Det korrupta patrasket på Skatteverket…

…kan inte hålla fingrarna borta från kompisjobben. Det var inte länge sedan den obehagliga sanningen om att generaldirektören på bolaget SKATTEVERKET, Ingemar Hansson, tillsammans med andra höjdare som vi skattebetalare betalar enorma löner till, sprang ärenden åt Frank Belfrage.

Svt skriver idag om hur denne gemene generaldirektör har agerat torped åt en kompis som ville ha en faktura från ett anlitat arkitektföretag reducerad till hälften. När Svt frågar (intervjun i den första filmen enligt länken ovan) kan han först inte minnas, men med lite påminnelser och hjälp att tänka så kommer minnet tillbaka – och anklagelserna ursäktas med ditten och datten. Precis som Svt konstaterar så är det i juridisk mening inte mycket som kan ursäktas med anledning av det uppdrag som generaldirektören har. Det som är direkt korrupt är förstås att han i egenskap av generaldirektör för SKV hotar arkitektföretaget med att bolaget KRONOFOGDEN inte kommer att gå vidare med ärendet om de väljer att vända sig dit med fakturan. Minsann beskådar vi inte här en maktfullkomlighet som talar för sig själv, och vi som rotat i rättsrötan vet att Sverige inte är någon rättsstat utan en maktstat, är ju inte direkt förvånade.

Svt noterar att agerandena inte direkt är smickrande för SKV, citat:

För en statsanställd tjänsteman är det mycket hårda regler när det gäller sidouppdrag och bisysslor – oavsett om man får betalt för uppdraget eller inte. Det får inte finnas den minsta risk för att någons förtroende rubbas eller att myndighetens anseende skadas.

Det hela anses extra viktigt i sådan verksamhet som inbegriper maktutövande.

Ingemar Hanssons fullmakt från vd:n.

Tydligen har alltså enligt egen explicita utsago Ingmar Hansson inte bara storbolagschefer på sin kompislista (och som om vi drar slutsatser kan vi på förekommen anledning förstå att dessa lätt kommer undan sina skatteförpliktelser), utan också privata kompisar på KFM, vilka IH kontrollerar till den grad att han kan sätta företagens rättigheter att få betalt på undantag. Egentligen är SKV och KFM ett och detsamma, såsom statistiken för min blogg visar enligt skärmdumpar:

Förstoring:

 

Sist i Svt:s artikel finns information om vad lagen säger och som borde skicka gangsterledaren IH ner i den svartaste av fängelsehålor – om Sverige varit en rättsstat. Det är sannerligen på plats att granska storbolagschefers deklarationer liksom SKV & KFM-anställdas.

Heder åt arkitektfirman som valde att stå fast vid sina krav, så att folket fick se denna historia upprullad i sanningens namn. Nu hoppas jag å folkets vägnar att fler sanningar om korrupta myndigheter och tjänstemän avslöjas i denna händelses kölvatten. Att de som står på folkets sida explicit vågar visa det, istället för att böja sina ryggar och bli medbrottlingar till landsförräderiet.

Till min glädje har många (enligt statistiken) tittat på Dr Katherine Hortons utredning om ”The Empire of Bullshit” och förslag till bortcirkulering av gangsterledarna i organisationerna på alla nivåer. Det är hög tid att ta tag i det korrupta patrasket, och den som tror att korruptionen endast florerar i SKV och KFM får ta sig en funderare till. Det pågår överallt – längre ner i myndighetshierarkin (AF, Fsk, kommunerna) oftast som hjärntvättat beteende eftersom förutsättningen för att dessa kontrollerande slavar kan arbeta för Bullshitimperiet är att de inte kan tänka själva! Missa inte Hortons filmer!

I Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 Carina

Publicerat i Korruption, Paradigmskiftet | Lämna en kommentar

Igår hittade jag en begreppsanalys om utopier…

…och den var sannerligen en innehållsmässig och språklig fröjd att läsa! Dessutom gav den mig insikten om att utopin kan vara en metod och utgångspunkt i vetenskapliga avhandlingar. Minsann att jag missat det, men analysen dök upp som på beställning i rättan tid, så nu är det bara att köra på! 34 stringenta sidor utan minsta redundans – håll till godo via länken nedan!

Den är skriven av Abe Bergegårdh 2009 via Lunds universitet, och har tilldelats titeln Drömmer du nu igen, lille vän? En begreppsanalys av Utopin och dess skiftande former. Det framgår inte på vilken akademisk nivå. Det kan förvisso kvitta – klistrar in arbetets abstract, citat:

Abstract

Utopian studies, and the word Utopia it self, have always been controversial. In common language utopia often connects to something negative, something impossible. Diverse academic disciplines have their own definition of the word and concept. These heterogeneous views of utopia complicate the discussion in the scientific community. The starting point of this study is to reach at better and more exact definition of the concept utopia. With literature from a variety of academic subjects will I analyse the concept of utopia, not to define the substance of utopia but to define its shape.

In my studies I have understand that you must climb down a bit on the ladder of abstraction, to really see the different shapes of utopia. If you have a too wide and abstract definition of a concept it’s often gets useless to scientific work.

I believe you can find four quality disparate shapes of utopia. But they aren’t exclusively, one utopia can bring some or all shapes. The shapes are: utopia as literary genre, utopia as critics against the society, utopia as a political project and utopia as scientific method. If you then combine these shapes with the sociologist Karl Mannheim view of ideology as to preserve the society and utopianism as to undermine and change it, you will have a nice tool to understand utopia and utopian movements.

Key words: Utopi, Ideologi, Begreppsanalys, Karl Mannheim, Ernst Bloch Words: 9 596

Uppsatsen på PDF: UppsatsenAbe

Bloggens värde som global folkbildare har befästs nyligen, då följande besökare dök upp i statistiken med 165 träffar från universitet i Bratislava, Slovakien:

Inget gör mig gladare än studenters uppmärksamhet. De är ju vår framtid, och blir de som framför allt ska delta i processen att skjuta på världen in i nästa paradigm – det autentiska!

Med det önskar jag alla en fin helg…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 Carina

Publicerat i Autentopia - idé och berättelse, Bloggstatistik, Filosofi, Kreativitet, Paradigmskiftet, Samhällsutveckling, Vetenskap | Lämna en kommentar

Re/Evolutionen är i rullande…

…runt hörnet. Bloggen Om Livet på Jorden bidrog i söndags till att sprida uppropet via ett inlägg, vilket jag klistrar in sist. Jag vill förstås inte vara sämre, och ansluter mig helhjärtat till dess idé! Dock har jag lämnat alla sociala medier och fokuserar på min osociala blogg – vilken dock folk från när och fjärran läser enligt statistiken. Sedan många år har länder som USA, Ryssland, Kina, alla syd- central- och nordeuropéeiska förärat bloggen med åtskilliga besök. Den senaste tiden har några udda – ur geografiskt perspektiv – besökt Autentopia virtuellt, vilket jag fångat med skärmdumpar som kuriosa:

 

Skärmavbild 2017-01-24 kl. 06.50.04

Skärmavbild 2017-02-14 kl. 06.21.27

Skärmavbild 2017-02-14 kl. 06.22.31

Skärmavbild 2017-02-14 kl. 06.22.55

Skärmavbild 2017-02-11 kl. 05.18.54

 

Hoppas besökarna återvänder och även läser om den nya rörelsen som rullar i Sverige! 🙂

 

I Kärlek, Fred och Skapande Frihet…

 

…<3 Carina

 

All text nedan är ett citat enligt länken överst i inlägget:

 

2017 året när Illusionsparadigmet rasar!

Vi ska minnas Februari 2017 som en viktigt historisk dag när effekten av raset av Illusionsparadigmet började synas ordentligt i Sverige!
På en väldig kort tid har det svenska folket, ca 2% av Sveriges befolkning agerat gemensamt och tagit del av FB GRUPPEN Stå upp för Peter Springare som nu har över 180 000 medlemmar, och ur folkinitiativ rullat upp en namninsamling och en folkresning – där en enda människa gav sig ut till den historiska platsen i Gamla Stan i Stockholm – Mynttorget som jag har nämnt i ett inlägg 11 februari 2017 som stöd och där under dagen i dag många flera har tagit del. Under mina 50 år kan jag inte minnas en liknande reaktion på så kort tid som denna. Det beror naturligtvis på timingen och det finns flera åsikter om just detta och varför detta sker just nu, och det är viktigt, viktigt för att det inte finns hur mycket tid som helst för att räta upp skutan som går under Bolagsnamnet KINGDOM SWEDEN OFF! Antingen går den under i totalt haveri eller blir räddad men en sak är säker, vraket är på väg till sin nya skepnad och denna gång är det FOLKET som avgör hur framtiden ser ut!
Regeringsformens 2 kapitel 1 paragraf ” All offentlig makt i Sverige utgår från folket!” gäller ännu i dag och står ännu i dag! 

Jag kommer därför med ett öppet brev till;

Den svenska Regeringen; Sveriges Riksdag; Alla politiker; Alla statsanställda;

Om det skulle förhålla sig så att en av er inte har uppmärksammat de senaste dagarnas reaktion från FOLKET, som ni i sann anda ska TJÄNA och arbeta FÖR, kan jag meddela att Reinfeldt har FEL, det svenska folket sover INTE, utan reser sig nu upp och säger STOPP!

STOPP det räcker med;
KORRUPTION;
LÖGNER;

NOLL ANSVAR;
och många andra saker som är fel, men som NI i ett laglösa kollektiv INTE BRYR ER OM!

Snöbollen till den Lavin som brakat loss är en modig man, Peter Springare, med ryggrad och integritet, och har öppnat munnen på folkviljan!

Facebook gruppen som startades av vanliga människor är snart uppe i 200 000 medlemmar, räkna ut vad detta betyder procentuellt, så förstår ni var och en vad som är på gång. En namninsamling som kräver en BRÅ utredning NU för att öppna upp gammal dammig statistik, kommer att ha 10 000 underskrifter inom kort.

Elden är tänd nu och det inre ljuset leder nu FOLKHJÄRTAT till att bli fri från KORRUPTION och ett sant hjärta är starkare än någon av er kan ana och förstå, för då skulle inte en enda av er sitta i era positioner och agera som ni gör, dvs stödja KORRUPTIONEN, för det kan inte vara annat för en sann och rättvis bild av samhället skulle se ut helt annorlunda än den som ropas ut av människorna som lever i det svenska samhället.

Du som inte har insett att Illusionsparadigmet är ÖVER och att effekten är den som syns först av insikten som sätter i gång övergången, kommer att känna av både effekt och resultat väldigt snart!

IGNORANSENS och ARROGANSENS epok är över!

Det som återstår är att välja sida. FOLKETS eller EGENNYTANS?

God Söndag!

En;

mot monetär diktatur och förtryck av andra……………..

 

 

 

 

 

Publicerat i Bloggstatistik, Bloggtips, Korruption, Paradigmskiftet, Samhällsförtryck, Samhällsutveckling | Lämna en kommentar

Det finns ingenting i mitt görande…

…som avviker från mitt varande. Det jag manifesterar i världen har utan undantag direkta eller indirekta kopplingar till mitt livssyfte. Denna stora cykel som omfattar min inkarnation som helhet, innehåller flera mindre cykler som obevekligen leder till att främja den stora cirkelns mål – den autentiska människan och därmed det autentiska samhället.

Vägarna dit är inte en, utan många som tillsammans som bildar bäckarna, vilka skapar den renande floden. Människans medvetandeutveckling, vilken kan avslöja staternas korruption och lögner i det nu havererande Illusionsparadigmet, kan också generera insikter om hur vi förts bakom ljuset beträffande historia och vetenskap. Historieförfalskningen och vetenskapsförbryllningen som jag benämner det i Autentopia – 2061, vilken beskriver ett transparent Sanningsparadigm.

Vi kan förstås undra varför grupperingar av entiteter skulle vilja bedra mänskligheten så fatalt, och det är den stora knäckfrågan att försöka få tillräckligt många i sitt hjärntvättade tillstånd att SE lögnerna, bedrägerierna och korruptionen i staterna, vilka är riktade mot människorna i syfte att konfiskera värden – i form av slavarbete och egendoms-konfiskering. För att åstadkomma en kritisk massa krävs alltså insikten att staten – såsom den idag presenterar sig – är mänsklighetens, och därför också vars och ens fiende.

I texten om Autentopia står människorna 2061 inför osäkerheten om en ny istid ska ödelägga deras bosättningar i Skandinavien eller inte. Jag har skrivit ganska diffust om klimatfenomenet eftersom jag vid tiden för publiceringen inte var klar över tidslinjen beträffande detta. ATT en istid är i antågande har jag på intuitiv väg vetat länge, ety i enlighet med de kvantfysiska lagarna är vi befriade från både rum och tid och kan därför medvetandemässigt röra oss fritt åt alla håll i det vi kallar rumtiden – fjärrskåda som fenomenet till vardags kallas.

Igår hittade jag det material jag saknat genom en youtubefilm som under två timmar redogör för den vetenskapliga bakgrunden, utvecklingshastigheten samt dessutom ger ett konkret förslag hur mänskligheten ska kunna överleva. Bakom produktionen, vars faktainnehåll stödjer sig på professor Dr. Zbigniew Jaworowski, står den kanadensiske forskaren, författaren och producenten Rolf A. F. Witzsche.

Nedanstående information får vi genom texten publicerad under youtubefilmen, citat:

Publicerades den 12 dec. 2016

Professor Dr. Zbigniew Jaworowski – a world-renowned atmospheric scientist and mountaineer, who has excavated ice out of 17 glaciers on 6 continents in a 50-years career – warned in his 2003 paper ”The Ice Age is Coming” that according to the observed average duration of the warm periods between the ice ages, the end of the current interglacial period should have already happened 500 years ago and is evermore immanent. He couldn’t have known the reason for the delay, because the scientific data for it hadn’t been available in 2003. It is available now, measured in Carbon-14 and Berylliun-10 ratios as solar activity proxies, and likewise sunspot numbers, solar cosmic-ray-flux density, solar-wind pressure, magnetic-pole deflection, and coronal holes on the Sun. All of these measurements made in space and on the ground together tell us that the solar system is in an amazing free-fall collapse (in cosmic terms) towards a new Little Ice Age in the 2030 (phase I) and the full Ice Age in the 2050s (phase III).
Transcripts available at: www.ice-age-ahead-iaa.ca

 Det paper som Witzsche refererar till är vad jag förstår detta från 2003: global_warming

Witzsche redogör för sin lösning på problemet och på vilka fundament den vilar, och som vi förstår så liknar hans lösning och analys till stora delar den autentopiska. En 22 sidor lång text beskriver hans vision, och intressant nog så poängterar han att projektet att bygga 6000 städer rymmande 1 000 000 människor vardera på 30 år inte är en utopi, utan en behovsanalys och en logisk konsekvens av det kommande. Frågan är om vi vill leva eller dö?

Min reflektion beträffande marknadsföringen av uppvärmningshotet, måste bli att en sådan agenda främjar depopulariseringen. Genom att så länge som möjligt hålla mänskligheten ovetande om den stundande nedisningen, så riskerar en stor del av samma mänsklighet att inte riktigt kunna ta till sig fakta. Även om det kommer att framgå med all önskvärd tydlighet att jorden kyls av, så kan den intensiva marknadsföringen av uppvärmningsagendan paralysera bosättare norröver genom deras aldrig slocknande hopp om att det snart vänder och blir varmare – så till den grad att folk fryser ihjäl och svälter ihjäl medan de väntar.

Nedanstående länk leder till Witzsches PDF, och på hans sida hittar du mängder av texter och videoproduktioner. Som vi förstår har Witzsche en flerperspektivistisk syn på denna mänsklighetens största utmaning någonsin, och han ser den kommande istiden som en möjlighet för mänskligheten att sluta upp kring de viktiga frågorna, samt en naturlig ände för Illusionsparadigmets konstruerade jävelskap. Jag skulle tro att han med det menar att det öppnar för ett autentiskt samhälle byggt av autentiska människor…

We will Build 6000 New Cities in 30 Years

Inför den förestående uppdateringen av Autentopia -2061, kan jag tacksamt nog konkretisera avsnitten om istidens orsak och verkan.

Vi ska inte förglömma Clif Highs analyser utifrån lingvistiska prediktioner, vilka vilar på att alla människor – vare sig de är medvetna om det eller inte – kan ”fjärrskåda”. Detta förhållande framgår genom det människor pratar och skriver om på nätet, och sammanställningar av detta ger ”datasets” som i efterhand visat sig korrekta. I materialet har CH hittat tydliga prediktioner om en ny istid, och det finns mängder av filmer av och med honom på youtube. Återkommer med ett urval med mycket information om just istidsprediktioner…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet.

<3 Carina

Publicerat i Autentopia - idé och berättelse, Filmtips, Miljö & Klimat, Paradigmskiftet, Samhällsutveckling | Lämna en kommentar

Förberedelserna för det enskilda åtalet pågår…

…och efter bearbetning av vad jag skrev i ett reflekterande inlägg nyligen, verkar det rimligt att åtala det exekutiva bolaget, d v s KRONOFOGDEMYNDIGHETEN. De äger ju dels problemet att deras förrättning vilar på en tredskodom som i praktiken innebär utebliven rättegång, dels att de drev igenom sin förrättning med olagliga metoder. I Swedbanks tjänst för att vara konkret. De olagliga metoderna för att tillförsäkra hälaren ROBERT SALOMONSSON tillträde till egendomen var dels att flagga ut egendomen som lantbruk, dels försök att undanhålla hyresgäster sin besittningsrätt. Detta kan bevisas genom skärmdump, ljudfil och dokumentation av KFM:s utskick till hyresgästen där datum inte stämde. KFM:s representanter är alltså korrumperade, och det torde räcka för en fällande dom och utdömande av skadestånd. Om inte också tingsrätten är kriminell, vilket jag verkligen inte hoppas!

Jag mailade därför tingsrätten just, mailcitat:

Carina Agrell <carina.agrell@gmail.com>

08:36 (3 minuter sedan)
till Registrator

Hej igen,

och tack för akthandlingarna. Jag förbereder ett enskilt åtal – dels med anledning av tredskodomen som stölden av min egendom vilar på, dels med anledning av KRONOFOGDEMYNDIGHETENS olagliga förrättning därpå, samt samma myndighets flera bevisbara förrättningsfel utöver det grundläggande problemet.

I akthandlingarna framgick att Swedbanks ombud höll fast vid sin begäran om tredskodom, jag skrev om det i ett blogginlägg nyligen vilket citeras:

Representant för SWEDBANK – juristen som krävde tredskodom

 • I höstas beställde jag akthandlingarna från Kalmar tingsträtt, och ur dagboken med  post nr 21,  2013-09-06 citeras: ”Samtal med kärandeombud som vidhåller yrkande om tredskodom. Hon yrkar ersättning för rättegångskostnader med 6000 kr, vilket avser ombudsarvode (tre timmars arbete). /MH”
 • ”Tredskodom kallas i svensk rätt en dom som avkunnas mot den part som efter kallelse till rättegångsförhandling ändå inte infunnit sig till förhandlingen. Tredskodom kan också i vissa fall meddelas om part icke lämnar in skriftligt yttrande i tid. Reglerna om tredskodom återfinns i 44 kap rättegångsbalken.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Tredskodom
 • Någon förhandling var jag aldrig kallad till, men min ansökan om återvinning avstämplades märkligt nog först den 9 september, d v s den dag då den skulle varit framme på tingsrätten. Min skrivelse är daterad den 4 september, så frågan är vad som hände mellan det att jag la kuvertet i en påse till lantbrevbäraren och det stämplades in av posten i Alvesta?

Det kommer ingen att kunna svara på, men är det rimligt (det är i alla fall olagligt enligt Regeringsformens hänvisningar om lagprövning – 2kap 19§, 11kap 14§, 12kap 10§,  – till de mänskliga rättigheterna, aktuell artikel 17:2) att ekonomiska värden på 3 miljoner godtyckligen försvinner för att kuvertet blivit liggande någonstans på vägen till Alvesta (ca nio mil västerut) – om nu återvinningsansökan hade gjort någon skillnad?I detta kafkasamhälle ligger det väl då på mina axlar att stämma Posten? Är enda möjligheten att vara säker på att få en rättvis rättegång – om det nu hänger på posten – att åka iväg med den och lämna den personligen till tingsrätten, invänta deras stämplande och fotografera härligheten? Kanske för säkerhets skull också skriva ut bilden sedan i 10 exemplar och gömma på säkra ställen (kanske inte bankfack då!) samt sprida över hela internet?

Återvinningsansökan hade ju i a f gjort skillnaden att tredskodom inte skulle ha utdömts eftersom ursäkten för en sådan i förekommande fall försvunnit! Dock, det juridiska ombudet Monica Tegholm Melkersson, hade ju redan sedan tidigare yrkat på tredskodom! Kände hon i förväg till att min skrivelse skulle bli försenad undrar en ju då?

Slut citat

Jag kan dock inte hitta någon handling där det framgår när tredskodomsförfarande ursprungligen begärdes av ombudet.

Mina frågor för dagen är således:

1. När och på vilka grunder begärde ombudet tredskodom för första gången?

2. I vilken akthandling framgår detta?

3. Vad i RB kap44 föranledde domstolen att acceptera en sådan begäran?

Emotser svar på dessa initiala frågor omgående – tack på förhand!

Med vänliga hälsningar

Carina Agrell

Slut mailcitat.

Jag har skrivit ut bankchefen Jörgen Ingvarssons och min kommunikation via internetbanken, där det klart framgår att han avsåg att stå fast vid vår överenskommelse, d v s att jag efter fullgörandet av mitt betalningsåtagande avseende bottenlånen, skulle fortsätta med eftersläpningen av investeringslånet – alltså den kredit som blev föremål för tredskodom begärd av Swedbanks ombud. Jörgen Ingvarsson ska alltså kallas som vittne.

Vidare hade jag sedan tidigare haft kontakt med en jurist på huvudkontoret, vilken bad mig kontakta lokalkontorets chef JI, eftersom investeringslånet endast var lokalkontorets angelägenhet. Det var med anledning av detta som jag kontaktade JI och uppnådde en överenskommelse med honom. Efter fullföljandet av betalningarna av bottenlånen, hade alltså inte huvudkontoret med ärendet att göra. Så frågan är varför de ändå la sig i och skickade ärendet till KFM? Var det på eget initiativ eller på Jörgen Ingvarssons? En synnerligen viktig fråga med anledning av det anförda, d v s att krediten inte ens hade med huvudkontoret att göra!

Fortsättning följer…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 Carina

Publicerat i Egna domstolsprocesser, Harstenslycke, Juridik, Samhällsförtryck | Lämna en kommentar

ABF Watergate… (uppdaterad 170209)

…och Monica Jalkes nit att få rätsida på korruptionen kan vi läsa om idag på NewsVoice. Den svenska korruptionsmodellen får härmed tillfälle att exponera sig i all sin prydno. Skattepengar rinner i floder från folket till privata intressen, och folkbildningen är därmed allvarligt hotad. ABF borde kanske fokusera på att istället för att låta värden smidigt slinka ner i deras egna samvetslösa aktörers fickor, folkbilda om just korruption, bedrägeri och förskingring av skattemedel, citat:

Vi var åtta stycken personer i motparten som har haft ork, råd och mod att löpa linan ut. Vissa av oss med egna medel, men de flesta med skattebetalarnas pengar. Nu är vi i Svea Hovrätt. Av åtta var det bara jag som sa ifrån i spelets idioti till hovrätten, alla andra gick på ABF:s Linje om att godkänna detta fortsatta spektakel. Frågan är varför man väljer idioti istället för förnuft och lagen?

Svaret är enkelt – pengar. Inte pengar att vinna för det finns inga pengar att slåss om, men under resans gång så göder man hela ledet. Vilka är förlorarna? Skattebetalarna, den bästa uppdragsgivaren av alla.

Vilka är då dessa sju andra? Låt oss titta efter och slutsatser kan var och en dra själv.

 1. Verksamhetsredovisning, Verab AB (Dotterbolag till ABF NÖSS numera i konkurs)
 2. ABF Förbundsexpedition
 3. ABF Utvecklingsbolag AB (i konkurs)
 4. Collectum AB
 5. Folksam
 6. Pertre AB
 7. Skatteverket, Borgenärsenheten

Vad har ni (i listan ovan) för chefer som tillåter att ni slösar med allmänhetens pengar på detta grovt oansvariga och skamlösa sätt? Hur mycket har ni att vinna i pengar konkret? Noll. Det finns nämligen inga pengar att kräva och det vet vi alla om.

Varför slösar jag mina egna pengar på att försöka driva frågan hela vägen upp i Högsta Domstolen om jag vet att det kostar mer än vad det smakar? För det är enda möjligheten att katalogisera och få det upprättat som offentliga handlingar och en dag när den svenska korruptionsmodellen nått sin brytpunkt måste det finnas något som inte är hemligstämplat och kan påvisa processen mot ABF, denna starka maktaktör i folkbildningens namn.

/…/

Alla känner kanske inte till att det fanns en tid i svensk historia då plundring var lagligt så länge konungen fick sin del. Tiderna förändras, men dessa beteenden kommer tillbaka och verkar. Plundring i nutid är helt ok så länge staten får sitt och du sköter det snyggt. Blir du påkommen säg då bara – förlåt, och i nödfall gör en pudel.

ABF Watergate är ett skolexempel på den svenska korruptionsmodellen. Det är Sveriges tveklöst genom tiderna största skandal pga dess omfattning, tidsaxeln och dess plattform. Det handlar om ett dysfunktionellt beteendemönster som går i arv utan konsekvenser, snarare premieras tjuvarna. Flera av dom är idag tunga spelare i Sveriges regering och de formar mina barns framtid. Det som gör det extra intressant är att de journalister jag pratat med under åren ”off the record” alla säger samma sak.

”Det är en väl känd hemlighet, men den är för stor att hantera, för många tunga heliga kor som är omöjliga att rubba. Man har historiskt skyddat varandras ryggar och därför är skyddet man ger även en livlina för en själv. ”Faller jag – faller alla” och vem skulle vilja falla i utanförskap när man har det bra där man är?”

Den svenska korruptionsmodellen bygger på expertis på hur vårt system fungerar, vilken dörr man ska knacka på och hur man ska formulera sig. Juridisk rådgivning inom olika bolagsformer utgör ett smörgåsbord av möjligheter där det bara är att mjölka och du kan själv skapa din egen ”kassako”.

Att lära sig korruptionskoden är alltså nyckeln till att få vara med och festa upp skattebetalarnas pengar, och ett rymligt samvete är förstås nödvändigt. Aktörerna bestämmer naturligtvis själva vilka de vill vara, och vi kan konstatera att de valt att vara skitstövlar, lögnare och parasiter. Den bankirägda fulstatens representanter drar sig inte för något alls – det kan vi konstatera inte minst genom mitt eget fall mot statens olika instanser, tids nog juridiskt återaktiverat.

En kommentator till NewsVoiceartikeln berättar om sin egen erfarenhet – att konstant bli sparkad av BigPharmas lakejer, d v s inom alternativmedicinen som det kallas, trots att naturläkemedel förstås är originalet och skolmedicinen alternativet som på syntetisk väg konstruerat alternativ till de aktiva ämnena i naturens eget apotek, citat:

Ja det förvånar mig inte. Efter ha sålt naturmedel har jag fått 100 åtal och anmälningar från ,läkemedelsverket , konsumentverket , mm. Efter att ha tagit fram ett tuggummi med 0,1 mg snus blir jag försatt i konkurs av läkemedelsverket. Med hänvisning att det liknar för mycket ett känt läkemedel!!! Advokatfirman Anderberg tömmer mitt bohag och säljer det på Auktionsverket men redovisar bara 1/10 av försålt värde . Stöld. Anmäler det till Tingsrätten som frikänner advokatfirman och auktionsfirma. Var domaren och advokaten kompisar? Auktionsverkets chef och Anderberg hade kontor i samma hus !!!

Efter alla oegentligheter jag fått berättade för mig avseende alla hörn av bankirstatens representanters intresseområden, d v s där de för profitens skull har sett till att ha kontroll, så är jag inte förvånad av Arnes vittnesmål, och som Monica Jalke konstaterar så måste eländet bort.

Uppdatering 170209:

Bland kommentarerna på NewsVoice hittade jag senare länken till en tidigare artikel om korruption – beträffande DN:s påhopp av Riksrevisionsverket med anledning av deras ifrågasättande av Läkemedelsverket. Denna artikel hänvisade i sin tur till tidningen 2000-talets vetenskap. Här hittar du en intressant film om påhoppet och granskningen. Det finns alltså hopp om bättring genom att representanter för åtminstone somliga myndigheter står upp för sanning och transparens.

Missa inte heller juridikprofessorns Dennis Töllborgs digra gärning beträffande avslöjande av korruption. På Stella Bianca hittar du flera böcker för gratis nedladdning.

——————————————————————————————————–

Genom uppropet #AVSTÅ 2017 vill Monica Jalke skapa en konkret förändring, och en bildserie har tagits fram för ändamålet. Jämför med Dr Katherine Hortons modell för att cirkulera bort Gansterledarna ur det föreliggande BullShit-samhället – som hon säger. Jämför också med min terminologi, d v s att rörelsen nu går från Illusionsparadigm till Sanningsparadigm.

Skärmdumparna nedan är avbildningar av Monica Jalkes slide. Med dessa önskar jag ett allmänt ökat engagemang mot tjuvstaten, och att vi under året  får se ordentliga lyft från myndigheter och domstolar, d v s explicit motstånd mot korruptionen genom beslut och domar som inte ytterligare göder det korrupta patrasket…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 Carina

Skärmavbild 2017-02-08 kl. 08.05.32

Skärmavbild 2017-02-08 kl. 08.05.42

Skärmavbild 2017-02-08 kl. 08.05.46

Skärmavbild 2017-02-08 kl. 08.05.56

Skärmavbild 2017-02-08 kl. 08.05.59

Skärmavbild 2017-02-08 kl. 08.06.03

Skärmavbild 2017-02-08 kl. 08.06.05

Skärmavbild 2017-02-08 kl. 08.06.08

Publicerat i Domstolsprocesser, Korruption, Kunskap och lärande, Samhällsförtryck, Svensk politik | Lämna en kommentar

Mera om GHT…

…d v s Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, vilken återuppstått med angelägen inriktning – fjärran från Fakenewsredaktionernas politiskt korrekta eftergivenhet mot etablissemanget. Värdig tronföljare efter Torgny Segerstedt är ur samma etablissemangs perspektiv den kontroversielle juridikprofessorn Dennis Töllborg, och jag vill varmt rekommendera hans böcker, vilka finns för gratis nedladdning på sidan Stella Bianca. Läroboken för juridikstuderande Bli inte blåst! liksom Sorg 2.0, en nyttig idiot fabulerar skulle jag rekommendera att börja med. Den första trasslar ut juridiken på ett lättläst och underhållande sätt, och den andra ger en bild av människan Dennis’ öden och äventyr i sorg men också i ljus.

I förra inlägget noterades GHT:s  avsiktsdeklaration – ”Beroende endast av folket. Lojal endast mot värden.” Det tackar vi på förhand för, och chefredaktören Terje Carlsson skenar i alla fall inte bort från GHT:s skarpt belysta ledstång i sin första ledare, varur jag väljer att citera den sista tredjedelen:

Varje dag försöker proffstyckarna övertyga oss om att våld ska mötas med mer våld och att terrorism bäst bekämpas med nya krig och våldshandlingar. Alltför få i den tyckande klassen pressar våra folkvalda att verkligen gå till botten med problem som utanförskap, radikalisering och våldsbejakande extremism.

En av västvärldens viktigaste frågor är det s k kriget mot terrorismen. Redan nu kan initierade bedömare konstatera att historiens dom kommer att bli hård mot våra folkvalda. De västerländska demokratierna som borde slagit vakt om mänskliga rättigheter och internationell rätt, har istället valt att låta sina egna säkerhetstjänster tortera, fängsla och döda oskyldiga.

Västvärldens stora skuld för utvecklingen i Mellanöstern eller Afrika diskuteras sällan på våra ledarsidor. Våra politiker sitter gärna i en monter på Bokmässan och pratar varmt om press- och yttrandefrihet, istället för att konkret hjälpa demokratikämpar. De som har makten att förändra driver istället på den farliga utvecklingen.

Vi befinner oss alltså i en farlig tid för demokratin. Minskad öppenhet och försvårad insyn leder till ökad korruption, maktmissbruk och rättsövergrepp. Dagens skendebatter och medvetna inskränkningar i demokratin är en draksådd.

I år fyller den svenska Tryckfrihetsförordningen 250 år. Vi vill fira detta genom att lansera en tidning som står upp för öppenhet och demokrati. Lobbyister, tankesmedjor och pr-konsulter kommer aldrig att få något inflytande över vår journalistik. Där andra pratar om kris, ser vi möjligheterna. Behovet av oberoende journalistik har aldrig varit större.

Välkommen till nya Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning.

TERJECARLSSON                                                                                      Chefredaktör

PS: Om du gillar nya GHT, gå in på handelstidningen.org och fyll i beställningsformuläret. Då medverkar du till att vi kan göra fler välgjorda granskningar och initierade krönikor i framtiden. Bonusar och vinstuttag existerar inte hos oss.

Med detta har vi som delar tidningens värderingar fått möjligheten att sluta upp kring en seriös publikation, där vi på förhand vet att det vi läser inte är en produkt av den kontrollerade oppositionen. Det gäller nu bara att dra ett strå till stacken för tidningen ska kunna bli erbjuden den finansiering som behövs för att behålla banden till journalister och fotografer.

Vänligen sprid därför inläggen om GHT, och om du har en välbesökt blogg och har lust att skriva om tidningen, så har jag ett antal inköpta ex att skicka gratis. Maila mig på carina@autentopia.se i så fall. Tack på förhand för ditt engagemang!

Med förhoppning om en framtid med riktig demokrati…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 Carina

 

Publicerat i Korruption, Paradigmskiftet, Samhällsförtryck, Samhällsutveckling | 2 kommentarer

GÖTEBORGS HANDELS- OCH SJÖFARTSTIDNING…

…har återuppstått med juridikprofessorn Dennis Töllborg som ansvarig utgivare och Terje Karlsson som chefredaktör. Till tidningen finns högkvalitativa journalister och fotografer kopplade – vilket I SIG (såsom Immanuel Kant distignerade) är nog för att skapa intresse. Dock ska vi på intet sätt glömma det idealistiska fundamentet för tidningens existens, vilken kortfattat beskrivs via publikationens sidhuvud, utöver ursprungsnoteringen ”ESTABL.1832”, citat: ”BEROENDE ENDAST AV FOLKET, LOJAL ENDAST MOT VÄRDEN”

Ni läsare vilka följt bloggen Autentopia-2061 sedan starten hösten 2010 och framåt, kan då säkert förstå mitt intresse för en sådan tidning – och självklart därför också intresset för att få till stånd kontinuerliga utgivningar. Finansiärer behövs för att ro projektet iland, och jag kan inte nog poängtera att jag inte har något som helst med detta att göra. Det är värderingsöverensstämmelsen som är grunden för mitt (mycket blygsamma) engagemang, vilket endast är något större än för de vilka endast vill läsa det sk oneshotnumret av tidningen av personliga skäl. Tidningens upplaga på 2000 exemplar var ursprungligen tänkta endast som ett finansieringsunderlag för en mässa hösten 2016, men de exemplar som är över erbjuds nu vid en icke bindande intresseanmälan för en framtida prenumeration. Genuiniteten understryks av texten kring denna intresseanmälan, citat: ”OBS! Betala inte in några pengar till något konto, bankgiro eller på annat sätt, innan det blivit officiellt att tidningen kommer ut på årsbasis. Varje sådant försök att få dig betala är ett bedrägeriförsök!

De frågeställningar som artiklarna tar upp är tidlösa, så oroa er inte för att ”yesterdays paper telling yesterdays news”. Min tanke för bloggens vidkommande är att publicera reflektioner om varje artikel efter hand, förty en tidning som GHT håller en engagerad länge. Eftersom det avses att bli en veckotidning, så vill jag påpeka att artiklarna tillsammans med de reflektioner de genererar, upptar en veckas fritid. Men för att hinna med får en kanske skippa Mellon… 😉

I kväll hämtade jag min låda med tidningar – vilka jag personligen betalat för – och vilka huvudsakligen ska distribueras vidare till de i min bekantskapskrets som har STÖRST möjligheter att recensera, referera eller skapa andra texter som sprider budskapet om hur vårt erbarmliga samhälle har konstruerats för att förtrycka de svagaste + historiska exposéer, t ex beträffande Hitler. I kväll har jag bara hunnit bläddra igenom tidningen (och det är ju SÅ härligt med prasslande papper) och nöjer mig med att klistra in tidningsframsida. Att dikten är författad av Torgny Segerstedt kommer väl knappast göra de pålästa chockerade, men tanken är kanske inte att chockera de pålästa, utan kanske mera då att väcka de hjärntvättade…?

Medvetandegraden generellt gissar jag innebär att många exakt inser vad denna dikt innehållsmässigt egentligen förmedlar – vilket i sig är hoppingivande.  Vågdelaren går mellan de genuina och slakthönsen. De genuina viker inte ett tum från sina övertygelser medan slakthönsen i bästa fall byter fot, förty de är pragmatiker utifrån och in.  Genom detta icke genuina förhållningssätt bär de den eviga skulden. De har ju inte gjort vad de kunde för sina medmänniskor. Alternativt begrepp till genuinitet är autenticitet, med nödvändighet förbundet med empati.

Fortsättning följer om GHT…

I Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 Carina

PS. Tills vidare kan jag med största emfas rekommendera Dennis Töllborgs texter, vilka ni till stora delar hittar för gratis nedladdning på Stella Bianca. LÄS ALLT!!!! DS

Publicerat i Filosofi, Korruption, Paradigmskiftet, Samhällsförtryck | Lämna en kommentar

Den senaste tiden…

…har – som ni läsare säkert märkt – bloggens intresse för korruption ökat, och därmed har också intuitionen börjat jobba i den riktningen. Insikter beträffande stölden av min egendom Harstenslycke i Nybro har börjat dyka upp, och jag inser att tiden så sakteliga börjar mogna för de juridiska processer som ska leda till återbördandet av stöldgodset till mig – den rättmätige ägaren.  Bloggaren på Om livet på jorden nämner detta i ett inlägg – tillsammans med en mängd andra intressanta juridiska upplysningar och länkar.

På förekommen anledning kom jag att tänka på Dennis Töllborg – professor i juridik, och en mycket kontroversiell sådan ur Illusionsparadigmets perspektiv, men i mina Sanningsparadigmatiska ögon förstås i första hand autentisk, och innehavare av en hög grad av integritet, liknande min egen. Igår manade mig min intuition att återigen läsa hans lärobok Bli inte blåst! vilken ni hittar för gratis nedladdning på Stella Bianca. Den gav ny inspiration och födde hopp.

Inte för att jag ett enda ögonblick tvivlat på att rättvisan till slut segrar, utan för att de dryga två år jag tillbringat i exil förstås har varit extremt psykiskt och ekonomiskt påfrestande och inte gett så mycket utrymme för att analysera  bolaget KRONOFOGDEMYNDIGHETENS olagliga förrättning, och de tjuv- och rackarspel av representanter för SWEDBANK som föregick spektaklet, liksom bolaget NYBRO KOMMUNs representanter, vilka kan sägas vara både grundorsak till senare effekter liksom tänkta att genom deras anställde ROBERT SALOMONSSONs häleri, slutligen lyckas komma över min sedan 20 år hett eftertraktade egendom. Nedan följer de principiella oegentligheterna i punkter:

Representanter för NYBRO KOMMUN

 • Ursinniga redan från början (1996) eftersom vi drev igenom köpet av egendomen trots att kommunen ville använda sin förköpsrätt (hyresfastighet) till förmån för ett industriområde – tillsammans med sju villor (en- och tvåfamiljshus) .
 • Ständigt återkommande planförtryck via olagliga översiktsplaner – trots ständiga samråd till ingen nytta. Det är dock inte lagligt, ety plan- och bygglagen (PBL) ger inte utrymme för avsättning av mark till andra privata ändamål än det området redan används till (bostäder), utan endast till allmännyttiga ändamål, t ex simhallar eller skolor. Ett kommunalt industriområde är inte allmännyttigt då det avsätts till förmån för verksamheter (i detta fall trots att det finns hur mycket mark som helst i Nybro).
 • Uppenbar styrning för att orsaka förfall av området, t ex genom en bilskrot. Jag blev tvungen att vända mig till Miljödomstolen för att få bort skiten.
 • Trots erbjudande om att sälja fastigheten till kommunen – vilket de inte accepterade, kom de snokande på visningen inför den exekutiva auktionen. Varför göra rätt för sig när de kunde köpa huset för en spottstyver delvis p g a deras egna olagliga förföljelser och förnedringsbeteende? Istället skickade de bulvanen RS som förstås fick uppdraget att låta det förfalla samtidigt som han stal mina inkomster, för att sedan sälja det till kommunen. Det kanske redan har hänt? Kommunen kommer sedan att riva det ”p g a mögel, hussvamp, läckor, husbock” eller fan och hans moster – såsom de gjort med två hus i byn sedan tidigare.

Effekten av detta blev att gentrifieringen av området genom idogt arbete, blev försenat och onödigt psykiskt och ekonomiskt påfrestande eftersom banken vid flera tillfällen nekade krediter eftersom ”de inte trodde på området” med anledning av planförtrycket mot byn. Det begränsade vidare näringsfriheten eftersom media förstås rapporterade om kommunens planer – vare sig de var lagliga eller inte. Det tog många år innan folk i allmänhet (presumtiva hyresgäster) insåg att lägenheterna var extremt fina, och att de kunde bortse från kommunens stollaprov.

Slutsats beträffande uppsåt och syfte

Det finns ett uppenbart och bevisbart uppsåt, eftersom inget ovan knappast kan skyllas på olyckshändelse eller slarv. Stadsbyggnadsrepresentanterna ska känna till/alternativt ta reda på vad PBL stipulerar i det som berör ärendet. Det finns ett uppenbart och bevisbart syfte, d v s att ta över egendomen med olagliga metoder.

Så här säger lagen, citat från Lagen.nu:

Uppsåt

Var kommer den här beskrivningen från? Läs mer….

(lat. Dolus) – att medvetet, med syfte att åstadkomma en viss effekt, göra något, exempelvis orsaka en skada.

Inom straffrätten är uppsåt ett krav för att någon ska kunna dömas, såvida inte brottsbeskrivningen uttryckligen anger att det räcker med oaktsamhet/vårdslöshet, genom lokutionen ”den som av oaktsamhet orsakar […]” eller liknande. Medvetenheten kan vara av olika grad, och man pratar ofta om olika nivåer av uppsåt:

Inom skadeståndsrätten är en handling som orsakar personskada eller sakskada, utförd med uppsåt, alltid skadeståndsgrundande (SkL 2:1). Även handlingar som bara orsakar ren förmögenhetsskada är skadeståndsgrundande om de samtidigt utgör brott (SkL 2:1).

Slut citat.

Det sista stycket tål att upprepas: Inom skadeståndsrätten är en handling som orsakar personskada eller sakskada, utförd med uppsåt, alltid skadeståndsgrundande (SkL 2:1). Även handlingar som bara orsakar ren förmögenhetsskada är skadeståndsgrundande om de samtidigt utgör brott (SkL 2:1).

 

Representanter för SWEDBANK

 • Lars Jönsson och jag hade ett konsesusavtal 2008 – min propå på 950 tkr skulle beviljas om jag accepterade ett lönearbete. Jag ska inte här gå in på hur extremt dålig idé det var ur företagsekonomisk synpunkt, men jag accepterade vår överenskommelse. När jag med anställningsavtal i handen ringde LJ för att boka tid för påskrift (eller be honom skicka dokumenten) , skrattade han mig rakt i ansiktet och vägrade hålla sin del av avtalet. De effekter avtalsbrottet fick ekonomiskt och personligen för mig och mina då omyndiga söner var extremt skadliga.
 • Lars Jönsson förstod säkert att han satt sig själv på pottan, och utövade utpressning. Om jag gick med på att sälja fastigheten kunde han låna ut en del av summan. Sönderstressad som jag var med anledning av det brutna konsensusavtalet, så gick jag med på det – alltså mer eller mindre under hot. Jag var ju tvungen att skaffa både bil och ordna med lägenhet och möbler på arbetsorten 20 mil bort, vilken jag skulle veckopendla till. Om jag brutit avtalet med arbetsgivaren hade ju jag gjort mig själv skadeståndsskyldig, så det var inget alternativ att riskera att hamna i en sådan process.

Uppsåtet till orsakskedjans första länk är tydligt – men den förefaller svårförklarad. Dock finns ytterligare ett fall i regionen där Lars Jönsson har orsakat stora skador både ekonomiskt och på berörda personer. I det fallet handlade det om medhjälp till svindleri genom att skriva ett olagligt gåvobrev beträffande den skadelidandes egendom. Aktuell kvinna krävde strax därefter ut ”sin” halva av egendomen och försvann. Med följden att fastighetsägaren blev tvungen att köpa ”hennes” del för att kunna behålla sin herrgård. Effekten av detta blev ekonomiskt obestånd, och idag är herrgården såld exekutivt. Någonstans i handlingen försvann Lars Jönsson från sin tjänst som bankchef för SWEDBANK i Torsås/Emmaboda och gick i pension hastigt och lustigt enligt den fd herrgårdsägaren. När han drabbade min familj 2008 var han innehavare av en tjänst på företagsavdelningen på Nybrokontoret.

Tillsammans med mitt fall verkar uppsåtets orsak grunda sig i vilja till maktutövande – otillbörlig sådan dessvärre. Syftet pekar därför åt en personlig tillfredsställelse genom att skada, och i så fall troligen utfall av kompensation för dålig självkänsla. Psykopati kallar vi det till vardags. Det mer konkreta syftet med utpressningsförsäljningen av min egendom var förstås att fastigheten skulle gå ur min ägo för att mitt intresse för att processa om konsesusavtalsbrottet skulle avta/upphöra…

Uppdatering 170201:

Representant för SWEDBANK – bankchefen som behövde en ursäkt för att slå till i syfte att dölja den första länken i orsakskedjan.

 • Investeringslånet på ca 500 tkr hade sedan mitt ekonomiska haveri – som en effekt av Lars Jönssons egenmäktiga förfarande – räntan 8,4%.
 • Efter att jag med mycket möda och stort besvär hade klarat min del av ytterligare ett konsesusavtal (en överenskommelse för att rädda min egendom) – den här gången med bankchefen i Nybro, Jörgen Ingvarsson – krävde vederbörande efter att jag under läsåret 2012/2013 löst eftersläpningarna av bottenlånen (ränta på straxt över 1%) en borgensman inför lösningen av resterande del av konsesusavtalet, d v s investeringslånet. Betänk att egendomen utgörs av en hyresfastighet med avkastning samt konkreta utvecklingsplaner för att tillskapa ytterligare tre lägenheter.  Det var ju detta min propå med klockren kalkyl från 2008 avsåg – inte vare sig att lönearbeta eller sälja fastigheten!
 • Bankchefen JI föreslog INTE att jag skulle inkomma med ny värdering istället, och det tyder ju på att han – trots att jag löst bottenlånsproblemet – inte hade avsikten att hålla fast vid vårt konsensusavtal.
 • Den totala lånesumman (bortser här ifrån det generella bankbedrägeriet, d v s att kredittagaren/slaven (i detta fall jag) i  verkligheten ”lånar” en skuld – ett förfarande som enligt grundlagen Regeringsformen är olagligt), låg på ca 2.2 miljoner, varav ca 100 tkr i ”räntor och kostnader”.) Om egendomens värde vid tillfället hade fastställts till exempelvis 3 miljoner, så hade bottenlån på totalt 2.25 miljoner rymts inom bottenlånsramen (75%).
 • KRONOFOGDEMYNDIGHETENS värderingsman värderade strax därefter egendomen i just 3 miljoner kronor, vilket pekar rakt på bedrägeriet – SWEDBANK var angelägna om att med alla medel beslagta egendomen för att förbrylla det faktum att Lars Jönssons egenmäktiga förfarande och dess förvecklingar hade ORSAKAT obeståndet. Om egendomen sålts exekutivt för dessa 3 miljoner hade den exekutiva auktionen s a s orimligförklarat sig själv. Eftersom jag inte hade för avsikt att låta mig plundras – minns att min avsikt var att utveckla och inte sälja – informerade jag spekulanterna på mitt hem och mitt levebröd, vilka KFM så generöst bjudit in, backade många intressenter. Faktiskt alla utom den kortsiktigt förslagne ROBERT SALOMONSSON, ety han trodde inte att hans häleri skulle komma ifatt honom – alternativt och med största sannolikhet agerade han som bulvan åt NYBRO KOMMUN – vars representanter visade stort intresse vid den sk visningen, men vilken förstås i realiteten var ett hemfridsbrott. Indiciekedjan pekar uppenbart på det sistnämnda alternativet, och här spelar det också en viss roll vilken bank som ställde ut krediterna för stöldgodset…
 • Därmed har vi svaret på varför SWEDBANK släppte en egendom som värderats till 3 miljoner av banklakejen KFM för endast 1.7 miljoner, d v s ett försök att få egendomen att egentligen – trots KFM:s värdering – endast vara värd denna summa. Om jag, omvärlden och okorrumperade domstolar skulle låta oss nöja med oegentligheten att sälja för i princip halva priset – så hade ju bankchefen bakvägen och som en efterkonstruktion skaffat sig ursäkten om varför han krävde en borgensman för topplånet istället för en ny värdering. Precis som planarkitekterna på NYBRO KOMMUN borde ha vetat att PBL inte tillåter annat än frivilliga överenskommelse ifall de nu så gärna ville riva sju hus för att bygga sig ett jättestort industriområde, så bör förstås en bankchef med gott uppsåt vilken dessutom ingått ett konsensusavtal för att rädda en livslång kunds egendom känna till värderingsverktyget, vilket vi idag inser hade räddat egendomen! Innan SWEDBANKs centrala jurist – vilken egentligen inte hade med saken att göra eftersom investeringslånet låg under det lokala Nybrokontoret – lämnade ärendet till Kalmar Tingsrätt och därtill utan orsak krävde tredskodom. Frågan är om JI var pressad att agera som han gjorde i syfte att blanda bort korten beträffande Lars Jönssons kriminella handlingar, och samtidigt se till att kommunen genom bulvan till slut skulle lyckas fiffla sig till egendomen?

Dock, psykopaternas kortsiktiga förslagenhet kan aldrig övertrumfa hjärtats långsiktiga intelligens – det gäller bara att vara målmedveten och ha tålamod. Den intuitiva känslan för timing vägleder oss sistnämnda, medan de hjärtlösa helt saknar den. En hjärna utan hjärta är per definition undermålig och arbetar endast mot dess egen självdestruktion. Den kan inte skapa något gott och bestående, ety den saknar föreställningsförmåga för detta. Den kan endast konstruera jävelskap.

Representant för SWEDBANK – juristen som krävde tredskodom

 • I höstas beställde jag akthandlingarna från Kalmar tingsträtt, och ur dagboken med  post nr 21,  2013-09-06 citeras: ”Samtal med kärandeombud som vidhåller yrkande om tredskodom. Hon yrkar ersättning för rättegångskostnader med 6000 kr, vilket avser ombudsarvode (tre timmars arbete). /MH”
 • Tredskodom kallas i svensk rätt en dom som avkunnas mot den part som efter kallelse till rättegångsförhandling ändå inte infunnit sig till förhandlingen. Tredskodom kan också i vissa fall meddelas om part icke lämnar in skriftligt yttrande i tid. Reglerna om tredskodom återfinns i 44 kap rättegångsbalken. https://sv.wikipedia.org/wiki/Tredskodom
 • Någon förhandling var jag aldrig kallad till, men min ansökan om återvinning avstämplades märkligt nog först den 9 september, d v s den dag då den skulle varit framme på tingsrätten. Min skrivelse är daterad den 4 september, så frågan är vad som hände mellan det att jag la kuvertet i en påse till lantbrevbäraren och det stämplades in av posten i Alvesta?

Det kommer ingen att kunna svara på, men är det rimligt (det är i alla fall olagligt enligt Regeringsformens hänvisningar om lagprövning – 2kap 19§, 11kap 14§, 12kap 10§,  – till de mänskliga rättigheterna, aktuell artikel 17:2) att ekonomiska värden på 3 miljoner godtyckligen försvinner för att kuvertet blivit liggande någonstans på vägen till Alvesta (ca nio mil västerut) – om nu återvinningsansökan hade gjort någon skillnad?I detta kafkasamhälle ligger det väl då på mina axlar att stämma Posten? Är enda möjligheten att vara säker på att få en rättvis rättegång – om det nu hänger på posten – att åka iväg med den och lämna den personligen till tingsrätten, invänta deras stämplande och fotografera härligheten? Kanske för säkerhets skull också skriva ut bilden sedan i 10 exemplar och gömma på säkra ställen (kanske inte bankfack då!) samt sprida över hela internet?

Återvinningsansökan hade ju i a f gjort skillnaden att tredskodom inte skulle ha utdömts eftersom ursäkten för en sådan i förekommande fall försvunnit! Dock, det juridiska ombudet Monica Tegholm Melkersson, hade ju redan sedan tidigare yrkat på tredskodom! Kände hon i förväg till att min skrivelse skulle bli försenad undrar en ju då?

Detta leder oss in på Dr Katherine Horton, som jag presenterade i förra inlägget. Framledes kommer ytterligare två inlägg om hennes arbete, och om vi skulle fråga henne så skulle hon hålla för troligt att förseningen var planerad och utförd av de gansters som sköter sådana ärenden åt etablissemanget och som vi alltså måste cirkulera bort ur systemet. Som Horton säger så måste offren för psykopaterna i första hand upprättas ekonomiskt för att vi åtminstone ska slippa strida mot kontrollmyndigheter som FSK, AF och kommunernas förtryckarstab på socialkontoren.

Det verkar också vara så att bankjuristerna har rutiniserat yrkandet om tredskodom, ety ovan nämnd fd herrgårdsägare blev också utsatt för samma kupp, denna gång med juristen Lars-Göran Öberg som ombud för SWEDBANK. Om vi går igenom bankernas och KFM:s historiska stöldturnér och dess förvecklingar i tingsrätten, så skulle vi få en uppfattning om hur många bankjurister som rutiniserat kräver tredskodomar.  Dock påtalade just fd herrgårdsägaren det olagliga förfarandet och begärde förhandling, men den ringa ekonomiska förbättring som detta resulterade i var inte tillräcklig för att han skulle kunna räta upp situationen, vilken precis som i mitt fall ursprungligen var orsakad av Lars Jönsson, och vars förvecklingar fick ödesdigra ekonomiska och psykologiska konsekvenser.

Representanter för bolaget KRONOFOGDEMYNDIGHETEN – undanhållande av besittningsrätter och utflaggning av hyresfastigheten som lantbruk

 • En hälare – eller köpare som banken och KFM kallar det –  kan inte tillträda sin stulna egendom med mindre än att han kan ta den i besittning. En hyresfastighet med fullt uthyrda lägenheter, har inte utrymme för ytterligare en besättare.

Därför ansträngde sig KFM med beundransvärd nit för att kringgå lagen och istället kalla hyresfastigheten för ”lantbruk”, samt att fiffla med datum och undanhålla hyresgästerna blanketter för att de skulle kunna hävda sin besittningsrätt. Förvisso hade jag redan skickat in sådana åt dem, och självklart hade de kunnat hävda den efteråt. Jag har en ljudfil på en hårddisk som innehåller en hyresgästs samtal med den pensionerade kronofogde som klubbade igenom den olagliga förrättningen. Syftet med att undanhålla besittningsrätterna och den lagvidriga utflaggningen var ju förstås inte att hälaren vill kasta ut hyresgästerna, utan endast att KFM/kronofogden personligen rent administrativt skulle ha ryggen fri, ety om någon hyresgäst på pappret inte hävdade sin besittningsrätt så fanns ju en ledig lägenhet att tillgå för hälaren!

Skärmdumparna nedan talar sitt tydliga och bevisliga språk:

Skärmdump 2014-11-06 14.28.10

Här framgår längst ned i bilden att KFM redovisar fyra objekt, min egendom är inte inkluderad. Först efter påstötningar publicerades bilden inkluderande min hyresfastighet, och då benämnd ”lantbruk”:

Skärmklipp 2014-11-17 17.16.28

Jag har den externa hårddisken med ljudfilen samt KFM-dokumenten (lägger därför ut kronofogdens namn vid ett senare tillfälle) gömda på annan ort, ety glöm inte att brev kan försvinna, ljudfiler raderas. Om tjuvstatens korrumperade lakejer kan göra sig så mycket omak att de uppenbart bryter även mot sin egen förrättning, den s k Utsökningsbalken, i sin iver att slicka bankerna i röven, så kan vi precis som Dr Katherine Horton förvänta oss vilka korkade tilltag som helst av de psykopatiska gangsterledarna. Men glöm inte heller att kortsiktig förslagenhet i längden aldrig kan övertrumfa långsiktig intelligens…

Vad ska jag nu göra åt detta? Som Horton påpekar så måste vi tvinga fram cirkulering. De miljöbetingade psykopaterna är inga hopplösa fall – de kan byta fot och bete sig som folk. Vad de tänker har inte med saken att göra, för vi har ju inga totalitära strävanden, så det räcker gott att de ändrar sitt beteende. Repent, assholes som KH antagligen skulle säga! 🙂

Det innebär att vi måste jobba hårdast där vi möter mest motstånd, alltså inte avfärda domstolarna som meningslösa och genomkorrupta institutioner. Även om andelen frimurare i domstolarna är värd att betänka, så finns det genuina människor som inte under deras ledarskap kan ge utlopp för sin seriösa vilja att utöva rättvisa. Vi HAR faktiskt en grundlag som är fullt fungerande juridiskt för ändamålet, men den BEAKTAS inte, utan den som använder detta lagrum avfärdas som ”konspirationsteoretiker”. Jag har med hänvisning till det jag skrivit ovan om KFM BEVISAT att KFM är korrumperad av SWEDBANK. Det är BEVISLIGEN ingen konspiration – DET ÄR FAKTA!!!

Det jag fick lära mig av domslutet beträffande det åtal jag lämnade till Kalmar tingsrätt julafton 2014, var att endast en människa kan skada en annan människa:

dom_åtal_målnr_B_4318-14

Således ska det utkristalliseras vilka människor som skadat mig. Klockrent är att Lars Jönsson gjort det, vidare bankjuristen Monica Tegholm Melkersson (som förvisso har fullmakt av Eva de Falck och Andreas Jemt så detta får undersökas lite närmare), samt kronofogden som höll i klubban. Eller agerar han också med fullmakt från högre ort? Han borde ju i vilket fall som helst, precis som planarkitekterna vetat att deras projekt stred mot lagen, vetat att det han klubbade igenom vilade på en olaglig förrättning – särskilt som hyresgästen ringde för att säkra sin besittningsrätt.

En hyresgäst – dotter till min fd bankman på SWEDBANK (det var när denne pensionerades som Jönsson blev min nitlott – eller var det kanske planerat så i samförstånd med ansvarig på kommunen, kommunalrådet Marcus Lund?) – fick dock i informationen från KFM veta att hennes besittningsrätt var registrerad, och att hon därför inte behövde agera för att säkerställa den. Därför fick hon inte heller den blankett som övriga hyresgäster borde ha fått. Intressant nog så var denne fd bankman – Lars Karlsson – tillsammans med Robert Salomonsson när han tillträdde egendomen olagligt. Det tyder på att lokalkontoret med bibehållna kontakter med fd anställda agerade i korruptionens namn för att kunna stjäla den åt banken. Kanske var det lokalkontoret som gav order om indrivning?

Ansvarig för den kommunala kriminaliteten torde den som innehar titeln kommunalråd vara, vilken är densamma som är ordförande för kommunfullmäktige, d v s den som klubbar igenom planförslagen. Det är alltså den som innehar titeln då jag skickar (lämnar in!!!) ett nytt åtal som jag adresserar. Bankchefens roll i det hela är oklar liksom kamreren på företagsavdelningen – Lars Jönssons chef, men vittnen behövs ju också! Kommunens representanter på visningen blir också bra vittnen.

Det krävs således lite rotande för att få alla ansvariga människor som tillfogat mig och mina då omyndiga söner grava ekonomiska och psykologiska skador med anledning av detta onödiga och olagliga lidande, på rätt plats. Men vem har bråttom…? 🙂

I Fred, Kärlek och Skapande Frihet!

<3 Carina

Publicerat i Den symptomatiska enfalden, Egna domstolsprocesser, Harstenslycke, Juridik, Korruption, Okategoriserade, Paradigmskiftet, Penningsystemet, Samhällsförtryck | Lämna en kommentar

Dr Catherine Horton förklarar den praktiska korruptionen teoretiskt…

…genom sina youtubefilmer, vilka jag tacksamt nog fick tillsända mig via mail, men vilka jag intuitivt först igår efter förra inlägget om korruption, fick ingivelsen att äntligen granska. Teorin är utmärkt både till sitt innehåll och pedagogik, och för att knyta an till det Autentopiska Sanningsparadigmet, beskriver Horton en effektiv väg dit.

Hon är själv ett offer för det hjärntvättade Bullshit-samhällets drägg (som hon säger), vilka med sin brist på integritet har placerats ovanför oss andra och gett patrasket makt att förfölja och skada, påhejade av gansterledarna.  Jag har i texten om Autentopia – 2061 kallat beteendet ”den symptomatiska enfalden” i motsats till ”flerperspektivism” och ”kortsiktig förslagenhet” i motsats till ”långsiktig intelligens”, men i praktiken menar  vi samma sak. Detta korrupta och ur alla perspektiv urartade samhälle är det jag i min text kallar Illusionsparadigmet, och CH förklarar varför det är just en illusion; Gansterledarna skyddar sin Kung – oavsett organisation – genom att bygga upp en illusorisk skyddsmur runt denne, vilket förblindar vederbörande och gör denne oförmögen att se vilken institution/organisation den i VERKLIGHETEN leder.

Håll till godo! 🙂

För att koppla detta till korruptionen bland högsta ledningen i bolaget SKATTEVERKET som jag skrev om i tidigare inlägg, kan ju var och en själva dra slutsatsen om hur illa det är – de understödjer ju själva och skapar själva ringar på vattnet ner till Gansterledarna i Bullshit-organisationen. Kungarna känner därför redan väl till vilken organisation de företräder eftersom de skapar den medan de kontrollerar den! Men självklart – Kungarna i en organisation utgör ju samtidigt Gansterledarna i en organisation över dem, d v s bolaget REGERINGSKANSLIET. Politiker med hög integritet – det jag benämner autenticiet – blir sannerligen inte gamla, ety den som inbillar sig att politikerna genom folket i den representativa ”demokratin”, har nog aldrig hört talas om Bilderberggruppen, eller förstått dess totala inflytande över den politik som bedrivs i bolagsstaten Sverige. Det är på denna nivå vi hittar de verkliga ingenjörerna bakom det tvåsidiga mynt, vilket är kronan på verket – det illusoriska penningsystemet och den illusoriska juridiska konstruktionen.

Båda marknadsförs som naturlagar av Gangsterledarna på politikernivå och bolagsmyndigheternas toppnivå, och dessa fortsätter hjärntvätten nedåt i hierarkierna. Lyssna t ex på Bullshit-politikern Ann-Mari Paulsson (M) i detta program från Filosofiska Rummet från P1 om basinkomst/medborgarlön! Hon tror verkligen i sitt hjärntvättade tillstånd att både den representativa demokratin, slavsystemet och penningsystemet ÄR naturlagar!

Att Bullshitparadigmet är konstruerat hierarkiskt är en viktig förutsättning för att kunna upprätthålla det. Det är därför TPTW (The Power That Were) nu väljer att avslöja delar av illusionen – de låter helt enkelt den yttre försvarsmuren falla (just de funktioner som CH tar upp bl a) för att kunna försvara essenserna i Illusionsparadigmet, d v s den inre försvarsmuren – fundamentet.

Den sistnämnda består av fem funktioner – i ett tidigare blogginlägg skrev jag bara om fyra; Kontrollen över ”demokratin” (även om det verkar som om ”folket” fått upprättelse), kontrollen över penningskapandet (även om det kommer att verka som om det demokratiserats), kontrollen över det juridiska systemet (även om det kommer att verka som om det fullständigt rensats upp), kontrollen över skatteslavarna (även om det på förekommen korruptionsanledning kommer att verka som om det rensats upp).

Den femte är kontrollen över den andliga/själsliga dimensionen av människan. Själsfattigdomen, vilken allt fler upptäcker hos sig själva, och vilken TPTW har kunnat hålla på kontrollerbar nivå med hjälp av materiella mutor, har de under de senaste kanske 20-30 åren uppmuntrat människor att lindra med hjälp av pseudoandligheten New Age-illusionen i syfte att undanhålla oss sökandet efter vilka vi egentligen är bortom alla föreställningar. Den inre försvarsmuren ur andligt perspektiv handlar därför om att undanhålla människan sin individuationsprocess, vilken leder just till det autentiska tillståndet – den odekorerade människan utan ego.

I praktiken handlar därför kontrollen över andligheten om kontrollen över VETSKAPEN, och här är skolan ett utmärkt verktyg för TPTW. Att utbilda  medborgare till duktiga slavar genom olika val inom systemet är en helt annan sak än att bilda en människa utifrån hennes individuationsprocess fram till hennes individuation, innebär resultatskillnaden mellan att göra och att vara. Eller snarare är det en prioriteringsfråga. I Bullshit-paradigmet är förstås görandet prioriterat eftersom TPTW prioriterar åt oss för att gynna systemet vilket de parasiterar på – det är kollektivismens huvudprincip. I Sanningsparadigmet är varandet prioriterat eftersom varje människa prioriterar själv utifrån sin individualitet, och just detta är vad kollektivisterna försökt använda som angreppspunkt genom att påstå att det underblåser individualismen. Men det är ett logiskt felslut – det är kollektivismen urartande som underblåser individualismen, ety människor i individuell själsnöd i ett materialistiskt system kan inte göra så mycket annat än att boosta sitt ego genom allsköns prylar och allt mer iögonenfallande aktiviteter. De vet inget annat sätt!

Jag har skrivit mycket om detta historiskt i bloggen eftersom insikten vilar på Carl Gustav Jungs teori Coniuctio, vilken är en portalteori i Autentopia – 2061, och som den svenske psykiatrikern Claes Jansen kallat Det gudomliga både och eftersom motsatserna mellan individen och hennes medmänniskor inte förstärks genom bejakande av individualiteten, utan skapar effekten att individen önskar samma frihet för sina medmänniskor som den själv har. Den utplånar helt enkelt tävlingsinstinkterna – egots grundläggande princip!

Lösningen är mycket enkel och den retoriska frågan vi ska ställa är; Om vi inte längre går med på att låta Bullshit-Skatteverket använda folkets skatteinbetalningar till politikernas konstruerade krig och dess vapen, och inte heller låter dem använda folkets skatteinbetalningar för att fylla på Bullshit-bankernas kassor med ränta på luft, så finns det ju istället massor med resurser (bearbetade naturresurser vilka var och en har rätt till eftersom vi är födda på jorden) för att fördela dessa till varje individ utan krav på motprestation eller krav på medlemsskap i sammanslutningar – som t ex bolagsstaten The Kingdom of Sweden, och att dessutom skapa en autentisk skola som inte bekymrar sig så mycket för Bullshit-samhällets tillväxt, utan istället ägnar sig åt att stödja barn och ungdomar för att de ska få VETSKAP om han/hon i sanning är och som därför utifrån sin egen VETSKAP kan påbörja processen att utveckla sina potentialer till fullo? När människan så att säga får sortera sig själv, så kommer den sunda tillväxten automatiskt. I ett Sanningsparadigm måste människan först vara, sedan kan hon göra. Att börja med att göra skapar trasiga och olyckliga människor med prestationsångest med anledning av det materialistiska livets alla konstruerade tävlingsområden.

Detta vet förstås TPTW, och det är därför kontrollen över andligheten är en viktig del av den inre försvarsmuren. I kaoset som följer av det fullt synliga systemhaveriet – även om det rullat bakom kulisserna sedan 2007, men hållits uppe av kvantitativa lättnader i väntan på att få igång det världskrig som TPTW i vanlig ordning så gärna hade velat ha för att få finansiera alla inblandade aktörer i det samt inte minst för att senare bygga upp det de själva raserat, kommer de att presentera en ”lösning”. Minsann är de inte förslagna, så säg! I inlägget Kriget i Syrien kan du läsa mera om just krigsplanerna, vilka ju också iscensatts!

Deras ”lösning” är även den en illusion just med anledning av att de använder sig av det klassiska tricket att avslöja små oegentligheter för att skydda betydligt större. Förvisso kan vi inte kalla den omfattande korruption och manipulation, lögner och förtryck som producerats av bankirerna, Big Pharma, Big Food, bolagsstatliga representanter på olika nivåer osv, för liten – men allt detta tål att avslöjas utan att fundamentet faller samman. De avslöjade oegentligheterna MÅSTE vara förhållandevis stora för att skapa det kaos som TPTW behöver. De måste skapa tillräckligt stort LIDANDE hos tillräckligt många, för att dessa ska kunna tigga och be TPTW om LIDANDETS UPPHÖRANDE, ety kollektivismerna har marknadsfört denna dynamik som en yttre samhällelig regleringsmekanism och inte som den inre själsliga utveckling som lidandets upphörande vilar på.

I texten om Autentopia-2061 har jag inte separerat de två apokalyptiska vågorna – den första vilken alltså sker på TPTW:s eget initiativ, och den andra om de fem fundamentala funktionerna. Som filosofen Jaques Derrida konstaterade, kan ett paradigm stjälpas om dess fundament avslöjas. Vi ska alltså inte låta oss förledas att tro att någonting i grunden förändras genom den första vågens apokalyps – även om det kommer att verka så. Det är alltså på detta bloggen fokuserar framledes…

…i Kärlek, Fred och Skapande Frihet!

<3 Carina

Publicerat i Ande och själ, Autentopia - idé och berättelse, Den symptomatiska enfalden, Filmtips, Korruption, Okategoriserade, Paradigmskiftet, Penningsystemet, Psykologi, Samhällsutveckling, Slaveriet vs Fred och Frihet | 1 kommentar