infobladet. Nu är allt samlat om jag behöver gå tillbaka och läsa om sorten eller inventera lagret. Detta funkar ju om man inte odlar så många olika sorter, och jag tänker mig att jag fortsätter med några nästa år, men plockar ner andra. Vidare finns möjlighet att göra en plantskola i ett litet förrådsrum med fönster. Då finns möjligheten att hänga upp anslagstavlor utmed väggarna och sätta fast infoblad och fröpåsar med stift. Det får i förekommande fall bli nästa års glädje, och i år tog jag till insidan på en garderobsdörr i tvättstugan och tejpade upp infobladen för det jag hittills köpt av bladgrönt:

 

Förra året odlade jag ju bara inne i kuvösen eftersom takterrassen behövde högtrycktvättas och oljas. Därför blev det framför allt tomater och paprika som jag satsade på, och faktiskt kom alla från butikssortimenten här i Virserum, alltså jag tog fröer från frukter och köpte bara några enstaka påsar med ruccola, sockerärtor och grönkål som jag sådde sent, i mitten av augusti.

Jag tyckte att det var spännande att lägga tomatskivor i jorden direkt och kunna få otroligt många tomater under en säsong som faktiskt varade in i januari då jag åt upp de sista genom att göra sås på en stor skål cocktailtomaterna som vägrade mogna. Jag kunde inte låta bli att testa några nya i år också och hittade lyckligtvis två olika sorter på Coop förra veckan, som dessutom hade extrapriset ”2 för 25 kr”. Det var en mycket liten sort från Italien och en lite större från Spanien. Den spanska var suveränt god, men sådde även den italienska för att kunna jämföra växtkraft och avkastning. Här kommer processen i bild:

Bestämde mig för att använda förpackningarna som miniväxthus, och fördelen är ju också att jag ser på locket vad som finns sått i lådan. Jag kunde lika gärna ha sått utan de ituklippta toarullarna, men tänkte att materialet absorberar vatten som bevarar fukten i lådan. Som vanligt vattnade jag igenom jorden ordentligt innan jag la i skivorna, och slutligen la jag ett torrt jordlager ovanpå.

I år ska jag utvidga sortimentet beträffande framför allt tomater och grönt, men även smultron:

Till smultronen använde jag tre äggförpackningar – alla frön i påsen – eftersom jag vill ha massor med amplar på takterrassen. För detta projekt har jag kommit på en bra idé beträffande hur jag kan göra amplar genom att notera vad som finns när jag ”sakletar” och använda det. Kreativiteten gynnas av ramar och gränser, och det visste ju redan Kajsa Varg när hon snodde ihop något i köket med hjälp av slumpmässig tillgång på ingredienser.  Återkommer med ett inlägg om amplarna framöver.

Vidare offrade jag ett gäng av mina ekologiska påskpotatisar, vilka heter ‘Mozart’ och som jag köpte på Coop och la i en äggkartong – röda och jättegoda var de enligt min mening.  Dessa ska jag sätta i några av mina IKEA-påsar av presenningsmaterial som jag ändå har liggande. Fortsättning följer…

Slutligen hittade jag två kärnor i den sista av påskens ekologiska clementiner, och satte dem i varsin kruka. Den som lever får se om det händer något spännande med dem… 🙂

Övriga fröer som ska beställas är framför allt sådana som kan direktsås, och i år hoppas jag att även terrassen kommer  att drunkna i grönsaksprakt till slut. Mera om fröerna och odlingsplanen för terrassen framöver och under kategorin odling hittar du alla inlägg om min odling från förra året och i år…

…och tills nästa gång önskar jag alla jordpetande läsare stor odlarlycka!

<3 C.

 

Publicerat i Odling | Lämna en kommentar

Tokstolleriet på Kafkanivå…

…avspeglar sig konstant i lögnmedia. Idag i form av en ökad anslutning av kommuner, vilka är positiva till tiggeriförbud. Se artikel från Svt i fulltext sist i inlägget.

Den som har problemformuleringsprivilegiet kan vinkla en fråga så att den till slut blir så uppenbart dum att den kortsiktiga förslagenheten bakom enfalden framträder med all önskvärd tydlighet – förty frågorna handlar alltid om de enskilda människornas problem, men aldrig om statens ansvar att lösa dem.

Vi har grundlagen Regeringsformen som tydligt anger att staten har ett ansvar för sina medborgare, men också Europakonventionen som gäller alla människor. Vi har en sociallagstiftning som stöder ovanstående skrivningar, och från den 1 april har vi också en justerad Skadeståndslag, vilken författningsmässigt efter många år av motstånd från etablissemanget äntligen lyckades bryta sig igenom den hjärntvättade illusionsteatern.

Nu har ju inte tiggare förmåga att driva fall vare sig i de svenska domstolarna eller i sina hemländers domstolar, men kanske någon människorättsjurist tar på sig uppdraget att försvara deras mänskliga rättigheter nu när anden är ute ur flaskan?

Både illusionsmedia och marionettpolitikerna struntar i människorna, och det kan vi se just eftersom ingen antar det humanistiska perspektivet. Om man föser in tiggarna i en lagstiftning som på ett praktiskt plan förbjuder deras existens, så måste självklart staten garantera deras (och för övrigt vilka som helst andras) överlevnad på annat sätt.

Det är därför hög tid att kommunerna – oavsett lagstiftning eller inte – arrangerar enkla boenden och bespisning så att vi slipper se en sinnessjuk kafkalösning, d v s att problemet läggs på de enskilda trots att staten har betalt av sina medborgare för att ordna detta åt dem. Den internaliserade skuldförskjutningen, d v s att journalister och politiker har hjälpts åt att flytta ansvaret från staten till de enskilda, till den grad att medborgarna har hjärntvättats att tro att den situation de befinner sig i beror på deras egna tillkortakommanden.

Det globala ekonomiska haveriet som vi står inför kommer dock att vända skutan på rätt köl och vrida tillbaka ansvaret till dit det ska ligga, d v s hos staten – eftersom vi nu ändå har en sådan vilken vi försörjer med blod, svett och tårar. När vi slipper den kvarnstenen, så är det logiskt att vi istället hjälper varandra.

Hur många är inte sedan 40-talet år, alltså i kölvattnet av nedmonteringen av de sociala skyddsnäten tvungna att leva på sin familj när arbetslöshets- och sjukförsäkringar liksom det kommunala ansvaret för sina medborgare uteblir? Hur många av de som inte har någon familj som kan hjälpa dem, har tagit sitt liv?

Staten har uppdraget att vara egalitär, alltså utjämnande. Det innebär att svaga ur något perspektiv – fysiskt, psykiskt, ekonomiskt – ska garanteras att medel omfördelas till deras fördel.

Mitt personliga mål är att bidra till myndighetskontraktionen, d v s att förtryckarbolagen vilka kallar sig myndigheter, avskaffas till förmån för en basinkomst som det faktiskt går att leva på. Jag har skrivit mycket om det i bloggen tidigare, och du hittar inlägg under kategorin ”Direkt demokrati & Medborgarlön”.

Det medborgarna i allmänhet behöver är en motrörelse mot den internaliserade skuldförskjutningen, och ett medialt fokus på kontrollmyndigheternas självdiskrediteringar skulle balansera medieflödet från #MeToo-rörelsen som fungerar som förbryllningsjournalistik åt staten eftersom denna fokuserar på enskilda som skadar enskilda istället för på hur staten skadar enskilda. Det har i Sverige länge ansetts som omöjligt att staten skulle kunna skada enskilda. Så effektivt har socialismens hjärntvätt fungerat!

Insikten om myndighetsförtrycket är den tystnadsspiral som måste brytas nu när tystnadsspiralen avseende de mänskliga rättigheterna fullständigt brutits genom att de författningsmässigt hittat in i de svenska domstolarna. Mera om detta begrepp och andra klargörande begrepp i ett inlägg framöver.

Så länge – läs gärna Jacob W.F. Sundbergs bok med just titeln Tystnadsspiralen, vilken du tillsammans med många andra utmärkta texter hittar på IOIR:s sida gratis.Professor emeritus Sundberg tillhör de kontroversiella som inte föll in i hallejuakören för Uppsalaskolans mål att förinta naturrätten, och vi är skyldiga honom ett stort tack för det arbete han under många år strävat med i motvind – att få Sverige att acceptera de mänskliga rättigheterna istället för att betrakta dem som metafysiskt trams.

Jag vill därför – så här några dagar för sent (skadeståndslagens nya formulering med anledning av prop 2017:1718 Skadestånd och Europakonventionen trädde ju i kraft den 1 april) – gratulera professor Sundberg till att han äntligen lyckades!

Önskar en fin helg, och återkommer med odlingsuppdatering på söndag! 🙂

<3 C.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Videospelare
Mer än var fjärde kommun i Sverige vill införa förbud mot tiggeri, visar SVT:s nya undersökning. Foto: TT

Var fjärde kommun vill ha tiggeriförbud

Mer än var fjärde kommun vill införa förbud mot tiggeri. Det visar SVT:s undersökning där de styrande kommunalråden svarat. Framförallt är det Alliansstyrda kommuner som vill införa förbud.

2015 kom polisen fram till att ungefär 4 500 EU-medborgare tigger i Sverige. Enligt statens nationella samordnare är det ungefär lika många i dag. Det som däremot har förändrats är debatten kring hur frågan om tiggande människor på gator och torg ska hanteras. I dag vill även socialdemokratiskt styrda kommuner införa förbud mot tiggeri. Det visar SVT:s undersökning.

– Det är inte värdigt att ha människor som står på knäna i gathörnen och tigger i ett välfärdsland som Sverige. Dessutom för det mycket annat med sig, som människohandel och prostitution, säger Katrineholms kommunalråd Göran Dahlström (S).

”Vi ska inte ha tiggare i Sverige”

SVT Nyheter har frågat samtliga kommuners styrande kommunalråd, och mer än var fjärde (26 procent) vill införa ett nationellt förbud mot tiggeri i Sverige. Särskilt kommunalråden i borgerligt styrda kommuner (57 procent) vill införa ett nationellt förbud. Något som inte är så konstigt eftersom Moderaterna numera vill införa ett nationellt förbud. I Katrineholm styr S tillsammans med M. Båda partierna driver frågan om att införa ett förbud i kommunen.

– Vi ska inte ha tiggare i Sverige. Det kan inte vara så att Rumänien och Bulgarien exporterar sina fattiga människor till Sverige, säger Göran Dahlström (S).

”Både orimligt och oanständigt”

Majoriteten av de styrande kommunalråden säger däremot nej till ett förbud (61 procent). Till exempel i Göteborgs kommun där socialdemokraten Ann-Sofie Hermansson styr. Hon vill varken se ett förbud lokalt i kommunen eller att riksdagen fattar beslut om ett nationellt förbud.

– Det är både orimligt och oanständigt att en människa i nöd inte ska kunna be en annan människa om hjälp, säger kommunalrådet Ann-Sofie Hermansson (S).

Bland de kommuner som vill införa förbud så har bland andra Vellinge i Skåne försökt men stoppats. Kammarrätten slog fast att kommunerna inte har rätt att införa förbud eftersom tiggeriet inte kan anses leda till allvarliga ordningsproblem i kommunerna.

Delade åsikter

Regeringen är tudelad i hur man ska se på tiggeriet. Miljöpartiet är tydliga motståndare till ett förbud, medan Socialdemokraterna är mer otydliga. S vill se över ordningslagen, som idag alltså inte tillåter ett förbud, men exakt vad den översynen ska leda fram till är oklart. Finansminister Magdalena Andersson har också sagt att hon slutat ge pengar till tiggare, men på en direkt fråga från Sverigedemokraterna i riksdagen var hon avvisande till förbud.

– Jag är inte säker på att det är det bästa förslaget. Det är inte självklart att polisen ska lägga väldigt mycket resurser på att hindra människor att sitta utanför ICA och be om hjälp, sa finansminister Magdalena Andersson (S) i riksdagens frågestund i mars.

Kritiserad modell

Istället har statsminister Stefan Löfven talat uppskattande om en modell som Eskilstuna kommun vill införa. Tanken är att tiggarna ska ansöka om tillstånd hos polisen för att få tigga, men modellen har kritiserats bland annat av polisen. Kommunalrådet i Katrineholm dömer också ut sin egen partiledares tankar.

– Nej den tror inte jag på överhuvudtaget och polisen tror inte på den heller. Det blir jobb för polisen men det kommer inte ge någon större verkan, säger Göran Dahlström (S).

Hoppas på ny regering

Istället hoppas han på en ny regering i höst, där Socialdemokraterna hittar andra koalitionspartners än Miljöpartiet.

– Jag tror att vi får vänta på att man verkligen sätter ner fötterna i staten. Att vi får en ny politisk majoritet där man kan ta i den här frågan, säger Göran Dahlström (S).

Så genomfördes undersökningen

Dölj

 • Frågorna skickades till samtliga kommunstyrelseordförande i landet.
 • 168 av 290 av besvarat åtminstone någon av frågorna. Det ger en svarsfrekvens på 58 procent.
 • Vi har fått svar från två av de tre storstadskommunerna. Kommunstyrelseordföranden i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh, besvarar inte enkäter uppger hennes stabschef.
 • Totalt har kommunstyrelseordföranden i 11 av landets 20 största (antal invånare) kommuner besvarat frågorna. Svaren samlades in fram till 23 mars.

Svarsalternativen var: Ja, Nej och Vet ej. Frågorna som ställdes var:

1: Har frågan om att förbjuda tiggeri helt eller i delar av kommunen diskuterats i fullmäktige eller kommunstyrelsen?

Ja 27% Nej 73%

2: Anser du att lagstiftningen bör ändras så att kommuner får möjlighet att införa lokala förbud mot tiggeri?

Ja 24% Nej 76%

3: Anser du att ett nationellt förbud mot tiggeri bör införas?

Ja 26% Nej 61% eller Vet ej 13%

 

Publicerat i Direkt demokrati & Medborgarlön, Filmtips, Juridik, Paradigmskiftet, Samhällsförtryck | Lämna en kommentar

Ett litet avbrott för underhållning…

…i genomgången av mina tidigare understrykningar i juridisk litteratur av professor emeritus Jacob W.F. Sundberg, hovrättsdomaren Olle Ekstedts memoarer i två delar, samt Roland Huntfords samhällsanalys, att krydda mitt skadeståndsmål Agrell vs Sverige med – var min tanke när jag öppnade nättidningen NewsVoice för en stund sedan – och underhållning fick jag! 🙂

I artikeln Kanalpapegojorna i USA:s mäktigaste mediabolag läser duktigt från manus, vilken studenterna i Scola Autenticum hittar i fulltext nedan, så blir det med all önskvärd tydlighet avslöjat att den värld de flesta räknar som verklig är en illusion. En teater!

Det finns många liknande filmer som den i artikeln, men denna är den mest talande och därför mest tydliga:

Frågan är väl om man ska skratta eller gråta, men undersökande journalistik kan man i alla fall inte kalla det! 🙂 Nu när hallåorna varit så duktiga och läst upp allting precis rätt, så kommer de att belönas i framtiden. Så hjärntvättas zombies!

Fortsatt fin dag till er alla!

<3 C.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kanalpapegojorna i USA:s mäktigaste mediabolag läser duktigt från manus

5
370

NOTERAT. Ett av USA:s mäktigaste mediabolag Sinclair Broadcast Group skickar ut färdiga manus för vad TV-kanalerna ska säga i direktsändning för att bekämpa fake news medan de samtidigt utger sig för att själva stå fria från problemet.

”Sinclair Broadcast Group is a publicly traded American telecommunications company that is controlled by the family of company founder Julian Sinclair Smith”. – Wikipedia

Revenue increase: $2.73 billion USD (2016)
Net income increase: $245.3 million USD (2016)
Total assets increase: $5.96 billion USD (2016)
Total equity increase: $557.9 million USD (2016)
Owner: Smith family
Number of employees: 8,400 (2016)

Källa: Annual Report 2016

Regler för kommentarsfältet: Du har personligt ansvar för vad du skriver. Nedsättande kommentarer raderas. Max ca 300 ord och tre externa länkar. Läs mer

5 KOMMENTARER

 1. Sedan har vi ju Hollowood som tydligen är scriptat av CIA, FBI och DOD.
  Vill man göra en film om krig behöver man soldater och utrustning. Det får man av DOD (Dept of Defense), efter att ha skrivit på kontrak att DOD granskar, tar bort och lägger till som dom vill. En del filmer ”Tog slut” där men de som blev kvar beskriver med minimala undantag alltid den amerikanska militären som frihetens och demokratins hjältar, som vi vet. Hur exakt CIA och FBI påverkar genom sina ELA-kontakter (Entertainment Liasion Office) är jag inte riktigt säker på, men det verkar som om flera filmer aldrig gjorts pga dem. Boken ”National Security Cinema” beskriver hur man bedriver propagandan, framförallt genom ”bortklippning”, alltså censur mitt i demokratins förlovade land.
  Vad är inte scriptat O.T.?
  Här räcker det med att vi har NATO- armen ”Stratcom” där ”Strategic Communication” delen knappast kan vara något annat än en Orwellisk omskrivning av propaganda.

 2. leif bengtsson AP, UPI, m.fl.
  Gissar att det började med att Rockefeller’s genom vasaller köpte upp nyhetsbyråer för att ”filtrera bort” nyheter om altenativ medicin som ett komplement till sitt lycjade stöd för ”skolmedicinen” på de flesta av USAs universitet, osv.
  Alltså genomsyras ”allt” i USA av liknande manipulering, och här är vi iaf inte långt efter vad det verkar idag.

Publicerat i Den symptomatiska enfalden, Filmtips, Intressanta böcker, Juridik, Korruption | Lämna en kommentar

Om du vill förstå universum…

…tänk då i termer av energi, frekvenser och vibrationer. Det var Nikola Teslas rekommendation och allt fler ser kopplingen. LC Vincent som är gäst i Veritas radio, menar att universums matematiska fundament (fibonaccisekvensen, pi) är skapelsemyntets intellektuella sida, medan musiken är den språklösa känslomässiga sidan. Musikens universella språk behöver vare sig siffror eller ord.

432 är ett universellt tal som upprepar sig i en mängd olika jämförelsetal, t ex jordens omkrets, och 432 Hz är också den genuina frekvensen för tonen A. Dessvärre har även denna macklats med får vi veta via intervjun, och strax före kriget etablerades en standard där 440 Hz blev internationell. Problemet med det är att vi som människor reagerar undermedvetet på dissonansen som då blir en trigger för oro, kaos, konflikter och krig.

Kanske kan man gå så långt att det är möjligt att säga att denna lilla skillnad i den musik vi lyssnar på både aktivt och passivt är orsaken till varför världen ser ut som den gör idag eftersom den är en spegling av oss människor som befolkar den. Därför måste vi ta tillbaka vår balans, harmoni, vårt lugn och kontroll över våra negativa undermedvetna impulser. Vi måste vända allting rätt igen och vrida makten ur händerna på de som inte vill mänskligheten väl. Kriget mot våra medvetandens utveckling är det största hotet mot människan.

I förra inlägget publicerade jag en mix av klassisk musik som är stämd i 432 Hz. Många inspelningar stäms nu om, och musiker väljer allt oftare att publicera sin musik i 432 Hz. Det betyder att allt fler har upptäckt bedrägeriet, vilket i sin tur innebär att världen vaknar ur alla perspektiv.

I intervjun nämner LCV att han personligen känner till fall där sjuka människor helat sig själva med ljud, s k tibetanska sjungande skålar. I Indien finns International Academy of Sound Healing, där du kan läsa mer om varför detta fungerar, och det låter ju fantastiskt spännande!

Hoppas många läsare gillar att slå ihjäl det sista av årets längsta fredag med denna intressanta produktion. Klistrar även in texten som finns under filmrutan på Youtube, citat:

For Part 2 of any of our interviews, subscribe at http://www.veritasradio.com in order to support an impartial, uncensored and commercial-free platform. Web: http://www.VeritasRadio.com Facebook: http://www.facebook/veritasshow Twitter: https://twitter.com/MelFabregas *** Please LIKE / Comment / Subscribe to This Channel! **** This portion is being provided as a courtesy from Veritas Radio. To listen to more of this exclusive interview proceed to http://www.veritasradio.com

S y n o p s i s Frequency and Vibration hold a critically important yet hidden power to affect our lives, our health, our society and our world. The science of Cymatics proves that Frequency and Vibration are the master keys and organizational foundation for the creation of all matter and life on this planet. Music has a hidden power to affect our minds, our bodies, our thoughts, and our society. When that music is based upon a tuning standard purposely removed from the natural harmonics found in Sacred Numbers and the Fibonacci series of Nature, the end result may be the psychic poisoning of the mass mind of humanity. A nefarious alliance between The Rockefellers, The Third Reich, and a landmark Chicago musical instrument maker may have promoted the acceptance of a Western musical tuning standard totally disconnected from the science of Sacred Numbers to the detriment of Mankind. Despite its near universal adoption by the Western World, could the 440 Hz tuning standard actually promote war, disease, death? Might the most beautiful symphonies and melodies be covertly creating conflict and destruction throughout our world? ”The 440 Enigma” provides the answers to these thought provoking questions, and sheds new light on how our current musical tuning standard — A=440Hz — came to be, and what it may mean to our world if we allow it to continue.

Önskar en fin fortsättning på påskhelgen!

<3 C.

Publicerat i Filmtips, Korruption, Paradigmskiftet, Psykologi, Samhällsförtryck | Lämna en kommentar